Bukan Blog Kamu: Minyak YuYee Cap Limau Ada Tiruan?

Tuesday, December 18

Minyak YuYee Cap Limau Ada Tiruan?

camgini kisahnya.. saya guna minyak ni untuk si nawfal,
sebotol dah habis guna.. beli yang baru.. ada la pakai seminggu..
tiap kali pakai dia menangis.. saya anggap dia kegelian bila
saya usap perut beliau dengan minyak.. sebab tu dia nangis..
Tapi saya silap... rupanya dia nangis sebab minyak tu panas macam
 minyak cap kapak panasnya bila saya test kat perut sendiri..

ishh takkan panas camni minyak untuk bayi..??
mintak asven beli baru.. pastu saya compare..
sama tapi tak serupa.. bezanya dari segi bau..
satu bau tengik.. satu lagi wangi bau limau la!
dan yang penting tak sepanas yang dibeli sebelum tu!
haa... tiruan kot saya terbeli... sian nawfal....
terpakai minyak panas.. tak sangka plak ada yang tiruan..

tak mau dah beli minyak tu kat mall besar tu.... ishh!!



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

Kakizan Omar said...

memang minyak yu yee ada tiruan... :D

BoNDa.... said...

haah ada tiruan kan....erm bonda pun dah tukar aiman guna minyak telon sejuk n lagi selesa baunyer....

Rai Ourkizuna said...

bert,
ada membership amway kan..? guna la minyak tropical herbs dia tu.. best sangat..anak akak pakai minyak tu jarang sangat kembung..kentut pun senang..tapi tak panas la..

Qhaifa Nur said...

mmg bagus minyak ni utk anak2 kita...
susahnya jika ada tiruan BERT....

Kesuma Angsana said...

susah juga lah mcm ni

MizzTina said...

sian nawfal!!

Cik Nur said...

alooo..siannya nawfal..!!!
lepas ni kena hati2..sebelum nak letak dekat baby kena test sendiri dulu..
bahaya..

Mrs Lurve said...

ada yg tiruan kah??
cuba bert share dkt sini, mcm mana botol tiruan dan original tue? nk jgk tgk

Kakzakie said...

Nasib baik dapat kesan cepat. Kesaian Nwfal. Kakak pun tak tahu ada tiruan. Anak kakak yg dah anak dara bila balik asrama pun bawa bekal minyak yuyi juga. Kena check jugalah..

CikNaa said...

haah laa.. patut la pakaikan bby mase dia lahir dulu merah2 abis kulit perut dia..

btw, slmt berkenalan :)

maya amir said...

betul betul..saya pulak penah kene dgn minyak cap kapak.. pakai kawna punye, tapi kulit jadik menggelupas..bile beli lain,kulit ok jek.. sama ada minyak cap kapak tu dah expired atau palsu punye.. tak berani nak ckp ngan member takut die kecik hati..tapi somehow, patutnye saya bagiatulah die kan..tapiii die pakai elok jek..haishh..hehehhe

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

skang ni kat mana2 ada ja produk tiruan kan..sian gak kat nawfal

Cho Zila said...

ada gak yerk.. tapi macam penah dengarler...

zariffzarifah said...

saye pon bg baby pkai minyak yu yee gak... kene check pasni huhu....

SURIA AMANDA said...

setuju..mcm ada yg tiruan jer minyak ni...sebab utk si kembar tu pun mcm panas giler..

lelamaisara said...

sebelum beli kena cium dulu la kalu mcm tu ek..kecian bb....

Che Rosliza Che Mat said...

ada jugak tiruan...baru tahu...

Masya said...

amir pun pakai minyak yu yi dr lahir, ade yg tiruan ker??? alamak!! x perasan lah pulak.. stakat ni okk jer.. bau dia.. msh mcm bau limau gitu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...