Bukan Blog Kamu: ANDA SUKA MEROYAN DI FACEBOOK?

Friday, February 21

ANDA SUKA MEROYAN DI FACEBOOK?


Bila anda meroyan /  memaki hamun / marah2 tak tentu pasal 
itu tandanya hati sedang marah.. jiwa tak tenang...
ada yang marah2 sebab tak puas hati dengan orang lain...
ada yang marah2 sebab rasa ditindas dengan orang lain..
ada yang marah sebab tekena dengan orang lain...
ada yang marah2 sebab ada rasa iri hati dengan orang lain..
ada yang maki hamun sebab ntahla dia rasa dirinya betul..

bila anda marah2... sebenarnya anda dalam keadaan tertekan...
mungkin banyak tekanan di tempat kerja... atau tekanan kewangan...
tekanan keluarga.. atau apa2 jelah masalah yang buat anda tertekan..
salah sikit mula la anda nak mengamuk marah2 itu ini hua hua lagi..

meh sini ceq nak habaq mai... amik vitamin B complex..
vitamin B ni memang khas dan terbaik untuk anti stress..
moga2 anda kembali tenang.. nak buat ape pun senang...
orang pun suka dengan kita bila kita tenang dan mudah tersenyumm
berbanding muka mencuka kelat aje selalu... cepat marah cepat tua..
kalau anda peniaga online yang suka marah2 itu petanda tak baik..
syaitan memang suka orang yang marah2 ni kan... hehehehe...

KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS

1. Menghasilkan tenaga dan membantu kemampuan berfikir.
2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
6. Mencegah stress atau meroyan.
7. Menguatkan antibodi tubuh.
8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
11. Mencegah anemia.

VINIYAMEY STORE
SID [1074830]
0168880684
bertshaklee@gmail.com

Kalau tanak makan vitamin yang baik untuk tubuh badan kita ni
ada jugak cara lain... meh saya kongsikan.. saya pun boleh guna
bila amarah datang... moga bermanfaat buat semua yaa....

Solat, zikir dan selawat
Baca Al-Quran/kitab agama
Hidupkan sunnah
Maafkan semua kesilapan orang lain
Bersedekah
Ingatkan mati
Tidur yang cukup
Bangun tidur secara konsisten
Bertenang sebelum tidur
Elak risau sebelum tidur
Kawal alat elektronik
Tilam yang sesuai
Qoilullah (tidur sebentar sebelum zohor)
Mulakan hari dengan senyuman dan doa
Peluk bayi
Melakukan kegiatan riadah atau bersukan
Mengawal diet
Membelai orang tersayang selalu
Jadi orang baru
Senyum selalu
Urut-mengurut
Mandi air suam
Ceritakan masalah kepada orang lain/kaunselor
Tengok ikan dalam akuarium
Menangis
Tukar skrip, bisikan kendiri
Lebih tegas (asertif)
Tukar imej diri dan tingkat harga diri
Penafasan yang sempurna
Bercerita dan mendengar cerita
Bercuti/berehat/bersantai
Menjerit di tempat yang 'private'
Bernasyid/qasidah/menyanyi
Muhasabah diri
Melihat pemandangan atau sesuatu yang menarik dan tenang
Mendengar muzik, deruan ombak, bunyi burung dan sebagainya
Bersikap positif terhadap orang lain dan sayangi semua orang
Nilai semula pegangan dan keutamaan 
Sentiasa redha dan bersyukur
Minta bantuan pakar/ulama
Menonton/membaca kartun
Perbaiki komunikasi
Berterusan berdoa
Dengar ceramah motivasi dan ceramah agama
Buka tingkap (Untuk udara/ cahaya/ bunyi burung)
Minum air masak lebih kurang 3 liter sehari
Momento kenangan manis
Lihat bunga atau pokok hijau
Berkebun/bertanam sayur
Bermain dengan haiwan kesayangan
Cari kumpulan sokongan yang positif
Terapi aroma
Terapi warna

SELAMAT MENCOBA....!!



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

1 2 ORANG KATA:

Cik Nur™ said...

Terbaikk.. :)

elok suggest ket mereka yg memerlukan ni..heeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...