Bukan Blog Kamu: Faedah Mencium Bayi

Sunday, January 6

Faedah Mencium Bayi


Terjumpa satu artikel yang saya rasa nak share..
cam best je nak kasik tau sumorang pasal ni...

Ciumlah anakmu kerana pahala setiap ciuman itu dibalas
dengan satu darjat syurga. Nisbah di antara dua darjat
 ialah 500 darjat. Syurga itu ialah sebuah kampung
kesenangan, tiada masuk ke dalamnya melainkan
orang yang menyukai kanak-kanak.

Barang siapa keluar ke pekan dan membeli barang-barang
dan kembali ke rumah dengan buah tangan untuk
 anak-anaknya, nescaya mendapat rahmat daripada Allah
dan tidak diseksa di akhirat kelak.

Tahukah anda jika dibiasakan mencium anak sendiri,
sifat mendera atau membantai serta memukul anak boleh dihindarkan?
 Dengan wujudnya sifat suka mencium anak, hormon dan bau anak kita
itu akan sebati ke dalam otak kita sekaligus mesej yang mengatakan
“aku sayang anak aku” akan tersemat terus ke dalam jiwa.

sumber




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

15 2 ORANG KATA:

are_lin@yu said...

kna cium ari2 ni..byk phala kan..

Kakizan Omar said...

Emmmm .. sangat bagus... tq Bert.. ;)

Kakizan Omar said...

Emmmm .. sangat bagus... tq Bert.. ;)

Mrs Lurve said...

xsbr nak ciummmmm...

nik ros said...

bagus info ni :)

Cik Nur said...

Nice sharing.. :)

bilalah nur nak ade anak sendiri.. :)

Warna Warni Kehidupan said...

bau baby sangat best..harumm..

4feet8 said...

bukan takat cium, tgk baby memang geram, nak peluk2 terus..

ros_reeza said...

Banyak pahalanya.. nak juga cium.. setakat ni cium anak saudara je :-)
Moga ada rezeki untuk cium anak sendiri pulak. Doakan untik Ros :-)

MaMa Rey said...

kalau boleh setiap masa nak cium anak..tapi kalau anak yg dah besar2 tak nak dah nak dicium

MizzTina said...

ok, kena cot kawen n dpt anak la ni..blh cium bebyk

Kesuma Angsana said...

mmg betul sgt tu

ct kektus said...

ni yg nak cium anak selalu ni kalau dah ada anak. hehee

cium boyfriend, no no no.

suami tak ape. hehee :D

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

tiap2 hari cium qalief hehe

AiSyA LiEzA said...

cium anak buah je xD ehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...