SHOPPING : KEDAI BABY ONLINE TERMURAH DAN POPULAR!!!

Thursday, February 21

PAMPERS : Mamy Poko juga yang TERBAIK!!


Bergantung pada baby sendiri la.. kalau anak saya jenis meragam bila
pampersnya basah maka saya tercari-cari pampers apa yang terbaik..
dah try macam2.. Huggies, Drypers, Petpet, Pampers, Fitti, Baby Like, 
dan tah ape lagi try pampers yang bajet ekonomi tapi tak pun..

Anak saya baru 4 bulan.. dicuba try macam2 lampin pakai buang..
satu hari 8 - 13 kali tukar sehari sebab dia nanges2 nak tukar lampin..
bila saya dah cuba pakai lampin Mamy Poko ni.. sehari cuma 4-5 keping je..
Jauh beza kan? dah 2 bulan saya pakai Mamy Poko.. memang menjimatkan
 penggunaan lampin..Tapi syukur juga selama 4 bulan beliau hidup kat dunia ni
belum lagi ada masalah ruam lampin atau penyakit kulit yang lain... Anak saya
pun dah tak meragam lagi bila tidur malam atau jalan2 kotaraya haha

Kalau jenis seluar tu lagi tak bagus.. kene plak tang beyak...
aduyaiii... memang tak seronok saya melihat adegan itu.. renyah lah!!
tapi sebenarnya kalau nak jimat lagi boleh je pakai lampin guna semula..
oleh sebab mummynya ini SANGAT RAJIN maka beli lampin pakai buang jela..

bakal ibu-ibu yang terfikir untuk baby anda nak pakai apa
boleh la kot try Mamy Poko.. lagi best beli masa Sale ya hihi..
(Lantik diri sendiri dengan perasannya duta Mamy Poko tanpa dibayar kehkeh)

Tuan Blog : Kita dulu jadi baby pakai lampin kain je kan..
jenuh mak2 kita basuh lampin kita hari2... hargailah ibu kita.. sekian!



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

17 2 ORANG KATA:

Cik Nur said...

naufal serasi dengan mammy poko eh...
bgantung pada baby jugakkan....

MizzTina said...

dl kekite pakai lampin sbb dulu pampers mahal.. skang dh byk brand murah.. tp kena tgk keselesaan baby, tkt kena ruam..

:: Mrs.Eady :: said...

setuju..

are_lin@yu said...

kalau dah selesa tu ok lah kan..nawfal jadi duta mamy poko..hiih

Sufia Mahzan said...

kalau dpt anak pesen nuha yg everytime lps mkn mesti beyak punye, mak dia yg jadi mamy pokai! Hahaha..

So far pakai petpet dgn drypers ok je. Jenis pants tu pun tak suka sgt..reasonnya same lah dgn bert. Walaupun penat bersilat nak pakaikan pampers tapi rasanya time tulah menguji kesabaran si emak :)

Mrs Lurve said...

mamy poko nie ramai mummy yg suggest katanya bagis utk kulit baby..azie belum decide ag tuk beri baby pakai apa..pakai lampin kang jenuh lak nak mencuci, tp jimat hehehehe

Kakzakie said...

Lokek betul tunjuk muka Nawfal. Tunjuklah kakak dah rindu ni:)

Anak kakak dulu pakai sealer tak tahu ada lagi tak brand ini sekarang.

Qhaifa Nur said...

semua anak-anak akak dulu serasi dengan pampers comfort, sekarang pamper ni dah tak ada...

mamy poko ni mahal sikit...tapi sekarang dah lega tiada pampers dalam rumah ha..ha..

Kesuma Angsana said...

he he mmg ada bakat jd duta ni bert

ros_reeza said...

serasi dgn mami poko ye.. Anak buah Ros semuanya serasi dgn Drypers...

nik ros said...

setuju.dulu guna kain jea kan. kalau basuh tu, putih jea kat jemuran semua..hehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

Mami Poko memang bagus tapi masa baby saya guna mami poko bila dah besar sikit saya guna drypers sebab nak jimat (mujur anak2 takde ruam), besar lagi sikit ganti pants punya..tapi diaorang takde lah berak dalam pants tu..hehe

Cho Zila said...

nasibler anak akak boleh yang ekonomi... kot mamy poko, mama pokailer...
tapi sekarangi der drypers yang boleh cucitukan (alamakper ke namanya.)lagi murahkan...

Masya said...

kalau kulit baby bermasalah pakai ni ramai kata ok.. nsb baiklah amir dulu x kisah.. semua pun belasah jer.. dia ok..

ct kektus said...

ingat lagi mak basuh lampin adik yg bongsu tu dulu2. pakai lampin pakai buang pon jarrang sangat. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

qalief pakai drypers n pet2 jer..ok ngan kulit dia hihi

LiYa HaNiF :: said...

dulu qalesya pun pakai mamy poko.. dah 2thn tukar huggies hehe... jimat sikit hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...