Bukan Blog Kamu: Binatang Susah DIBUNUH!!

Tuesday, December 4

Binatang Susah DIBUNUH!!





harini nak kasik pendedahan pasal binatang2 dalam dunia
yang dikatakan sukar dibunuh ... yaka???

-autopublish-





Tree Weta
Binatang yang sangat menyeramkan. 
Darah Tree Weta mengandungi protein istimewa
yang air dibadannya tidak boleh dibekukan.
Ini bererti, kiranya menda ni dibekukan sekalipun,
darah dibadannya masih mengalir dan berfungsi seperti biasa.
Ketika beku, otak dan hati menda ni tidak berfungsi,
namun ia akan kembali aktif selepas ia cair.
Ini membuktikan, menda ni boleh mati atau dibunuh,
tetapi akan hidup semula.. Seperti zombi!




Water Bears
Water bears adalah binatang air yg mikroskopik dan ia sangat susah dibunuh
malah tidak boleh dibekukan. Menda ni bleh bertahan pada suhu
-273 darjah celcius. Malahan bom nuklear pun tidak mampu
mengapa-apakan menda nih. Ia boleh kembali ke bentuk kering

dan semasa dibentuk ini ia kebal terhadap radiasi.
Menda ni juga kebal terhadap nitrogen cair dan asam mineral.




Lungfish
Lungfish boleh hidup tanpa air selama 6 bulan.
Hanya dengan sedikit air, natang ni boleh hidup kembali.




Immortal Jellyfish
Immortal bermakna abadi, dan ubur-ubur nih mmg seperti namanya,
tidak boleh mati. Menda ni lahir dan membesar seperti biasa.
Namun hidupnya tiada pengakhiran.
Ia akan kembali ke bentuk polyp (bayi ubur2) dan
hidupnya akan bermula semula dari awal!

sumber : email

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

10 2 ORANG KATA:

Kakizan Omar said...

nie bukan setakat susah bunuh kot.. tengok pun takut.. :D

Masya said...

ADE YG X PERNAH JUMPE PUN.. GELI LAH PULAK..

Mrs Lurve said...

water bear tue gelinya tgk..

Rai Ourkizuna said...

water bear tu chubby betul.. macam boleh picit picit je.. hahaha.. (ke situ pulak dia :P)

Semut Senyum said...

sEmua binatang lembek2 n berkaki banyak. saya geli ....

LiNda said...

adeehhh..geli nengoknye. Susah gak kalo xleh dibunuh..

Qhaifa Nur said...

dgr nama dah takut..inikan pula nak bunuh he..he..

Cik Nur said...

gelilah yg no.2 ..!
mcm hama je..

lelamaisara said...

geli lak tgok yg no 2 tu...mcm ulat beluncas je kaki nye....

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

geli nengok semua menatang tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...