Bukan Blog Kamu: 2016

Monday, November 7

GEGAR VAGANZA MINGGU KE 4



sape tengok malam tadi...???
besttt sesangat... dan sedih pulak di hujung kisah...

alaaa..... hmmm...


ok malamm tadi tengok sorang2...
kali pertama tengok sensorang...
sebab ciklaki takde kat sebelah...
ok rasa janggal pulak...
tgk gv sensorang... alaa...
takde gang GV dahh...
takpa minggu depan gang balik 

kalau tak mesti nak tengok sesama..
mana dia pergi?? dia di sana 
saya disini... huhu...

ada kat kampung ni....
dia kerja takleh la ikut balik...
duk kampung teman mak...
kakak takda pergi bercuti ke NZ..
jadi kite la teman mak kite...

ok sambung balik....
tema duet semalam memang ossemmm...
lagu best.. duet pulak dengan peserta gv 
dedulu kan.. dan dah boleh agak...
gmie dan nizam no satu...

meremangggg bulu roma
masa gmie tarik.... waaaa...

suka dengan suara gmie 
yang unik... lagu2 screen
dulu mmg jadi siulan...

lagu achong ngan elly...
lagu duet yang selalu
kami lakimini nyanyi...
bila tengok diorang nyanyi 
semalam.. alaa.. rasa nak 
ajak cik laki karok je balik..

haha..

lama tak melalak2 nih....
mohon cik laki ada free..
boleh ajak melalak...
sibuk la dia sekarang ni...
dengan kejenye.. dengan belajarnye..

eh.. lari topik...

ok.. dah layan duet peserta..
layan duet tomok ngan lan pulak...
aalaaaa... besttt bestt...
nyanyi sensorang jela semalam

hoho...

minggu depan lagu2 hitz
memang sedappp2... 
tak sabar layan minggu depan...

tapi takda dah elly mazlien...
alaaa kak lina.. awat undur diri...
hmmm...

hilang seri sikit dah...
kat gv ni minat gmie.. shidi...
elly, sarah ngan zarul...
tiap kali persembahan..
mesti esaitet nak tengok diorang....

shidi... lagu2 dia dulu selalu nyanyi...
banyak lagu dia sedap2 dulu....
kalau pegi karok tak sah nyanyi 
lagu tunduk mengalah,
rindu memanggil pulang dengan
kasihku tetap abadi....

walupun takda kak elly
masih nak nengok jugak
yang lelain.. harap kak lina
masuk la semula...

ada yang tak best tu 
boleh la singkirkan nanti ya...

okbai











Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, October 12

Jeles ke....?



memang lah...!! haha..
jeles level berapa tak taulah..
ngikut sapa la tu kan...

adoii lah anakkk..

iyeee... memang jeless..
mak dia nak pegang abang dia...
peluk abang nawfal dia..
nak memanja memang  siapla..
dengarla nanti jeritan batinnya...

bisingggg...!!

abangnya tak kisah pun..
memula dulu masa nafisa baru
keluar ada jugak dia tunjuk protes..
dah lama2 tu okla takda pulak jeles..

ni adik dia nih...



ingatkan jeles dengan abang dia je..
rupanya dengan bapak dia sekali..

aduiii...

jangan harap la nak dekat dengan 
bapak dia.. memang takda cannn..
kalau dia tidur baru ada cannnn...

kihkihkih...

sanggup dia nanges..
sanggup dia pisahkan
dan duduk tengah2 
supaya mak ayah dia 
tak boleh nak rerapat..

ko jeles kenapa nafisa..
ni laki gue.. sukati guelah..

ayoyoyoi...

yelah.. wanita dan jeles
tak dapat dipisahkan..
nafisa pun wanita...
maka kuat jeles tu ada
dah bakat.. cam bapak dia 
jugaklah.. mak dia??

ada la sikit.. kuikui..
mana ada orang takde 
sifat cemburu..

semua ada..
kalau takda tak normal..
kawal dan tak boleh kawal je...

kannn...??




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Tuesday, October 11

TAHNIAH.....!!


