Bukan Blog Kamu: "Ni bukan aku... ni babi la"

Thursday, August 4

"Ni bukan aku... ni babi la"


Diceritakan didalam sebuah hutan nie tinggal la berbagai-bagai jenis binatang.. Ada pun dalam banyak-banyak binatang nie terdapat dua sahabat karib iaitu seekor anak babi dan seekor anak kerbau..

Pada suatu petang, sedang mereka melepak-lepak di sebuah taman hutan,

Babi : Eish, boring la plak kan kerbau..
Kerbau : A'Ah, boring betul.. Kau pikir ape yang patut kite buat agar hilang boring kiter nie..
Babi : Ha, aku ade satu cadangan. Ape kate kite melukis. Kau lukis muke aku dan aku lukis muke kao.
Kerbau : Hm, ok gak. First ko lukis muke aku dulu pastu aku plak lukis muke kau.
Babi : Ok. Kau dok diam2..

5 minit kemudian......

Babi : Hah, dah siap, nah..
Kerbau : Wa lawa nya kau lukis.. Ok sekarang aku plak lukis muke kau..

Maka anak kerbau pun mula melukis muke anak babi..
5 minit kemudian...

Kerbau : Nah dah siap muke kau yang lawa ni..
Babi : (Muke tetiba jadi merah lalu marah kat anak kerbau)Ape yang kau lukis nie Kerbau???
Kerbau : La betul la ape yang aku lukis tu.(Kerbau tak puas hati)
Babi : Nie bukan muke aku... Nie muke BABI..




hahhahahhahahhahhaa

hiburan dikala petang dan tengah
kepuasaan di kala kedemaman
sumber : ntah amek lam email...
bikin gua gelak tersipu2..







Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

iffah imani said...

hahahaha tak ngaku pula dia....

SoLy SoLicious said...

hahaha...ni bukan aku, ni babi..tak tahu ke die tu babi..hahaha....

BTW, lawa la template baru ..siyes lawa

BERT said...

ehhehe beliau memang babi kan.. tak ngaku plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...