Bukan Blog Kamu: Mali's corner kene roboh

Thursday, July 28

Mali's corner kene roboh



saper2 penah makan char kuew teow ngan nasik lemak sedap gilak
kat mali's corner kat taman bunga raya setapak KL??
baru je tau semalam dah kene roboh huwaaaa....



baru cadang2 nak pegi makan kat situ minggu ni...
yela nak puasa ni kan mesti nak carik makan2 sedap...
untuk sesape yang tak tau.. 2 makanan ni la yang majukan kedai ni..
saya boleh katakan CKT dan NL paling sedap lam doneya boleh?


sebelum dirobohkan..saya penah amik gambar dan buat satu entry khas
pasal malis corner ni... semestinya peminat2 CKT n NL
rindukan restoran tepi jalan tepi rumah dan tepi kedai ni...
setelah sekian lame belasan tahun berniaga kat situ
baru nak dirobohkan oleh DBKL...

ekceli kedai nye ader kat area setapak tu..
saper tau uptown danau kotaa?? haaa depan uptown tu la..
tepi jalan je kan.. penah gak terai makan situ..
tapi orang kate yang original jugak yang besss gilakk!!


saya tau ader restoran ni pon sebab dulu saya pernah
belajar di gombak dan duduk di sentul+gombak jugak..
diperkenal kan oleh kawan2 dan saya pon pomot2 dengan kawan2...
kat kedai tu memang tak sah la kalo tak berato panjang..
datang la pukul berapa pun mesti berato panjang..
tapi tak lame.. bukan berejam2 pon kene tunggu...

sungguh menyelerakan sekali..
ni baru tengok je.. belom makan lagi..
kompom terangkat beb!! hoho...

tanya la sesape yang dah makan sini..
pasti tak menyesal punyer rasernye yang terangkat tuh!!


ni ha satu lagi main produk diorang.. nasik lemak..
ya Allah hai memang sedap ... adoih jadi lapa bila tengok
dua-dua makanan berhantu dari malis corner ni..

kalo tak penah rase boleh la cuba kat setapak tu..
seberang jalan dengan uptown danau kota tu yer..
bulan lepas saya pegi tersempak dengan adlin aman ramli
denga bini n pemilinya pun makan kat situ jugak..
wahh pakai bmw puteh kooo!! nak tegur tadela.. buat2 tanampak je..

hmm dahla.. sedihla kene roboh plak..
baru plan nak pegi dengan cik asven lagi minggu ni hmm tapii...
sungguh sadis sekali.. kene pegi restoran la kat setapak tu...









sumber gambar yang dah dimintak izin SINI






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

5 2 ORANG KATA:

Akak Kopi said...

huuu sedapnya nasik lemak tuuuu T-T

BERT said...

akak kopi pon penah pegi ye.. memang mabelesssssss

Farahin Ahmad said...

sedapnyeeee..*meleleh air liurr*

mizzkechique said...

sy addict gile dgn char kuew teow kt sn..snggup dtg dr bangi jejauh ni.. dh kena roboh lak?? sob..sob..

BERT said...

memang.. daari ceruk mane pon mesti datang kedai nak makan 2 benda tu kan... aah kene roboh sudah.. sadiss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...