Bukan Blog Kamu: Memori : Menjemur kasut sekolah di bawah peti ais

Tuesday, June 12

Memori : Menjemur kasut sekolah di bawah peti ais



sape ada pengalaman macam ni.. meh habaq mai.... haha..
gambar ini di tag oleh anak buah saya di fb dan terfikir nak share disini..


memang terkenang di zaman sekolah dulu.. pernah terbuat macam ni
kesnya kalau malas atau lupa basuh kasut sekolah yang dah 2 hari cuti
tak basuh2... dah masuk hari ahad baru terhegeh-hegeh nak basuh..


kalau masih lembab atau basah.. mula la letak di belakang atau bawah 
peti ais.. yang peliknya takde pulak short ke hape.. selamber je letak..
dan yang mujarabnya memang kering la.. sebab pinjam haba dari peti ais tu..


kalau sebelum tidur sudah kering maka boleh la dikapur kasuh itu
pada malamnya.. kalau terlupa atau tak kering lagi maka besoknya 
sebelum pegi sekolah dikapur la sekejap kasut itu.. jangan pakai yang biasa
pakaila kapur yang cepat kering tu.. 5 minit je dah kering.. hiksshisshisk..


tapi kes ni masa saya sekolah rendah.. sekolah menengah dah duk hostel..
pastu ada jadi pengawas.. tak pakai dah kasut putih sebab pakai kasut hitam..


moral opdestori : selamat kembali ke sekolah setelah 2 minggu cuti... :)))

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

21 2 ORANG KATA:

Saya Disini said...

sy penah buat dulu.hehe

Ayu Iman said...

hihi..iman pun pernah buat..tersenyum kejap..kekadang mak tlg kapurkan kasut blh mcmtue=D

Pn. Sheila@CC said...

hehehe.... sy pun pernah...

Anakmuda me said...

hehhh.. penah jugak buat mcm ni.. mmg mujarab gila..

Puan ApasH said...

nak lg cepat kering sumbat surat khabar dalam kasut utk serap air..hahaha

:: Mrs.Eady :: said...

hehehe..biase buat ni dulu!

Syakir Rahman said...

ahahaha...bukan takat ni je, saya siap sterika pon penah...ngahahaha..

cweet pinky said...

penah buat , mak punyer petua nih , hahahah ~

Masz Sidek said...

hahaha... waktu sekolah dulu memang selalu buat... ;p

Deq's Qienz said...

sy pon prnh jugak wat dulu..nanak time ujan..hehee

Cik Nur said...

memang nolstagia betul cara ni, nur selalu buat mcm ni sekolah dulu.

nak lago cepat kering sumbat paper byk2 dalam kasut..hihi

Kang Bejo said...

Haha,.. Is really joke.

ariana said...

hehe..itu lh pun yg akak ajar kat ank2 bila sesekali kasut mereka x sempat kering akibat lambat basuh atau cuaca tak elok,,hehe

SoLy SoLicious said...

sy pun pernah buat sgt2...hehe..menarik..kembali nostalgia zman skolah dulu..mls basuh kasut awl2..besok nk skolah, mlm tu bru bsuh..last2 ayah ajar letak blkg peti..

keli menari said...

Haha. Same penah buat. Kalau dok asrama pon penah buat. Ada la care tersendiri. hoho

eMMe said...

mesti la ada..tapi bukan letak bwh peti ais..letak belakang peti ais, sebab, dok bawah tak muat, hehehe... letak belakang pun kene pelan2, takot terlekat abuk peti ais, hehehee!

MizzTina said...

dulu selalu buat sbb bsh kasut last minute.. ahahha

LiYa HaNiF :: said...

teringat zaman dulu... rhope inilah letak kasut kt bsh peti ais.. :)

salam kenal... i follow.. ^_^

Cik Ecah said...

hahha ecah pun pernah buat mcm tuuuu
lambt basuh kasut sekolah! dah tau esok sekolah arini br terhegeh2 nak basuh hahah

BERT said...

memang ramai budak2 cenngini kan haha

siti kektus said...

akak nak tau tak, masa sekolah rendah, mula2 kawan kite ajar cara ni kite tak tau yg kasut tu kena letak bawah peti ais. punyalah bijak kite ni, p letak dalam peti ais. aigoo. memanglah tak kering. bertambah lembab adalah. kehkehkeh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...