Bukan Blog Kamu: Lawak sembahyang jumaat di hari jumaat bukan khamis

Friday, July 22

Lawak sembahyang jumaat di hari jumaat bukan khamis


Untuk ke masjid bagi semayang jumaat,

Musalman terpaksa naik bas sebab xde transport lain.

tambang bas 1 way 5 posen, so beliau bawakla singgit

untuk ulang alik semayang jumaat.


Musalman ni kira iman tebal jugakla pasal tiap kali semayang

beliaula yang mengisi saf pertama kat belakang imam.

nak dijadikan citer, satu hari duit 5 posen baki tambang bas

beliau disimpan dalam kocek baju melayunya cam biasa.

maka semayang la Musalman dengan kusyuknya. masa last rukuk,

dengan takdir tuhan bergolekla duit 5 posen Musalman kuar dari koceknya.

kebetulan plak tangan jemaah sebelah jatuh menutup duit beliau.


panik dengan keadaan tu, Musalman terus berkata,

"Encik, jangan ambik duit tu, saya nak wat tambang bas"..


Dengar je Musalman cakap macam tu, jemaah kat sebelah tu terasa hati

x pasal2 dan terus menjawab "setakat 5 posen, x pelahap pun aku!".

bila terdengar perbualan dalam semayang antara jemaah pertama tadi

dengan Musalman, jemaah ke 2 dengan volume yang tak berapa nak clear

dan tidak sedar dirinya menyampuk

" woi, orang semayang mana boleh cakap"


..bila dengar je jemaah ke 2 tu cakap camtu, jemaah ke 3 plak manambah

" Ko pun sama jugak, cakap time semayang"..

terdengar plak oleh jemaah ke 4,

dengan perasaan tak bersalah, berkatalah pada dirinya sendiri

" nasib baikla aku tak bercakap".......x pasal2 sebab 5 posen,

batal semayang kelima2nya.




heheheheheheheheheheheh



Moral story: Begitulah dugaan bila kita nak beribadat.




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

17 2 ORANG KATA:

SoLy SoLicious said...

hahaha..batal semua..ini memang lawak~

BERT said...

tau tape hahahahah

Dzarief Zuhdi said...

haha.. sbb 5 kupang punah habihjemaah lain..hehe

azam said...

hehehe....pernah dgr dulu tapi macam versi lain lah.....versi duit tukar kpd tikus....lebih kurang lah...tapi tetap lawak jugak

BERT said...

kehkehkeh hiburan di kala petang2

saiazuan said...

kesian musalman...hehe..

BERT said...

pasal dia abih semua..

Pn. Sheila said...

hehehe... mmg lawak di hari Jumaat...

BERT said...

salam jumaat kak shiela hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

salam ziarah.. sorry sempat senyum jer kt sini :D

LittleGurl said...

hahahha. klakar betol..

psstt psst.. tgh syok2 bace, igtkan sampai imam sdiri yg cakap 'solat jemaah dibatalkan' hahaha

Rtp Farra Arisha said...

adushhh gara2 nila setitik, rosak susu sebelanga. perumpaan ni kot yg sesuai dgn kejadian kat atas tuh. hehe. so funnyyy =)

n!da said...

gubahan yg ok. jadi original

azam said...

:) hehhe

Amni said...

hehehehe... selalu dengar cerita gini... tapi version lain la.. pasal taik cicak... hahaha..... memang kreatif yang buat cerita ni kan... hehe..

Cinoi Lavigne said...

Hahahaha tak pasal2!

BERT said...

yer memang lucu hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...