Bukan Blog Kamu: Pemeriksaan ECHO di Hospital Seri Manjung

Monday, June 11

Pemeriksaan ECHO di Hospital Seri Manjung




1 June yang lepas ditemujanjikan di spital manjung perak..
untuk diperiksa setelah 10 tahun dah tak cek.. cek pun sebab mengandung..
spital ini pernah didiami oleh cik asven saya satu ketika dahulu 
kerana beliau telah tereksiden di manjung kerana ingin pulang dari tempat
praktikalnya menuju ke rumahnya di kampung gajah...

kalau diceritakan punca kemalanggannya memang agak misteri..
beliau dengan baik hatinya menumpangkan 2 orang warga emas
yang duduk di bus stop yang ingin pulang ke rumah..

dalam perjalanan beliau eksiden dan 2 orang warga emas itu hilang..
setelah sedar dari kemalangan pelanggaran antara kereta dan kereta
sehingga terbabas ke longkang sehingga hancur kereta itu..
beliau menanyakan kepada maknya dan juga saya dimana orang tua itu..
hilang dengan misterinya sampai sekarang tak tau lah sape... mistik sungguh!

aiseh............... lari tajuk pulakkkkkkkkk...
sesampainya di hospital ini kami ketawa.. kerana banyak kenangan 
di hospital ini dan kawasan-kawasan terdekatnya....




di depan pintu untuk menunggu giliran.. nasib baik tak ramai...

pesakit tersenyum gembira di samping laki terchenta...


dah pagi gerak ke spital... memang mengantuklah nak menunggu...
tak tido pon tapi purak2 tido untuk merelaks hati yang gundah gulana...

baju pesakit sudah disalin.. saya bukan datang pakai baju ni pulak ye..
saya diarahkan untuk menukar baju ini supaya baju saya tidak kotor..

terbaring kesengihan sementara menanti doktor yang sedang membelek
buku pink di sebelah saya itu.. tidak kelihatan doktornya..


sekejap je ceknya.. ada la dalam 10-15 minit gitu..
dan selesai.. report pun dibagi dan kata doktor itu..
meskipun sudah lama.. tapi ia tetap ada.. cuma tidak seriyus
malah bila masa nak bersalin nanti mungkin akan dicek semula
bagi memastikan saya kuat untuk bersalin normal atau sebaliknya..

sepupu saya ada masalah yang sebijik macam saya jugak..
pun sama tak seriyus malah baru je lepas bersalin normal 2 minggu lepas...
harap saya pun mudah bersalin macam beliau jugak.. aminnnn..








Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

8 2 ORANG KATA:

Wanieys said...

Insyaallah xder pa2..bykkan berdoa minta dipermudahkan urusan time nk bersalin nanti :))

cweet pinky said...

seram larh citew pasal eksiden tuh , haiya ... hehehe ~ neves lak dgr ctew pasal bersalin nih , hahahaha ! macam mengandung jep , hehehe ~

deno said...

insyaallah semoga semuanya baik2 belaka... kenapa akak kena buat echo eh? deno last buat 6 bulan lepas, maybe khamis ni kena buat pulak.. huhu

Masz Sidek said...

amin... insya-Allah kak... bykkan doa supaya semuanya selamat...

Cik Nur said...

Amin..! moga di permudahkan segala urusan..pasal xcident tu, misteri nusantaralah..takutlah

Saya Disini said...

jaga kesihatan

Deq's Qienz said...

aloloo..sweetnya..trigat time preggy dulu..

eMMe said...

Assalam Bert! takde pape ke? hope takde pape yg serius, jgn risau.. doa2 byk2, moga Allah permudahkan urusan ibu2 mengandung... jaga diri.. jgn lasak2 sgt.. rehat tau!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...