Bukan Blog Kamu: BOTOL BERSUDU - Mudah digunakan untuk bayi

Friday, June 28

BOTOL BERSUDU - Mudah digunakan untuk bayi


ada kisahnya pasal botol sudu ni...
waktu nawfal ditahan wad selama 5 hari di hospital
beliau disuap susu guna botol sudu..
saya pun ditahan.. hari keempat lepas bersalin barula dapat
duduk dengan anak sendiri di wadnya.. sedih sangat masa tu.. 
hari kedua baru dapat jumpa anak.. hari2 pegi tengok dia kat wad
dan cubaan untuk menyusukan dia tak berjaya sangat pun..
5 hari saya cuba untuk menyusukan dia memang susah sangat..
sebab dia dah biasa disuap dengan botol sudu..

lepas keluar wad.. saya dah gelabah.. cemana nak bg susu pada nawfal..
dia takmo BF langsung.. terus saya ajak suami cari kedai baby nak
cari jugak botol sudu ni.. dalam pantang tu bejalan la jugak.. sakitnye lahai..
dah cari 2,3 kedai jumpa la jugak kat  butik Anakku jenama Nuby RM48.00
terkejut gak tengok harganya... dah takde amik jela..

beli sekali dengan breast pam.. untuk pam susu dan masukkan dalam botol ni..
biasa la awal2 ni takde la susu banyak sangat beli jugak susu FM untuk bekap..
pakai jugak sekali dua bila nawfal macam tak kenyang je...
tapi setelah berusaha keras lepas balik dari wad.. barula nawfal nak menyusu..
pakai botol ni ada la dalam sehari 2 je.. macam membazirkan...?

bila dapat BF direct sepenuhnya.. memang simpan la breast pump dan botol ni
tapi bila umur dia dah 6 bulan dah boleh makan, saya guna balik botol ni
 untuk suap makanan kat dia... memang sangat mudah dan senang sangat..
tak caya tengok video ni saya suap makan kat dia guna botol sudu ni..
botol ni bukan sebarang botol.. tapi dia boleh picit kat tengah2 
sebab badan botol ni bergetah sebenarnya...

Nawfal nanti dah tak pakai leh pas batton kat adik dia plak nanti heh heh heh



k babai..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

6 2 ORANG KATA:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sekarang mmg tgh famous orang jual & pakai sudu ni lagi2 yang bagi anak makan.. bagus juga kalau ada satu

eMMe said...

Bert, aa'ah akak tgk nawfal makan pun selera je...
beli kat memana kedai baby pun ade kan...?? Bert kasi Nawfal makan pe? Nasi + kentang ke? akak dah stop kasi cerelac, time makan kat umah akak suap, blend nasi + carrot @ kentang ke kan... kalo taska pun akak kasi bekal kat dowg...

BERT said...

cerelac dia tak gemar sangat.. dia skang akan nasi + ayam + sayur patu blend.. memang byk mkan.. naik dah berat badannya hehe

Qhaifa Nur said...

senangnya ada botol macam ni...
tak ada anak kecil tak tahu pasai ni semua Bert..

Qashmere said...

Tak pernah lagi pakai botol sudu. Memang pernah nampak before this..

AiSyA LiEzA said...

baru tau ttg ni..huhhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...