Bukan Blog Kamu: Menunggu giliran di hospital kerajaan memang lama kan!!

Wednesday, June 13

Menunggu giliran di hospital kerajaan memang lama kan!!





Menunggu rawatan atau pemeriksaan di klinik atau di hospital kerajaan
memang memerlukan masa dan kesabaran yang tinggi... kalau jenis tak tahan 
untuk menunggu lelame, bizi dengan kerjaya dan berduit baik pergi swasta..
sangat pantas dan tangkas.. sesuai dengan bayarannya lah kan..!


jadi kalau inginkan rawatan kerajaan sabar itu perlu..
buatlah sebarang aktiviti semasa proses menunggu itu supaya anda
tidak bosan dengan masa yang berlalu begitu sahaja...
membaca, berbual, bermain internet, bermain game atau apa sahaja
yang anda boleh penuhkan masa itu supaya anda dapat rasakan masa 
itu pergi berlalu begitu sahaja dengan begitu pantas... yeayy!!


sehubungan dengan itu, minggu lalu saya dan cik laki saya menghadapi
situasi yang sama kerana kami ditemujanjikan di hospital seperti yang 
diarahkan oleh klinik di sini.. nak tanak kene pegi jugaklah...


bagi mengisi ruang masa untuk menunggu itu.. kami berbual..
pegi lepak kedai makan lelame sambil tengok bola secara langsung
serta cik laki saya telah membaca satu pamphlet di ruang menunggu itu
tentang suatu penyakit yang tak pernah kami heran langsung... tapi bahaya!
akibat dari pembacaan itu.. maka beliau telah dapat idea dan telah 
menghasilkan satu entry berkenaan dengan penyakit tersebut...


meh saya copy sikit permulaan entry itu... nak baca dengan lanjut
sila klik pada link yang disertakan... hehe terima kasehhhh!!




uhuks uhuks.. Penulis ada sedikit bunyi batuk untuk dikongsikan bersama...
agenda pada hari ini ialah penulis ingin menjadi seorang doktor part time
dengan berkongsi sedikit maklumat mengenai penyakit TB.
Minggu lepas, penulis menemani isteri tercinta ke Hospital Manjung, Perak
untuk ke Jabatan ECHOCARDIOGRAM (hal ehwal jantung), penulis agak laa...

Setelah mendaftarkan diri, penulis dan isteri telah ditunjukkan bilik echo yang
 berkenaan. Sedang asyik menunggu angka giliran yang main pakai sebut jer...
tetiba penulis terpandang akan tempat letak broucher/pamphlet/risalah
yang boleh pusing2 itu. Maka, terambilah satu risalah yg bertajuk...
"HINDARI DAN PERANGILAH TB"...


sambungannya disini.........

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

12 2 ORANG KATA:

Qhaifa Nur said...

memang lama menunggu tapi pemeriksaan detail....
bahaya penyakit nih...

LiNda said...

memg kene sbar kalo dtg hospital kerajaan. Fuhhh..linda dah byak kali kene. Erm..penyakit tibi tu memang bahaya..menakutkan

My Little Diary said...

hospital kerajaan mmg camgitu
penat menunggu...

iedchan said...

memang lame..kadang2 tu kene amik cuti la..semata2 nak cek darah je kat klinik kerajaan..eheh

Masz Sidek said...

memang lama... huhuhu...

Saya Disini said...

menunggu lama..jumpa doctor kejap je

cweet pinky said...

kadang2 sampaitgh malam , mule2 bole sabar , lame2 terasa kebengangan jugak , lagik2 kalaw patient yang kiter bawak tuh memang tgh saket teruk , sabar je larrr

ariana said...

Mmg mcm tu..silap haribln bg yg bekerja kena ambil cuti semata2 utk buat medical check up dihspital kerajaan ni..so kalau jenis yg bz dan ada wang lebih tu lebih suka g klinik swasta.

eMMe said...

tak sah kalo tak menunggu, huhuhu... sampai naik bosan pun ade, next time kene bawak bahan bacaan atau pun tablet utk membolehkan kite surf internet, hehehehe....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

penat.... baru balik dari kinik kerajaan... pemeriksaan bulanan untuk siMERAH.. mang penat (^___^)

Cik Nur said...

mmg bahaya penyakit ni... kalau ada simptom2 tu, segeralah mdapatkan rawatan..

Deq's Qienz said...

tahu xper..mmg mcmtuh pon..huhuu..sabaq yer menanti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...