Bukan Blog Kamu: Ingat Lagi Tak? : RADIO MINI

Monday, January 14

Ingat Lagi Tak? : RADIO MINI


kalau tengok gambar-gambar radio mini ni ingat lagi?
ada sesiapa pernah guna masa zaman kegemilangan mereka dulu?
tak pasti pulak ada lagi ke jual radio mini ni...

nak beli ipod tak mampu lagi kot masa zaman tu hihi
beli la radio mini nak seludup bawak masuk sekolah..
kita pakai tudung.. selit bawah tudung pakai earphone mana nampak!
cukup suka betul dengar radio masa tu.. ketagih macam penagih!!
tak kisah la pun walaupun satu siaran je yang clear masa tu..
dengar DJ berceloteh pun jadila.. asalkan dapat dengar radio kemana aje..
dah abih sekolah barulah mampu nak beli walkman pulak.. hihi

ntahlah.. bagi saya benda ni rasa cam nostalgia pulak..
tak pernah tengok lagi ada budak2 pakai radio mini ni skang..
apa barang kan!! skang ni dah pakai ipad, tab, smartphone bagai dah!
walaupun budak tadika.. sume layannnnnn youtube, mp3 dan lelain.. kan?




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

23 2 ORANG KATA:

Kakzakie said...

Kakak dulu masa zaman sekolah keluarga miskin sangat Bert. Usah kata nak radio buku pun banyak yg tak cukup tau... sedih.

MizzTina said...

dl sanggup smpn duit blanja skolah semata² nk beli mende alah ni..

Fieda Rafli said...

dulu ada jugak sebijik..hihi

lupekanje said...

minat jugak 'gajet' camni dolu2... kira abis canggih la kalu ada simpan satu masa tu laa...

fizafantagirO said...

haha , penah penah , sy penah guna dulu :-)

Kesuma Angsana said...

he he teringat dulu2 dah

Masya said...

tak pernah beli.. tp pernah pinjam kawan punyer dgr hihihihihi....

:: Mrs.Eady :: said...

dah tak jumpe dah kot brg-brg nie..

are_lin@yu said...

ayu jrg dgr radio..hihi..1 pn xpnh ada.hhehe

Rai Ourkizuna said...

zaman sekolah asrama dulu ada jugak.. murah murah je..ada yg tak sampai seploh hengget..tapi kualiti sendiri mau ingat la..hahaha..

AyueJean said...

Ada... Tapi mende ni masuk dalam kategori pakai buang...
Kalau dah jahanam memang susah la nak repair balik...
Hehehehehh...
Siapa ada ni masa tu kira bangga la... =D

L said...

ada beli dlu kecik2.. haha. budak2 zmn skrg.. biasala.. zmn dah maju. hihi

Cik Nur said...

ada2..nur pun ada juga.. :)

mmg best je dengar radio ni.. rata2 semua org ada...

skrang ni ada jual lagi rasanya..cuma budak2 sekarang dah tak pandang..huhuh

Qhaifa Nur said...

ada 1 dulu...rasa dah cukup hebat masa ni...

Kakizan Omar said...

ada ... tapi masa tu dah kerje dah.. time skolah dengar radio kat umah jer.. :D

ros_reeza said...

walkman.. masa sekolah dulu, sanggup kumpul duit belanja tau.. nak beli ni.. hihi.. semua tu kenangan :)

LiYa HaNiF :: said...

walkman...!! yeay pernah bw masuk dlm asrama dulu.... nyorok dlm almari baju letak kat celah2 baju hehehe

LiNda said...

pernah guna...haha. klasik sungguh :)

Nisah Idham said...

zaman akak dulu femes dgn walkman.. tak mampu nak beli.. pinjam aje dr kawan2.. hehe

Mrs Lurve said...

kenapa sy xingat pun hihihihihi

lelamaisara said...

sya ade gak dulu...time belajar pon duk pasang kat telinga..huhuu

Cho Zila said...

ha.. ha.. akakpun der dulu.. dapat beli cam bangga giler...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha wani pun ada dulu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...