Baru-baru ni dapat berita baik...
untuk orang dekatlah...
bukan untuk diri sendiri hihi..

rasa nak ucap tahniah pada
kakak saya yang sulung 
yang bebaru ni dinaikkan pangkat
lagi dari Dekan Fakulti di Usim
kepada Pengarah ISI..

rasanya baru je dengar haritu..
dia dapat Jusa C.. dah naik lagi
jawatannya pulak...

tahniahh along..
bukan senang nak capai tahap macam ni..
susah payahnya nak dapatkan bermula
dari PHD... dan sampai lah sekarang..
dah menikmati manisnya...

tu yang pelik orang tu..
sesedap rase je letak title DR kat depan..
bukan senang nak senangg fuhh..
sebab tu ramai orang marah..
tulah namanya integriti..

hmm maleh la cerita hal orang tu..
hahaha.. pandai2 la nak hidup...

dan tadi dapat lagi perkhabaran baik..
abang teh saya pulak yang nombor 4..
setelah menanti beberapa waktu..
akhirnya harini dapat dah kereta..
okla kereta perdana yang baru tu..

yang along haritu dapat jugak..
tapi tolak sebab perdana yang lama..
haha amik elaun kereta saje lah..


tahun ni tahun yang sama..
dapat jusa C juga..
kerja sebagai PUU di JPA putrajaya...



hmm lawa jugak..
tumpang bleyy??

tengok diorang berjaya 
dalam bidang masing2..
alhamdulillah.. tumpang gembira,,
rasa semangat dan terinspirasi...

kalau diorang dapat jusa..
gue pun nak jugaklah..

juta.... wann hahaha.
insyallah amin...

moga berjaya dalam bidang
bisnes yang dicintai ni aminnn...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Friday, September 30

Jom singgah kelantan...



bukan singgah lah.. haha..
memang datang ada agenda...



last datang kelantan masa 
kanak2 dulu... lama sangatttt...
cik laki ada jugak datang sini.
ada konvoi rider tahun lepas tak silap..
sebelum2 tu ada datang gak..
program nasyid la.. program uitm la..

akak ni jela dah lama tak datang kelantan..
minggu lepas la.. cik laki ajak..
nak pegi kelantan tak? nak amik barang..
cantik gak tu.. memang kepingin nak datang..

bukan pegi bercuti.. ishh tapi nak datanttg lagi lah..
siyesss best datang sini.. memang tak sempat
ronda banyak tempat.. masa yang terhad...

jumaat cik laki kerja.. balik lewat jugak..
kami rehat2 dulu.. dalam pukul 2 pagi gerak..
cari makan konon.. dah lapar balik..
dalam pukul 3 baru dapat makan kat gombak..
dalam pukul 4 macam tu gerak semula..

tapi ntah.. ngantuk lagi la pulak..
singgah kat petronas ape ye...
sebelum tol bentong tu..
jarang ke pantai timur tu pasal lupe..

sampai subuh tidur.. 2 jam jugak..
selesai urus diri.. sambung jalan..
tapi akak pulak bawak..
cik laki masih ngantuk penat 
kerja semalamnya tak habis lagi..

dari bentong lalu raub. patu lipis
baru sampai gua musang..
sampai kuala krai mata pun dah layu..
4 jam akak bawak pecut taknak ngantuk..


gambar pertama masa dah sampai 
kota bharu kot tak silap ni..
cik laki tengok patu dia gelak..
siap amik gambar bagai haha..
pestime kot dia tengok hehe..

akhirnya dalam 12 lebih tengahari
sampai la KB.. raun2 dulu
nak cari hotel.. guna google
patu telefon je.... memula nak 
menginap kat PCB resort..
tapi penuh ada bebudak kem katt situ

sambung ronda sana sini tanya sana sini
akhhirnya sini jelah... kat holiday villa..
dekat banget ngan wakaf che yeh...



sebaik dapat tingkat atas2.. tak silap
8 tingkat je hotel ni kot? lupelahh hehe..
dapat jugak tengok pemandangan..



sementara encik dedi pegi check in
akak ngan anak gadis ni main selpie2..
dia baru bangun tidur. sepanjang jalan tidur je..
tu yang senang nak memandu



rehat jap.. patu dalam pukul 4 keluar balik...
dah kebuloqqq... hajat di hati nak makan
kat restoran nasi ulam cikgu tu...
dah lalu dah pun sebelum check in tu..
tapi punya la ramai orang..

tangguh dulu cari hotel.. 
patu bila datang balik..
berhuhuhuhu la...
dah tutupp woiii..

