Bukan Blog Kamu: Anak maki ibubapa dalam facebook.. hebat betul!!

Friday, March 23

Anak maki ibubapa dalam facebook.. hebat betul!!

nampak tak?saya ulang taip disini....

memang kau parents aku tapi kalau kau samakan
aku dengan binatang, lebih baik aku melawan jea,
sory kalau aku panggil kau SIAL (!)
memang aku dah lama sabar, bodoh -,-

bila hati dah marah cakap la ikut suka...
ikut suka binasa.. ikutkan nafsu rosaklah jiwa..
dah tak kira sape pun yang kita marah kan itu...
ramai orang gunakan FB untuk lepaskan perasaan..
tak kiralah apa jua.. marah, geram, gembira, sedih..

tapi tak semua benda yang boleh kita lepaskan di FB..
setiap ayat yang keluar mencerminkan diri sendiri..
kalau buruk ayatnya maka buruklah.. begitulah sebaliknya..
itu yang jadi baru-baru ini akibat tekanan yang melampau,
sampai sanggup keluarkan ayat nak buang anak ke dalam
tong sampah kalau takde sape nak beli anaknya...

tapi bila ibu itu dah beri penjelasan dan memohon mahap
sape yang susah dan malu? mereka dan keluarga mereka..
yang tak paham masalah ibu itu duk maki hamun dia..
sendiri jugak yang terkena.. hati-hati dalam bab luahkan
perasaan ni... takut termakan diri sendiri...

pernah satu ketika dahulu saya buat entry
sejak saya sendiri yang buat entry tu..
saya dah malas nak apdet status dalam FB...
gunakan FB untuk share entry terbaru dalam blog aje hehe..

bebalik pada gambar di atas pasal budak yang maki
parents dia nih... haiyya.. ntahla.. tak tau nak salahkan sape..
isunya bukan nak salahkan mak ayahnye atau budak itu..
bila dah bergaduh anak beranak dalam rumah..
budak2 pun keluarlah dari rumah ikut pakwe...
macam yang jadi baru2 ni ada dua kes kat pahang..

semoga budak ini insap dengan perbuatannya...
budak2 baru nak naik.. protes dan memberontak tu
memang tak lari dari remaja yang sedang membesar..
dah besar, ada anak sendiri nanti taulah dia nanti
susah payahnya nak jadi mak dan bapak... kan?





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

16 2 ORANG KATA:

Masz Sidek said...

sbb tu sy jarang buat status kat fb... antara fb dan blog... sy pilih blog... sbbnye sebelum postkan sesuatu entry tu... sy mesti pk kesan nya...

p/s : semoga budak tu insaf dan sedar...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

yaALLAH... jauhkanlah kita dan anak2 keturunan kita dari sikap sedemikian... huhuhu... sekrang dah macam2 hal kan... hmmm~

LydSunshine said...

Tak tau le mak bapak budak tu pun cemana. Kalau parents dia dah panggil dia binatang, so anak pun ikut le. Mcm2 la skrg ni.

:: Mrs.Eady :: said...

masyaAllah...

azam said...

kenapa ni...mak bapak ko suruh ko menyundal ke?? buat benda HARAM ke??...kalau macam tu ko marah pun tak pe lah...

lain²....NERAKA la jawapnya

fizafantagirO said...

Ya Allah .. mmg anak tak kenang budi . kalau tak de bak bapak , xdenye dia kat dunia ni .

BERT said...

budak skang memang advance.. 10 atau 20 tahun akan datang kalau tak kiamat lagi tak tau la ape generasi budak2nya... dunia nak kiamat..

LiNda said...

ya allah, anak zaman sekarang..walau ape pon salah parent dia, dia x boleh aibkan ibubape dia cmtu. truknye..linda cam da bosan dgn FB, terlalu banyak luahan yg mengaibkan

are_lin@yu said...

bdk zaman IT skrg macam ni lah..huhu...nsb tgk sini ayu xda fb nk tau bnda trkini ni..hehe

eMMe said...

takleh salahkan anak juga...didikan dari mak ayah kan...nak ckp dgn anak pun ada caranya...kalo secara membabi buta camner anak nak hormat mak ayah.... pokok pangkal, didikan awal di rumah....

miss Z said...

sian mak bapa dia..
PERLU KE ‘BLOGWALKING’

mizzkechique said...

moga dia insaf... seburuk mana pun parents kite, dia tetap drh daging kite.. if nak mati tnpa kemafaan dr parents, susah diterima bumi.. xtakut ke semua tu..

BERT said...

syurga tetap di bwah kaki mereka kan.. sedih :(

Cik Nur said...

YaALLAH..moga hamba ALLAH itu dapat hidayah daripadaMU...!

charmyiex said...

betol betol..fb skang dah kureng..bek membebel kat blog je..hehe..lagi panjang nk explain nape kita luahkan perasaan kita yg macam2..kt fb kan pendek n terhad...hehehe

LubLy said...

lebly dpt bdk nieh dh lama lebih cekik-cekik bg mampus..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...