Bukan Blog Kamu: Sambut Besday Encik Laki

Thursday, September 29

Sambut Besday Encik Laki



Kisah kejadian ni betul2 bertarikh 4 September aritu...
tarikh keramat encik laki dilahirkan.. 

masa ni balik kampung.. ada agenda...
di hari kejadian plan ngan kakak la..
bagitau.. arini besday dia..
ada apa2 plan nak seprais??

oh ya.. malam tu tepat jam 12 lebih kurang..
takde buat seprais apa pun sebab dalam kereta
cuma tarik telinga dia patu nyanyi kuat2 haha..
epibesdaytuyuuuu sampai habeh..

pelik dia tanya besday sapa pulak..
hmm memang tak ingat dia besday sendiri..


patu kakak ajak datang sini.. 
ladang alam warisan..
kat sri menanti ni..
sebelum sampai istana lama tu..

masa sampai sini terus teringat!!
cerita drama jep sepah berlakon..
sape penah tengok cerita ayah den lopeh.
ha sinila port shooting diorang tuh...
bila tanya owner tu memang betul ya..

ok sebelum sampai sini kitorang
sepraiskan cik laki... bagitau dia
cuma nak datang sini je...

sampai je kuala pilah kakak 
pasang waze.. masatu dia la dreba..
suh masuk kiri kanan kiri kanan..
dan akhirnya sampai..

dia pun pelik.. eh mana nya?
dia tanya mana ladang tu..
kami pulak waze tuju pegi
kedai kek kat pekan pilah...

sesampai je kami jerit..
sepraissssss hahaha..
seprais nye g kedai kek je haha..
muka dia berpetak2 terkejut..
memang kelakar kikihkih..

apa yang ada jelah..
kami amik je la kek vanilla lemon..
rasanya sedap gakk.. murah je plak tu..

dah dapat kek terus kan misi ke sini..
layan gambar meh meh meh..


taktau pe masalah dedinya cenggitu.. 

kat situ ada port memanah tau..
sejak terterai archery kat 
bandar seri putera haritu
cam best plak memanah ni..

tu adik tu penjaga kat situ la..
dia ajar cara nak memanah
guna pemanah tradisional ni..
lain la dari yang modern tu..


main hantam je tapi tepat jugak 
kat tempat dituju... tak tersasar hokey hehe..


ni cik abang ni manjang je tak kene 
haha gelakkan dia kihhikih..
dah banyak kali baru dapat..

ha ni tekong haha..
dia ajak datang sini..
masa sekolah main achery..
skang dah rindu main balik..
ada peluang camni memang
tak lepas peluang gituu...



dulu kurus2.. skang dah 30an ni embem2 dah..
mokcik pocik dah ni.. cucu pun dah ada 4 orang..
jadi toktam dan nektam la jadinya hoho..


anak main buai.. makpak pun nak berbuai..



nangis barang kat tangan dia kene hamik hoho


rare la buaian ni..
penuh rimbunan pokok kelilingnya..
amik gambar pun pakai flash..
dah gelap sikit waktu ni..

homestay kot rumah ni...
tak naik plak takut nengoknya hitam je hehe


macam2 haiwan belaan kat sini..
burung unta.. kuda.. lembu.. arnab..
ayam tak nampak pulak..
itik angsa ada... kambing pun ada..



sempat nyinggah jap kat depan istana..
nak masuk tak dapaat tengah renovate..
tak heran sangat sebab dah masuk dah hihi


senja dah ni... x sempat selebret kat sini..
sambung umah jelaaa ihihi...
amik gamba jela buat syaratt..




hepi besday encik suami yang ke 32..
baru la sebaya kita hehhehe...
sejak kawan sampai la sekarang..
sambut besday memasing 
satu kewajipan.. tak sambut tak best..
dan mesti nak buat seprais..

ada yang menjadik.. ada yang kantoi..
masing2 nak berlawan seprais
sape paling menjadik... 


sambung potong kek kat rumah jelah...
kene paksa pakai topi haha..
amfunn kanda.. saje nak kasi 
jadi bebudak sesekali..

ok ucapan dah ucap dah...
maleh la nak ucap sini plak haha..
cuma nak kata selamat hepi besday..
ailebiyuu.. selamat panjang umur..
jadi tokey berjaya dan sihat selalu...

ok sesama :)


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...