Bukan Blog Kamu: Jom singgah kelantan...

Friday, September 30

Jom singgah kelantan...



bukan singgah lah.. haha..
memang datang ada agenda...



last datang kelantan masa 
kanak2 dulu... lama sangatttt...
cik laki ada jugak datang sini.
ada konvoi rider tahun lepas tak silap..
sebelum2 tu ada datang gak..
program nasyid la.. program uitm la..

akak ni jela dah lama tak datang kelantan..
minggu lepas la.. cik laki ajak..
nak pegi kelantan tak? nak amik barang..
cantik gak tu.. memang kepingin nak datang..

bukan pegi bercuti.. ishh tapi nak datanttg lagi lah..
siyesss best datang sini.. memang tak sempat
ronda banyak tempat.. masa yang terhad...

jumaat cik laki kerja.. balik lewat jugak..
kami rehat2 dulu.. dalam pukul 2 pagi gerak..
cari makan konon.. dah lapar balik..
dalam pukul 3 baru dapat makan kat gombak..
dalam pukul 4 macam tu gerak semula..

tapi ntah.. ngantuk lagi la pulak..
singgah kat petronas ape ye...
sebelum tol bentong tu..
jarang ke pantai timur tu pasal lupe..

sampai subuh tidur.. 2 jam jugak..
selesai urus diri.. sambung jalan..
tapi akak pulak bawak..
cik laki masih ngantuk penat 
kerja semalamnya tak habis lagi..

dari bentong lalu raub. patu lipis
baru sampai gua musang..
sampai kuala krai mata pun dah layu..
4 jam akak bawak pecut taknak ngantuk..


gambar pertama masa dah sampai 
kota bharu kot tak silap ni..
cik laki tengok patu dia gelak..
siap amik gambar bagai haha..
pestime kot dia tengok hehe..

akhirnya dalam 12 lebih tengahari
sampai la KB.. raun2 dulu
nak cari hotel.. guna google
patu telefon je.... memula nak 
menginap kat PCB resort..
tapi penuh ada bebudak kem katt situ

sambung ronda sana sini tanya sana sini
akhhirnya sini jelah... kat holiday villa..
dekat banget ngan wakaf che yeh...



sebaik dapat tingkat atas2.. tak silap
8 tingkat je hotel ni kot? lupelahh hehe..
dapat jugak tengok pemandangan..



sementara encik dedi pegi check in
akak ngan anak gadis ni main selpie2..
dia baru bangun tidur. sepanjang jalan tidur je..
tu yang senang nak memandu



rehat jap.. patu dalam pukul 4 keluar balik...
dah kebuloqqq... hajat di hati nak makan
kat restoran nasi ulam cikgu tu...
dah lalu dah pun sebelum check in tu..
tapi punya la ramai orang..

tangguh dulu cari hotel.. 
patu bila datang balik..
berhuhuhuhu la...
dah tutupp woiii..

sudahnya pegi jela singgah 
kedai makan biasa..
gile murah terkejut akak..
3 nasi + lauk.. 2 air
total rm10 je..

biar betul makcik tu kira...
selalu makan camtu kurang2 dlam rm20 lebih...

habih makan datang PCB.. tapi tak menarik..
keluar balik.. jalan2 sambil makan kopok leko..

tengok nih!! sedap gileeee...'
memang rasa ikan kotau..
nikmat betul makan kopok lekor
kat kelantan ni... dahla murah2 je

jenjalan lagi nampak signboard
pantai irama bachok.. ha terjah sana jelah..
dalam 6.30 sampai sini...




siap ada playground ni.. bayar rm5 sekepala..
bagi abang nawfal je la main.. nafisa lalu2 jela..




singgah pantai.. jenuh jangan bagi mandi..
sebab kawasan ni takleh mandi kata orang sana..
bahaya dan banyak kes lemas hehe..

cik laki nak kasi can bebudak ni 
main air jugak.. abih basah baju..
pempes pun takda haha..
lupe betul nak bawak bekal..



kejap je datang sini.. dah nak senja kan..
patu balik.. kita pun ada agenda nak 
jumpa kawan.. dalam pukul 8 jumpa
kawan setel urusan situ  terus ke
rumah kawan cik laki pulak..
agenda dia pulak.. nak amik barang..

setel hal dia.. pergi ke rumah 
kawan bininya ada kenduri kawen siang tu..
tapi kami tak sempat datang..
jadi malam tu dapat la merasa
lauk kenduri kat tumpat...
waduhhh sedap banget lauknya...

setel semua dalam 1 lebih pagi..
mata memang dah rabak gila..
asyik tersengguk je bila naik kereta..
sampai bilik hotel memang pengsann..


esoknya check in.. sesiap la nak pulang dah
sebelum balik carik dulu bekal kopok lekor..
memang peberet lakibini nih...

datang sini.. bila tanya orang kelantan..
eh memang sedap la kopok cap kapal ni..


kemain banyak memborong..
murah weh.. dala sedappp!!


sini pun singgah...
dari tengahari sampai ke bangi semula...
berejam2.. banyak singgah rehat..
singgah makan.. singgah urus diri..
singgah tido bagai haha..

sudahnya jam 2 pagi baru sampai rumah..
mak ai letih toksah cakap lahhh..
cik laki keje sian dia eheh..
bininya leh rehat2 lagi kat rumah..

okkk!! mana sempat nak rayau banyak
tempat uwaaaa.. nak singgah wakaf che yeh..
dah tutup pulakk.. nak singgah
pasar khadijah pun tak sempat shopping..
isk isk isk.. lain tempat lagi la tak datang...

kami sepakat membawa berkat..
 nanti cuti panjang sikit
leh datang lagi hehe.. baibai kelantan..


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...