Bukan Blog Kamu: PERTAMA KALI MERAGAM....

Wednesday, January 2

PERTAMA KALI MERAGAM....


Pertama kali saya menjaga anak dah mula meragam..
Meragam tanak tidur merengek aje.. kejap diam.. kejap merengek
Sampai pagi hari... kenapa? Dia sakit.. selsema dan batuk..

Hari pertama > asyik bersin tanpa hingusan.. perkara biasa
untuk dia sebab dia memang kuat bersin.. ingatkan bersin biasa

Hari kedua > mula batuk dan bersin dan keluar hingus sikit.
Cari ubat titik kat dalam hidung di farmasi.. Bila dah malam
mula meragam merengek dan tanak tidur mungkin
 hidungnya dah mula tak selesa sampai ke pagi rengekkannya..

Hari ketiga > agak teruk selsema dan batuknya. Terus ke klinik
Ibu dan anak di KK untuk dapatkan nasihat doktor dan dapat
Ubat batuk selsema.. makan untuk 3 hari masih tak baik lagi..
Asyik meragam je dia.. nak di dukung je selalu.. nak manjew lettew!

Hari keenam > paginya datang demam.. cek suhu naik sampai 37.8..
Dilapkan badannya dengan tuala basah masih tak turun suhunya..
Terus ke klinik swasta plak.. dapatkan ubat dan Alhamdulillah
petang tu hilang dah demamnya tapi masih bersisa batuk selsema..
Masih lagi meragam mahu dibelai dan perhatian penuh pada beliau..

Maka sekarang dah ok la sikit dari batuk selsema dan demamnya..
Dah nak sakit nak buat cemana.. kene bagi jugakla makan ubat
ikut sukatan doktor.. susu badan masih bergiat aktif..

Harap Nawfal sihat sepenuhnya.. mummy n daddy risau bila
kamu sakit nakk... kamu tecik lagi.. tiyan dia kene mamam obat..





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

Nurulhuda Abdul Latip said...

Biasalah bila ada anak kecik ni, kita pun dah biasa rasa..anak demam hampir kena sawan..Macam ayah kita selalu cakap nak besarkan anak ni bukan senang, banyak fasa yang kita kena lalui, harap sabar yea dan anak cepat sembuh,

Kakzakie said...

Kalau selsema dan batuk memang saat paling susah buat baby macam usia Nufal ni. Kesian kan.

Kalau kakak Bert bubuh kapur dan kunyit yg gosok belakang lesung calit sikit kat batang hidung (atas sikit bukan dekat dgn lubang hidung tau).

permatabiru said...

ank kecil mmg sensitif..kna bagi penjaan lebih sikit..comel nawfal.

GreenJade said...

mmg resah jiwa raga bila anak demam n meragam ni..risau sgt2 kan..kena peluk2 selalu..

baby saya pun baru baik demam..miong2 jugak berjaga smpai ke siang 2-3 hari lepas..

Masya said...

harap² takde apalah...
baby kalau selsema atau demam mmg risau.. sbb takde ubat yg sesuai nak bg mereka makan.

are_lin@yu said...

alahai sianna nawfal..

nik ros said...

ala siannyer naufal moga cepat sembuh yea

dEdEQ dE wIshEs said...

AKAKKKKK .. COMELNYE BBY TU :)

zariffzarifah said...

harap naufal cepat sembuh...
baby saye pon same gak... kalaulah sakit tu pindah kat saye pon takpe tapi bukan my baby... cian tengok dia huhu....

ros_reeza said...

moga cepat sembuh ye :)

Rai Ourkizuna said...

baru nak bagi tips kunyit..hehehe.. kakzakie da bagi..akak pun sapu kunyit kat batang hidung..datang time malas akak tak tenyeh pun.. hiris nipis lepas tu tepek je..

harap naufal cepat sembuh ya..

Cinta Misteri said...

baby klau dh start kluar tnda2 nk demam mmg kita tk tido mlm laaaa... selsema baby jgn dibiarkn berlarutan tau. takut kena sesak nafas nnti.

harap kamu & habby kuatmelawan ragam baby.

Qhaifa Nur said...

bila anak ketawa kita gembira...
anak sakit mmg susah hati...

comel akak tgk nawfal...moga sihat membesar bagai johan...sayang

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kesian nawfal..moga cpt sembuh yer sayang..kiss sket pp bam2 tu hehehe

Cik Nur said...

moga cepat sembuh dak comel..!
sian dia batuk2 dan selsema...

Kesuma Angsana said...

moga cepat sembuh ye

ct kektus said...

nawfal tak selesa lah tu kak.

cepat sembuh ye nawfal. :)

lelamaisara said...

allolo..demam plak si kecik ni....moga cepat sembuh syang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...