Bukan Blog Kamu: Susu ibu hamil mana yang bagus?

KEDAI BABY ONLINE TERMURAH DAN POPULAR!!!

Tuesday, March 27

Susu ibu hamil mana yang bagus?


selaku ibu mengandung di kala ini adalah digalakkan untuk
meminum susu baik untuk ibu dan anak dalam kandungan..

maka saya pun tercari-cari susu mana yang bagus untuk diminum..
selaku penggemar susu maka rasanya takde masalah nak
minum susu.. selama ini pun saya cuma bancuh susu dutch lady
aje dirumah sebagai sarapan pagi atau sarapan malam.. 

lalu saya pun buat survey untuk susu yang saya kira agak
femes untuk ibu-ibu yang mengandung.. 3 cukuplah ye...


semua produk akan kata merekalah produk yang terbaik...
bila dibuat survey tentang susu ini katanya rasanya manis..
harga pasaran RM9.90 - 200 gram dan RM19.90 - 480gram..
saya pernah rasa susu ni... hmm rasa susu la tapi tak minat la rasanya





susu enfamama menurut kawan saya rasanya takdela sedap..
harga pun boleh tahan maa.. dalam RM51.90 untuk 900gram..
ada perisa coklat dan perisa asli.. yang coklat manis pulak..
tak pernah try susu ni.. mahal jugak sebab isinya sikit..
orang kata kalu produk mahal ni bagus ya?.. terpulang... :)



susu anmum la paling femes sekali untuk ibu mengandung..
ramai yang kata rasanya paling sedap antara banyak susu
ibu hamil yang lain.. saya pengguna setia anmum la masa peknen..
harga sekotak pun dalam RM22.50 untuk 350 gram...

harga-harga untuk semua susu di atas bergantung pada kedai jugak.
ada yang jual mahal.. ada yang jual murah sikit..
tapi dalam sekitar itu lah bajetnya untuk susu-susu ni...


selain dari susu untuk ibu di atas, saya juga minum susu anlene..
memang bagus! bila saya minum anlene sakit tulang punggung saya
ketika hamil hilangg!! tambahan pula dapat juga membekalkan kalsium
yang banyak untuk bayi saya.. memang anak saya lepas dilahirkan
tulangnya agak mantap.. baru je lahir.. tapi bila pegang lama terasa
lenguhnya tangan saya.. kesan susu anlene dan vitamin kalsium
yang saya makan kot... hehehe... cubalah!!

Nak cari lagi banyak info kehamilan? klik SINI atau tengok je
di sidebar sebelah kanan blog ni boleh nampak kan kan kan!






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

Pn. Sheila@CC said...

ps minum anmum materna... best gak tapi silap beli warna coklat... x suka coklat lg suka y original...

ariana said...

Tahniah n take care ye..mmg susu sgt baik untuk bakal ibu..:)Soya bean pun bagus..ada org kata nk ank putih melepak, minum soya bean..betul ke tak, tak tau lah..hihi

azam said...

tak minum susu pun ok...tapi jgn lupa suppliment la......

cuba ambil set mengandung salindah......ok jugak, 300 je kot, HAHAHA

are_lin@yu said...

wahhh tak lalu nak minum susu tapi bila pregnant nak kena mnumkan?nk kna prktis ni..hihi

Cik Nur said...

annum mahal juga ye...

sya_ira said...

dl sya minum anmum coklat..sdp :)

Leyn's Sepet said...

Thanks info yg sgt bernas.
saya xsuka susu tp bla tgk cmnie t'paksa minum. Husband asik swuh mnum susu jer utk bby. So nk xnk kena mnum lah. Tp nk flavor coklat. Anmum ada tk? Sedap tk? Hehehe.

~masalifah~ said...

kalau ada elegik dgn susu laktosa (susu lembu) boleh cuba susu soya atau susu badam :)

Susu soya pilihan saya, ESP Shaklee. Hehehe

http://sihat-lestari.blogspot.com/2012/07/susu-ibu-hamil-untuk-kebaikan-ibu-dan.html

Nazareth Ibrahim said...

Btul ke Anmum, Enfamama suma manis walhal dia tulis no sugar?

Susu Anlene, Higoat sume sesuai tk minum utk dptkn DHA etc?

Asosasi Petani Pelopor Penghijauan said...

Nice blog, informasi yang menarik, kunjungi juga blogku ya!!! Banyak perkawinan menghasilkan anak anak yang berantakan karakternya, beberapa keluarga yang lain mendapatkan anak anak yang ketika dewasa menjadi pribadi pribadi mandiri yang berguna bagi lingkungan dan sesamanya, mengapa bisa berbeda beda jawabannya adalah karena mereka berbeda pola perilakunya saat sang anak dalam kandungan, bila orang tua bersikap egoistis-materialistis saat anak dalam kandungan, saat dewasa kelak anak juga akan mempunyai sifat yang sama, maka saat ibu mengandung jagalah sikap agar berjiwa religius-sosialistis agar anak saat dewasa nanti mempunyai sifat kepemimpinan yang merakyat. http://ibumuslimhamil.blogspot.com/2013/01/buku-mencetak-anak-salah-metode-vresh.html

Ibu Pintar ♣ said...

Sebetulnya susu untuk kehamilan itu cocok-cocokan. tapi kalau saya menyarankan Prenagen. http://bit.ly/Zwmm8A :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...