Bukan Blog Kamu: kembali ke zaman tudung bawal? oh tidak!!!

Wednesday, September 7

kembali ke zaman tudung bawal? oh tidak!!!



hai gadis2 di luar sane.. masih ingatkah anda pada tudung bawal?
pakai lagi ke korang ha?? saya punye tah hilang entah ke mana..
hilang tanpa kesan dan pergi tanpa meninggalkan pesan...


saya diminta oleh cik asven supaya kembali memakai
tudung bawal katanya wajah saya lebih melayu tulen berbanding
dengan tudung fashion sekarang ke arah negara lain seperti arab,
pakistan, indonesia, cina, dan sebagainya...


alaaaaa... malas la pakai tudung bawal tu.. nak kene ayen la..
nak kene bubuh lilin la kat bahagian kepala la kasik keras
dan tak boleh nak berpesen lebeh2 sangat.. pastu tak kaleful
macam selendang dan tudung2 lain yang meriah maniknye
dan kale2 pelangi dan crayon (teringat citer ana'lulu yang abis semalam)

kebanyakkannye tudung bawal ni plain je..
tader corak2 sangat.. memang ader yang pesen bunga2
tapi mane ader manik2 kasik meriah sane sini..
lagi plak kebanyakkan baju2 saya banyak kale plain..
takkan nak pkai tudung bawal yang kosong jugak..
mesti nak carik yang bunga2 jugak kan? barula matching kan?
(cehh.. padahal dulu boleh je kan???)

bajet aptudet la bile pakai tudung ariani ka.. fareeda ka.. hajaba ke..
pearl haya ka.. hana tajima bagai la.. memang saya suke berpesen..
tapi semua pesen2 itu tak digemari oleh asven saya..
tak ori melayu katenye.. bila tgk gbr lame mesti beliau bersuara

"dah tanak pakai tudung bawal lagi ke??" soal cik asven

"ishh tanak la pesen lame.. tak aptudet" bantah aku

"ish tah ape2 tah.. ayg tak suai pakai tudung centu..
suai pakai tudung bawal je.. kalo pakai pesen lain
hilang wajah melayu dah macam warga asing je" balas cik asven lagi

"ahhaha warga asing abg bilangg.. eee...tanak la pakai tudung bawal..
lagipon tudung bawal pon dah hilang tah kemana letaknye
mungkin kat rumah mak kat nesmelan kot" aku cakap lagi

perbualan tu terhenti di situ disusuli gosip bende lain plak..
tapi kan sebelum raya yang lalu sewaktu nak shopping tudung raya
tertengok jugak tudung bawal.. yela skang ni dah kurang sket
wanita2 pakai tudung bawal kan... tengok la harga..
ingatkan dah murah gilak.. tapi still mahal lagi lorhh...!!
lagi2 yang kilat2 maniknye.. mahal jugak 40-70 hengget woo..
ingatkan dah jatuh harga bawah 20rengget ke kan hehee...

gambarajah berikut merupakan pesen2 yang sedang dicube
tapi ni gambar lame la ye.. yang terkini tade plak dalam pc opes ni...

sewaktu ke kursus kawen.. cube pakai selendang la konon.
gambar ni di rakam tak silap november tahun lepas...

kawen plak pakai tudng fareeda...
tudung peberet saya.. tak caya boleh tengok koleksi saya..
agak gemok pakai baju kawen pasal pakai korset..
fuhh jalan macam kingkong sebab badan mengeras...haha
ader videonye.. malu plak nak tunjuk hahaa..


gambar lepas kawen masa pergi kenduri kawen..
yg ni orang panggil tudung ape ye???
kalo dulu saya panggil tudung ekin..
sebab ekin mule2 pakai tudung cenggini...
tudung ni makin femes kan dan bermacam2 corak dan gaya..
paling saya suke pesen2 tudung pearl haya...memang cantik..
suke je beli je belum.. tak pernah pegi butik dia..tah mane tah..


gambar ni dirakam tahun 2009 kalo tak silap...
masih bertudung bawal lagi..sewaktu bercintan
dan sedang berada di pulau pinang mengunjungi
kenduri kawen abg sulung cik asven saya di sana....
masih kurus lagi dan masih budak lagi...kihkih budak la sangat..
ha tula ghopenye bila pakai tudung bawal...


kesimpulannye.. saya malas nak pakai tudung bawal lagi..
biarlah ia menjadi sejarah... tapi bila permintaan suami
yang inginkan saya memakai tudung bawal.. saya kene pikey
banyak kali... hihihih.. adehh.. kalo nak saya pakai kene la belikan
kan kan kan kan kan kan.....










Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

17 2 ORANG KATA:

azam said...

hehehe.....xyah lah...

camni pun dah cukup cantik dah....

tudung bawal sekarang dah byk fesyen dah cuma leceh kan???
kena gosok dan kena centrekan elok².......hehehe

mahal kalau kualiti elok

aimie amalina said...

heeeee
saya plak maintain dgn tdung bawal kak
heee
xpela..akak ttp comei jek
pakai tdung cm mne pon
sebb dh comei..ehehee
owg comei pkai cm ne pon ttp comei =]

BERT said...

@azam

mmg renyah nak pakai...tu yg malas tu haha

Rai said...

comel lah bert pakai tudung pesen2 tu..lagi2 yg gambar kawin ngan tudung pinku tu..

saya baru je nak belajar2 pakai tudung lain..selama ni mmg dok pakai tudung bawal tu la..dasar pemalas kan..lgpun mmg tak fandai sangat bab2 pesen2 ni..

BERT said...

@aimie amalina

banyak nye perkataan comei.. tibe2 jadi comot plak ahhaha..tade.. cume kisahnye cik asben suh pakai tudung bawal.. tu pun boleh jadi entry kan.. heheh saje boring.. teringat masa dia sembang aritu senanye..

BERT said...

@Rai

leh balaja kat youtube.. macam2 pesen diorg aja pkai tudung.. sy slalu tgk kat majalah dara.. ader gak gi bengkel grooming dlu. pastu layan youtube tengok diorg buat tutorial pakai shawl segala bagai hehe

mizzkechique said...

MK msh berbawal + bershawl.. hehe.. tudung ada awning tu xsuke sgt..

Kakkoii said...

ala kak, pakai tudung indon aje...

Sarung je trus jalan.. SENANG!

BERT said...

@mizzkechique

sy punye tudung mesti nak berawning kalo nak pakai syria alamak ai.. muke bolat macam bola lisut haha

BERT said...

@Kakkoii

ha yg tu mmg senang.. sarong je kan

Finaz Jaafar said...

tudung bawal barulah macam fathia dalam stanza cinta ! cewahhh..hahaha..tdung bwl pn bole buat style2 la skrg

BERT said...

oh yeke.. lame tak usik tudung bawal dah tak tau nak pesenkan tudung itu hehehe...

Miss Nadya said...

cantik..nad selese pakai selendang..tapi sekarang tudung bawal skrg dh boleh pakai mcm selendang..:)

new entry :: Lemah Bila Drive Malam ツ

BERT said...

@Miss Nadya

sy pon suke selandang mcm2 leh digayakn hehe

BeloG MTT said...

Teringin nak bertudung..Doakan MTT yer.. :)

BERT said...

@BeloG MTT

insyallah.. mudah2an Mtt pon pakai tudung ye..mesti bertambah jelita..

SuSuLemakManis said...

awk pakai ape pon cantik... :)
xya nak pesen sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...