Bukan Blog Kamu: 9 Kelebihan Ibu Mengandung

Friday, January 25

9 Kelebihan Ibu Mengandung



Tahniah! Anda hamil... mesti teruja dan seronok kan?
meh kita layan apa kelebihan jadi ibu mengandung ni..


1. Dua rakaat solat wanita yang hamil lebih baik dari
 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

2. Wanita yang hamil dapat pahala
 puasa disiang hari
 & pahala ibadat dimalam hari.

3. Wanita yang bersalin dapat pahala 70 thn solat & puasa serta
setiap kesakitan pada satu uratnya, Allah bagi satu pahala haji.

4. Sekiranya wanita meninggal dunia dalam masa 40 hari
 selepas bersalin ia dikira sebagai mati syahid.

5. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya akan
 dapat 1 pahala daripada tiap titik susu yang diberikannya.

6. Wanita yang beri minum susu badannya kepada anaknya yang
menangis maka Allah beri pahala satu tahun pahala solat & puasa.

7. Kalau wanita menyusui anaknya hingga cukup tempoh 2 setengah tahun,
maka malaikat dilangit khabarkan berita bahawa syurga wajib baginya.

8. Seorang ibu yang menghabiskan masa malamnya dengan tidur
yang tidak selesa kerana menjaga anaknya yang sakit
dapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

9. Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga
 anaknya yang sakit akan di ampunkan oleh Allah akan seluruh dosanya
& bila dia hiburkan hati anaknya Allah beri 12 tahun pahala ibadat.


sumber
Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

16 2 ORANG KATA:

Masya said...

doakan saya yer.. moga diberi peluang lagi...

Kakzakie said...

Betapa beruntungnya bila wanita sedang mengandung dan ada baby - bagaikan setiap pergerakan ada ganjaran tidak ternilai..

Che Rosliza Che Mat said...

Beruntung wanita Mengandung...

Qashmere said...

Itu lah kelebihan wanita yang mengandung. Alhamdulillah..

ros_reeza said...

banyak kelebihannya kan.. Kak Bert, doakan untuk Ros ye..

Qhaifa Nur said...

itulah janji ALLAH pada wanita yang mengandung...alhamdulillah

♥ ROS ♥ said...

Maasyallah,, nak ngandung lagi ....opssss.... :p

Pn. Sheila said...

Allhamdulillah... InsyaAllah.. :-) nak mengandung lg rasanya \. hehe

Ayuni Ayatillah said...

Salam Bert. Baru terjumpa blog awk via Mommies United FB page hehe.

Entry ini buat saya rasa nak pregnant lagi (memangla sebenarnya niat dah ada, tapi ntahla belum smpai masa lagi kot).

Anyway, keep on sharing and writing. Suka blog awak, so full of info.

Salam perkenalan.

-Yunayuni-
http://yunayuni.blogspot.com

LelakiSemalam said...

hebat!

ct kektus said...

banyak ganjaran wanita mengandung. :)

Cik Nur said...

nanti nur nak amalkanlah...
doakan nur cepat kawin ye kak.. :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

mmg banyak kelebihan wanita mengandung..terasa nk mengandung lg la pulak hikss

Nisah Idham said...

seronok nya menjadi ibu hamil. Sayangnya Allah pada wanita (^_~)

SouLmatemaS.com said...

salam.. wahh bestnye... jom tukar-tukar link..

shah said...

Pati sarang burung walit. Membantu mwngurangkan kahak dan batuk..mengubati
penyakit asma..sesuai utk wanita mengandung dan juga bayi dalam kandungan.
Mengurangkan kesan nikotin kepada perokok dan mengurangkan serangan barah.

Tanpa bahan pengawet.Muslim produk.

pati sarang burung rm90.00
sarang burung 3btol rm20.00
sarang burung 1gram rm8.00

blh hubungi sya 0149705845 shah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...