Bukan Blog Kamu: Bayi kene lambung dengan pembantu rumah

Monday, February 18

Bayi kene lambung dengan pembantu rumah


Teringat dulu saya pernah 'dibodohkan' oleh seseorang
sebab saya jawab soalan dia.. "Nak kerja apa nanti?"
"Nak kerja surirumah yang berjaya bila lepas kawen"
"eee.. bodohnya cita-cita kau" owh sentapnya saya kene bodoh..
Bangganya dia.. taula dia seorang EKSEKUTIF la sangat haha..


sebab apa? sebab macam kes ni la saya tanak jadi..
saya nak urus segala hal rumahtangga termasuk la jaga anak..
sorila nak kasik orang jaga... tak percaya langsung!!
kita jaga tak sama macam orang lain jaga.. kan?
memang kami dah pakat lakimini nak jaga sendiri anak..

Biarlah saya carik pendapatan dari rumah je untuk bantu laki..
tengah bikin la skang ni.. memang seronok tau hehe *iklan jap*
sebab cita-cita saya jadi usahawan yang dermawan kononnya..
tanak la kerjayawan mahupun karyawan.. tak layak dan tak suke!
rasa sawan je bila bekerja ada boss haha.. babai la semua kerjaya..

Geram nak siat2 je kulit maid tu.... tengok separuh jalan..
tak sanggup sampai habis tengok video ni.. nangeesss tengok!
terbayang terkena kat anak sendiri... perghh tak boleh tahan!!
 eee gerammm gile!! rasa nak bakar ubun2 kepala dia!!
arghhhhhhhhhhhhhh gerammmmmmmmmmmmm!!

Tuan blog : 2 minggu yang sibuk dengan bisnes baru hikhikhik

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

19 2 ORANG KATA:

Cho Zila said...

patutler sunyi der bisnes nak dijalankan.. semoga berjaya.. akakpoun kalau der kekuatan cam bert nak sangat jd suri rumah tangga ... kes gini memang tak patut sesangat... memang boleh naik angin akak gamaknyer...

fieda said...

teruk betul kan maid ni..giler..samalah sbb tu suami snggup suruh kak fieda brenti keje dari bagi org lain jaga anak..

Nurulhuda Abdul Latip said...

Kita ni kalau diberi peluang tak ingin nak kerja bawah orang tau..Kalau boleh nak dok rumah jadi housewife tapi housewife yang berjaya la, ada side income sendiri..Lagipun zaman ni zaman it la, dok rumah tak semestinya takde ilmu kan..pasal video tu memang tak mampu nak nengok sampai abis, memang giler!

Kesuma Angsana said...

KA pun x sanggup nak tgk.. moga terus maju jaya ye bert

Che Rosliza Che Mat said...

tak sanggup akak nak tengok huhuhu

Kakzakie said...

Kakak masa tengok pun geramnyaaaa tak terkata. Kakak guna bibik berbelas tahun Bert bayangkan. Macam-macam bibik kakak dah rasa.

Selamt maju jaya dgn business yg sedang dijalankan. Bagus kakak sokong!!

Masya said...

MENAKUTKANLAH.. KALAU BLH PUN NAK JADI SURI RUMAH.. TP HANTAR KAT NURSERY PUN OKK KOT JADI KENE PANDAI PILIH.. DR KAT RUMAH JADI MCM NI.. NI KIRA UNTUNGLAH SEBAB ADA CCTV, KALAU X MMG XTAULAH KAN..

ct kektus said...

memang tak berguna betul pembantu rumah tu, buat baby macam anak patung. -_-

elly nadyra said...

Sungguh kejam dan x berperikemanusiaan betul, rasa nak lambung dia plak. Its not easy being a housewife I tabik spring kt u ok

Mrs Lurve said...

bisnes apa tue bert, kongsikanla di sini..azie pun dh mula terpk, nak jd suri rumah je nti aduhhh..

Qhaifa Nur said...

cukuplah sekali saja tengok....sedih rasanya baby yang masih kecil dia uat macam tuh...geram, nasib baik ada cctv..kalau tidak tak tahulah Bert

nik ros said...

nik mmg tak berani nak tgk video ni. kalau tgk mesti asyik terbayang2 jea..huhu

Momo said...

setiap kali budak tu dilambung, setiap kali itulah ibuku beremosi..huhuhu..bodoh kan..namapun mad nanny

Cik Nur said...

nur pun tgk sekrat je..tak sanggup nak tgk habis..geram.!

are_lin@yu said...

mmg kesian tgk..huuh..buat bisnes apa kak?

ros_reeza said...

tak sanggup Ros nak tengok.. tergamaknya dia..

LiNda said...

kejam gile pembantu umah tu...linda pun rase xnk keje kalo da ade baby nnti..wat bisness jer senang :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

xsgup nk tgk

LiYa HaNiF :: said...

tk sanggup nak tengok... mcm2 perasan bercampur gaul...

bisness apakah itu... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...