semestinya ketupat asli lebih sedap sebab direbus dengan daun kelapa
yang dianyam sehingga jadi rupe begitu... sesungguhnye..
sampai sekarang saya tak reti2 lagi nak anyam ketupat..cane nak buat..
bila buat mesti tak jadi.. pastu terbelitlah di tangan sendiri...
tapi sekarang dah canggih.. beli je yang segera... berlambak dekat pasaran..
beli pastu rebus dah siap.. mudah kan?? tayah pening2 kepala
nak carik daun kelapa.. nak anyam lagi.. nak masukkan beras lagi..
tapi satu benda yang terfikir di benak hati ini...
tak pe ke rebus pakai plastik..??? ramai tau dah kan plastik ni
memang dasat bahan kimianye? tapi bila direbus sekali
dengan nasik2 itu.. sehingga menjadi pepejal.. lalu kita pun makan...
bahan kimia tu tak terebus sekali ke dengan nasik2 itu???
abihtu selama ni kita makan racun kah??? oh tidakkkk!!
klik kasik gemok ye!
raya dan ketupat tak boleh dipisahkan...
tak sah kalo tak ade.. saya tak minat makan lempang lemang..
makan la jugak.. sekadar nak merasa kan...
tapi ketupat tak boleh tinggal... lagi2 ade kuah kacang dan rendang...
perghh.. terangkat..!! lagi2 mak kita yang buat... waaahh!!
1, 2 hari je mesti abih rendang2.. kene masak lagi...
ape motip cite pasal ketupat ni... ohh makanan peberet di hari raya...
dan terfikir sebenarnye.. tak bahaya ke ketupat dalam plastik tu..
hmmm.....???
12 comments:
tetap suke ketupat daun...hehe
memang sedap.. ketupat palas pun ok
dh tentu la asli lebih sedap.. lebih menyelerakan :)
lapa plak tengok gamba ketupat hoho
Wehhh hahaha ni baru puasa ke berapa dah cite ketupat rayaaaa. ishhhh terliur laaa
opssss hehehe lariikkkkkkkkkk
OMG.... my feveret tu..haaiisshh... bikin wa telan air liur ni..hoho
opsss soriii cik adikk ehhee
Buat sendiri baru terasa nikmatnya kan? Setiap taon memang tak pernah miss buat ketupat palas..Hikhik :)
Wahh jadi tak sabar nak beraya.. :D
yg ori lagi sedap!! tapi,terliur.. puasa woo.. :P
@shahrul
sori bro hhehehe.. esaitet lebeh
@BeloG MTT
ketupat palas pun sedap gak kan
Post a Comment