Bukan Blog Kamu: Senarai Barang Keperluan Asas Bayi - Siri 4

Wednesday, June 20

Senarai Barang Keperluan Asas Bayi - Siri 4





sambungan dari siri satu, siri dua dan siri tiga..
sebelum ni saya kongsikan barang keperluan yang utama..
tapi kali ni saya nak sharekan barang2 yang kurang penting..
kira boleh tangguh la kalau nak beli.. beli yang penting dulu ye..
dah cukup nak beli barangan yang kurang penting terpulang...

BARANG BAYI YANG KURANG PRIORITY

1. Baby Stroller
tunggu dia besar sikitla sempat lagi beli kan...

2. Baby cot
 sesetengah orang dah beli untuk anak sulung.. banyak belanjanye kalau 
beli 
baby cot nak kena beli tilam.. pastu teringin nak beli kelambu rambu ramba..
pastu kena beli stand untuk kelambu..kena beli circuiting untuk elak bayi
 terhantuk, jadi bukan priority la.. baby pun rasanya kurang selesa 
kalau awal2 sangat tido kat cot, kadang2 kita sendiri tak selesa asyik 
risaukan baby kot dia muntah dalam cot tu tak nampak la pulak kan..
 sebab ada bumper pad..

3. Play pen
dah besar sikit nanti belila.. bayi2 tak sesuai lagi lah hehe

4. Baby car seat
maybe akan dipakai, tapi bukan dalam masa berpantang kan.. 

5. Buaian
jangan beli yang bentuk curve tu..beli yang stabil macam empat segi..
takut dikhuatiri akan terbalik kalau baby dah berat.. ha jaga2 ya...

6. Beg baby
untuk isi peralatan bayi.. bukan priority sebab kadang2 orang akan hadiahkan..
nanti banyak pulak.. lagipun beg ni kegunaanya untuk hantar ke
 nursery/baby sitter... after 2 months la kan....


tertinggal??? sila layari siri satu, siri dua dan siri tiga.. sumber :))










Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

8 2 ORANG KATA:

eMMe said...

hurm... kene penuhi keperluan buat bakal anak-anak kite ni kan bert! moga Allah murahkan rezeki kite Aminnn....

Deq's Qienz said...

aha..brg2 nih mmg guna skejap je..bila bb dah besaw dh xguna dah..kes serupa gan sy last2 masuk plastik itam simpan tuk 2nd baby..hihii

Deq's Qienz said...

aha..brg2 nih mmg guna skejap je..bila bb dah besaw dh xguna dah..kes serupa gan sy last2 masuk plastik itam simpan tuk 2nd baby..hihii

are_lin@yu said...

SEMOGA SEMUANYA BERJALAN LANCAR DEAR ;-)

Cik Nur said...

semuakan atas ni bila dia dah besar baru boleh beli.. tapi selalunya ada org hadiahkan.. :)

Wanieys said...

wani time qalief dulu beli jer biasa la anak 1st kan hihihi...tp skang ni semua tu dh disimpan rapi hahha

Pn. Sheila@CC said...

klu nak ikutkan semua nak beli... tp membazir jer... kdg2 guna kejap jer... beli yang mana btl2 perlu kan... :-)

azam said...

rajin cerita pasal ni kan.....jhehehe
bila ni??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...