Bukan Blog Kamu: KONFLIK BALIK RAYA - PERAK VS N9

Tuesday, August 16

KONFLIK BALIK RAYA - PERAK VS N9


tahun ni semangat sket la nak beraya bersama pasangan...
tapi yang menjadi persoalan di pale otak ini...
dimanakan lokasi hari raya pertama kalinya tahun ini..
sama ada di rumah suami punya mertua atau suami punya kampung..


cam bess je tengok pasangan yang berasal sekampung..
nak balik raya pun senang tader konflik yang berlaku..
kalo ader pon kes-kes terpencil je barangkali...


dah tersurat jodoh saya dengan orang perak...
maka perlu ade giliran nampaknye disitu...
adakah tahun ni di perak?? ataupun di negeri sembilan..


perbincangan pernah dibuat.. semestinya suami mestila
nak beraya bukan di rumah mertuanya...saya hanya terdiam
dan tersengih2 tanda blurr tak tau bagi kata putus ya atau tidak..
tak kisah pun beraya dimana sebenarnya...


cuma terfikir di benak hati ini..
tahun ni di Nesmelan 8 beradik semuanya balik..
so macam tak bess je kalo saya sorang je tade..
nanti bila nak balik N9 plak sume dah balik...


hmm tengoklah ape yang akan terjadi nanti...
barangkali di perak.. barangkali di nesmelan...
cuti seminggu bersama... hmm apekah tema raya tahun ni...
jeng jeng jeng jeng..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

5 2 ORANG KATA:

Akak said...

seeloknya buat sistem giliran...:)

mizzkechique said...

berglir la... raya pertama kedua nesmelan..pstu blik perak pulak.. okx ?? lgpun bkn jauh sgt..hehe

Taste Of Tapah said...

agreed with AKAK... eloknya buat sistem giliran dan ikut sampai ke akhir hayat.. oooosom la untuk yang first time nih....hehe

motivasi T.O.T bab2 mcm ini adalah: "aku dah berpuluh tahun raya dengan keluarga sebelum ni, hari raya ini jer aku kena beraya dengan family baru.... tahun depan pulak jumpa family sama-sama lagi insya'allah"

Niena Pengembara Ilahi said...

takyah balik.... muahaha.. raya je kt sana.. takpun meh kelantan hehehehe

eMMe said...

kite pun Perak vs NSembilan...hehehe..tahun ni giliran Negeri Sembilan, tahun kedua kami raya bersama....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...