sudahnya pegi jela singgah 
kedai makan biasa..
gile murah terkejut akak..
3 nasi + lauk.. 2 air
total rm10 je..

biar betul makcik tu kira...
selalu makan camtu kurang2 dlam rm20 lebih...

habih makan datang PCB.. tapi tak menarik..
keluar balik.. jalan2 sambil makan kopok leko..

tengok nih!! sedap gileeee...'
memang rasa ikan kotau..
nikmat betul makan kopok lekor
kat kelantan ni... dahla murah2 je

jenjalan lagi nampak signboard
pantai irama bachok.. ha terjah sana jelah..
dalam 6.30 sampai sini...




siap ada playground ni.. bayar rm5 sekepala..
bagi abang nawfal je la main.. nafisa lalu2 jela..




singgah pantai.. jenuh jangan bagi mandi..
sebab kawasan ni takleh mandi kata orang sana..
bahaya dan banyak kes lemas hehe..

cik laki nak kasi can bebudak ni 
main air jugak.. abih basah baju..
pempes pun takda haha..
lupe betul nak bawak bekal..



kejap je datang sini.. dah nak senja kan..
patu balik.. kita pun ada agenda nak 
jumpa kawan.. dalam pukul 8 jumpa
kawan setel urusan situ  terus ke
rumah kawan cik laki pulak..
agenda dia pulak.. nak amik barang..

setel hal dia.. pergi ke rumah 
kawan bininya ada kenduri kawen siang tu..
tapi kami tak sempat datang..
jadi malam tu dapat la merasa
lauk kenduri kat tumpat...
waduhhh sedap banget lauknya...

setel semua dalam 1 lebih pagi..
mata memang dah rabak gila..
asyik tersengguk je bila naik kereta..
sampai bilik hotel memang pengsann..


esoknya check in.. sesiap la nak pulang dah
sebelum balik carik dulu bekal kopok lekor..
memang peberet lakibini nih...

datang sini.. bila tanya orang kelantan..
eh memang sedap la kopok cap kapal ni..


kemain banyak memborong..
murah weh.. dala sedappp!!


sini pun singgah...
dari tengahari sampai ke bangi semula...
berejam2.. banyak singgah rehat..
singgah makan.. singgah urus diri..
singgah tido bagai haha..

sudahnya jam 2 pagi baru sampai rumah..
mak ai letih toksah cakap lahhh..
cik laki keje sian dia eheh..
bininya leh rehat2 lagi kat rumah..

okkk!! mana sempat nak rayau banyak
tempat uwaaaa.. nak singgah wakaf che yeh..
dah tutup pulakk.. nak singgah
pasar khadijah pun tak sempat shopping..
isk isk isk.. lain tempat lagi la tak datang...

kami sepakat membawa berkat..
 nanti cuti panjang sikit
leh datang lagi hehe.. baibai kelantan..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Thursday, September 29

Sambut Besday Encik Laki



Kisah kejadian ni betul2 bertarikh 4 September aritu...
tarikh keramat encik laki dilahirkan.. 

masa ni balik kampung.. ada agenda...
di hari kejadian plan ngan kakak la..
bagitau.. arini besday dia..
ada apa2 plan nak seprais??

oh ya.. malam tu tepat jam 12 lebih kurang..
takde buat seprais apa pun sebab dalam kereta
cuma tarik telinga dia patu nyanyi kuat2 haha..
epibesdaytuyuuuu sampai habeh..

pelik dia tanya besday sapa pulak..
hmm memang tak ingat dia besday sendiri..


patu kakak ajak datang sini.. 
ladang alam warisan..
kat sri menanti ni..
sebelum sampai istana lama tu..

masa sampai sini terus teringat!!
cerita drama jep sepah berlakon..
sape penah tengok cerita ayah den lopeh.
ha sinila port shooting diorang tuh...
bila tanya owner tu memang betul ya..

ok sebelum sampai sini kitorang
sepraiskan cik laki... bagitau dia
cuma nak datang sini je...

sampai je kuala pilah kakak 
pasang waze.. masatu dia la dreba..
suh masuk kiri kanan kiri kanan..
dan akhirnya sampai..

dia pun pelik.. eh mana nya?
dia tanya mana ladang tu..
kami pulak waze tuju pegi
kedai kek kat pekan pilah...

