Bukan Blog Kamu: Ingat Lagi Tak? : BUKU LAGU

Friday, January 4

Ingat Lagi Tak? : BUKU LAGU

buku lagu yang dipinjam dari uncle google.. bukan saya punya

Entry ni khas untuk 'remaja-remaja purba' macam saya hihi...
khasnya untuk remaja perempuan la.. sebab perempuan rasanya
lebih rajin nak menulis lirik lagu dalam buku lagu.. tapi jangan silap,
ada juga dari budak lelaki pun suka buat buku lagu.. hehehe...

Saya tak rasa zaman sekarang ni budak2 suka buat buku lagu..
tapi menyimpan lirik lagu yang dicopy dari internet mungkin ada..
lagian dengan kemudahan youtube yang sedia ada lagu dan liriknya..

remaja dulu suka buat buku lagu.. tak kira ape jenis buku sekalipun..
meskipun dari buku tulis sekolah pun jadilah.. ada bajet beli buku log aje..
lagunya pula akan disalin sama ada menerusi pendengaran sendiri
dari lagu tersebut, atau yang disalin atau digunting terus dari
suratkhabar ataupun dari majalah hiburan.. betul takkk??

Yang bestnya.. bila sesama dengan kawan2.. mula la bukak buku lagu
dan nyanyi ramai2 apa sahaja lagu yang ada terutamanya di kala bosan..
sebab yang pastinya.. lagu dulu lebih best dari lagu sekarang hehe..

Ape pun saya tak terkecuali.. ada juga simpan.. ingat nak tunjuk kat anak
bila dah tua tapi hajat tak kesampaian.. bukunya hilang entah kemana
setelah 7,8 tahun juga dalam simpanan saya.. hewhewhew...


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

22 2 ORANG KATA:

permatabiru said...

HEHE..sy pun penah juga buat buku lagu zaman sekolah dulu2..kenangan tuuu..bila malam2 duduk menyanyi kat dalam bilik dgn kakak2 sy...

:: Mrs.Eady :: said...

alamakkk..memori betul nih!!

MizzTina said...

yay, dulu ada..siap lukis bunga².. pastu kaler²kan lagi.. miahaha.. skang dh hilang

Cho Zila said...

buku lagu tak nah buat..sebab akak tak suka menyanyi.. suara tak sedap.. malu weh.. tapi memang banyakler kawan2 yang buat akak tumpang sekakijer...

Rozita abd rahman said...

akak ada gak dulu... tapi ntah mana letak ntah...

ada pulak satu buku tah apa2 letak dlm tu jumpa masa kemas rumah hari tu.. baca semula pun jadi malu la pulak..hahaha...

are_lin@yu said...

betul tu..dlu ada gak buku lagu..skrg zaman dh cnggih..hihi

Emma said...

hahahha kembali ke zaman sekolah dulu, memang betul pun !! confirm penuh buku dengan lirik lagu =)

ct kektus said...

pernah ada !

wajib kot dulu2 setiap orang ada buku lagu kak. haha :D

Mrs Velentine said...

hehehe sya pun ada

Kesuma Angsana said...

mmg KA pun dulu2 byk buku lagu ni hehehe

lelamaisara said...

saya pon ade gak tau buku lagu ni tau..best kan kalu ingat balik..;)

Anis Nisa said...

nisa pun ade dulu..pastu gunting lirik lagu dri surat khabar atau majalah, tmpal kat buku tu..hihi..

ros_reeza said...

hihi.. Ros puna da tau.. tebal lagi.. tapi, sekarang ni dah hilang dah.. huhu..

Mrs Lurve said...

ahaks..sy pun pernah ada jgk..gigih btl salin lagu bagai...tp skrg nie dh xtau kemana pegi buku nie seme, mayb dh bakar kot

Qhaifa Nur said...

boleh dijadikan kenangan juga BERT...
akak pernah buat dulu tapi bukunya entah kemana...

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

haha memori dulu2...ada2 buku lagu dulu hikss

nik ros said...

hehe..nik pun penah gak buat dulu. suka sgt tulis lirik lagu.

Cik Nur said...

kekekekeke..adee..!
tapi dah hilang jugak..hihihi

mengamit kenangan betul baca entry ni.. :)

zariffzarifah said...

mase tu lagu hindi tgh top so kawan saye ade la buku lagu hindi pas2 bila berkumpul dok nyanyi ramai2... tak kisah suara ke laut janji happy...

!eNa PnG said...

ingat...semestinya... kalo cekgu tak dak..buku nie selalu ja dihafal..nyanyi ramai-ramai..best kan..

MaMa Rey said...

teringat dulu masa zaman remaja..suka sangat kumpul lagu2 tulis dalam buku..lepas tu nyanyi ramai2 dgn kawan2

LiYa HaNiF :: said...

sama le kite... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...