Bukan Blog Kamu: CARA MINUM AIR SELUSUH DENGAN BETUL

Friday, February 21

CARA MINUM AIR SELUSUH DENGAN BETUL


Khas buat ibu2 mengandung yang nak minum air atau minyak selusuh...
ramai ibu2 yang memang buat atau beli air / minyak selusuh..
tapi ramai yang tak tau cara minumnya... jangan salah minum ya..

ok cara yang terbaik untuk minum air selusuh ni sebaik sahaja
anda dah berada di labour room menanti saat melahirkan..
jangan minum awal sebelum tarikh due nak bersalin...
akibatnya? di saat waktu anda nak melahirkan..
anda akan mengalami sakit yang amat sangat macam nak
bersalin sangat dah... tapi bukaan tak bukak habissss...
sakit je lebih... tapi jalan tak bukak.. akhirnya operation....

tapi baik2 ya...
sesiapa yang nak bersalin di hospital kerajaan
tak perlulah bagitau staf2 hospital tu baik nurse atau doktor
yang air anda bawak tu air selusuh..

ada sesetengah hospital kerajaan ni marah kalau ibu2 ni
bawak atau minum air selusuh... bagi diorang amalan minum
ni akan memudaratkan ibu tu sendiri... eh macam2 pulak diorang
cakap... nanti pendarahan banyak la.. susah nak bersalin la bla bla bla..

sebenarnya itulah pengalaman saya sendiri...
lepas ni kalau nak beranak lagi, doktor tanya lagi
gue bilang takde minum air selusuh pun...hihi
ok kompom selamat tak kene bebel bla bla bla lagi

CARA-CARA BUAT AIR SELUSUH >>> SINI

p/s : doktor tersebut bukan orang melayu...
sekian terima kasih heh heh heh heh...



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

Cik Nur™ said...

selalu dengar air selusuh ni..tapi bila baca ni, baru tahu cara minum dia....

jambul joe said...

Terima kasih, perkongsian yang terbaik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...