sesampai je kami jerit..
sepraissssss hahaha..
seprais nye g kedai kek je haha..
muka dia berpetak2 terkejut..
memang kelakar kikihkih..

apa yang ada jelah..
kami amik je la kek vanilla lemon..
rasanya sedap gakk.. murah je plak tu..

dah dapat kek terus kan misi ke sini..
layan gambar meh meh meh..


taktau pe masalah dedinya cenggitu.. 

kat situ ada port memanah tau..
sejak terterai archery kat 
bandar seri putera haritu
cam best plak memanah ni..

tu adik tu penjaga kat situ la..
dia ajar cara nak memanah
guna pemanah tradisional ni..
lain la dari yang modern tu..


main hantam je tapi tepat jugak 
kat tempat dituju... tak tersasar hokey hehe..


ni cik abang ni manjang je tak kene 
haha gelakkan dia kihhikih..
dah banyak kali baru dapat..

ha ni tekong haha..
dia ajak datang sini..
masa sekolah main achery..
skang dah rindu main balik..
ada peluang camni memang
tak lepas peluang gituu...



dulu kurus2.. skang dah 30an ni embem2 dah..
mokcik pocik dah ni.. cucu pun dah ada 4 orang..
jadi toktam dan nektam la jadinya hoho..


anak main buai.. makpak pun nak berbuai..



nangis barang kat tangan dia kene hamik hoho


rare la buaian ni..
penuh rimbunan pokok kelilingnya..
amik gambar pun pakai flash..
dah gelap sikit waktu ni..

homestay kot rumah ni...
tak naik plak takut nengoknya hitam je hehe


macam2 haiwan belaan kat sini..
burung unta.. kuda.. lembu.. arnab..
ayam tak nampak pulak..
itik angsa ada... kambing pun ada..



sempat nyinggah jap kat depan istana..
nak masuk tak dapaat tengah renovate..
tak heran sangat sebab dah masuk dah hihi


senja dah ni... x sempat selebret kat sini..
sambung umah jelaaa ihihi...
amik gamba jela buat syaratt..




hepi besday encik suami yang ke 32..
baru la sebaya kita hehhehe...
sejak kawan sampai la sekarang..
sambut besday memasing 
satu kewajipan.. tak sambut tak best..
dan mesti nak buat seprais..

ada yang menjadik.. ada yang kantoi..
masing2 nak berlawan seprais
sape paling menjadik... 


sambung potong kek kat rumah jelah...
kene paksa pakai topi haha..
amfunn kanda.. saje nak kasi 
jadi bebudak sesekali..

ok ucapan dah ucap dah...
maleh la nak ucap sini plak haha..
cuma nak kata selamat hepi besday..
ailebiyuu.. selamat panjang umur..
jadi tokey berjaya dan sihat selalu...

ok sesama :)


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Wednesday, August 31

8 TAHUN.. HAPPY BIRTHDAY VINIYAMEY ...!


salam merdeka.. 
dah nak habis ogos baru nak update!.

hoho..



nak ucaplah hepi besday untuk blog ni..
bermula tahun ogos 2008 jadi blogger...

macam2 merepek merabu meraban..
kendian dah pandai nak beriklan...
pastu share info maklumat pulak,.
update jugak cerita personal...
.
buat duit dari blog..
tu yang paling best..
dah 3 ke 4 kali dah cashout 
dari nuffnang...
masih lagi duit masuk..

walaupun sekarang ni memang
dah jarang sangat update blog..
tapi masuk jugak duit nuffnang...
last cek aritu ada rm60 lebih haha..
lembap jugak nak naik kalau tak 
update blog.. harapkan post2 lama
jela bantu naikkan trafik...

tak kencang dah macam dulu..
dulu kalau sehari 4 angka jugaklah
sehari visitor masuk..
skang ni ratus2 jela.. alaaa..


dan baru cecah 2.7juta pageview kat sini..
selama 8 tahun.. taktaula banyak ke sikit.. hihi.
dah tak aktif sangat semenjak aktif di fb..
rindu nak potpetpotpet kat sini..

oklah.. nanti ada masa nak buang
bolehla jenguk balik hihi..

oklah blog.. ailaipyu..
banyak kenangan manis kita bersama..
sampai masuk paper metro laggi haha..
gayat..!

epi besday.. semoga tuan mu
rerajin hapdet.. barula masyukkkk..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...