Bukan Blog Kamu: Ketika Saya Menjadi Seorang Bayi Pula!!

Monday, December 3

Ketika Saya Menjadi Seorang Bayi Pula!!



-autopublish-

Saya dikeluarkan dari perot amma saya pada 25 mac tahun 1984
pada pukul 1.05 pagi... (anak saya lahir 1.06 petang la pulak)
tiada perkara yang pelik cuma ingatan saya ketika saya bayi agak pelik..
gambar saya berumur 6 bulan sedang didukungi oleh amma saya.
bila saya melihat gambar itu buat saya teringat 1 kejadian lalu
saya pun bertanya pada emak saya ketika saya kanak-kanak..

"gambar ni masa kita baru balik dari hospital kan...?"
mak saya pon pelik cemana saya boleh tau..
"memang betul pun.. cemana ko tau?" mak saya tanya
"sebab ingatla..kene dukung baru balik spital.. sampai je
 rumah, alang (abang saya) nak ambik gambar kan?"
bila saya cakap saya ingat dia tak caye sebab
saya kecik lagi umur 6 bulan.. tak logik la boleh ingat plak kan?
hakikatnya.. apa yang saya cakap semuanya betul.. memang ingat hihi

Abaikan kejadian pelik saya seorang budak yang ingat masa zaman kanak2..
Moh layan gamba sayer masih bergelar seorang bayi...








Gambar lama... so kualiti tak berapa cantik banget la ya..
bila tengok anak sendiri.. ada rupa sendiri ker??
ada cakap ikot muka saya.. ader cakap ikot muka ayahndanya..
 kalau saya cakap... budak nopal ni campuran wajah
mak apaknya kot.. lum jelas lagi ikot sape.. budak baru sebulan.. 




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

Mrs Lurve said...

comelnya bert masa kecil dulu...

LiNda said...

kene tggu besor sikit baru tau ikut muke sape..hehe, cutenye bert mse baby :)

Kakizan Omar said...

mana tak tumpahnya kuah kalau tak ke nasik.. :D

syiela said...

baru lagi tu... dah lama sikit nampak la ikut sapa :)

Qhaifa Nur said...

bgusnya masih ada lagi gmbar tuh...comelnya

are_lin@yu said...

ada iras2 tu dear..hehe

Cik Nur said...

umur 6 bulan boleh ingat..?
Hebattt... :)

ermm..nur tgk nopal ikut muka ommanya..hihih

puan.mila said...

wah hebatnya ingatan bert..musykil?? hehe..memang sama la..tang hidung time kecik..heheh

Mayang ABDUL RAZAK said...

comelnya atiah taim kecik2...

Kesuma Angsana said...

he he tq sudi kongsi cerita ye

Semut Senyum said...

bestnya ada baby! saya pun nak ada baby jugak.... huhuuh....

lelamaisara said...

alahia comey sangat kamu ye bert..:)

Masya said...

alahai tomeynya kamu masa kecik..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

comey sungguh dia masa kecik...eh semua baby n semua kita masa kecik comel kan :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...