Bukan Blog Kamu: Doraemon tetap menjadi pilihan kartun kegemaran

Thursday, September 8

Doraemon tetap menjadi pilihan kartun kegemaran


terbaca satu blog ni dia citer pasal katun doraemon...
kebetulan malam tadi dalam pukul 10 lebeh ader citer
doraemon di astro ceria selama 2 jam sampai la 12.30..
syokk wo layannn.. saspen da kelaka ria serta bessss..

oleh sebab tade cerita yang menarik untuk dilayan
maka saya pon layan la katun doreaemon yang pernah
menjadi kartun kegilaan zaman dolu2 sehingga kini..
yela cite kat tivi ni banyak citer hantu je.. nyampahhh ai taw..
dala ai ni segan sket nak tengok muke hantu..
nanti ai angau tiap2 malam wajah antu tersebut..
buat ape?? nanti asven ai jeles tengok ai angau kat antu bukan beliau

meskipun saya dahh tua bangka tapi katun pon suke tengok..
doraemon, dragon ball, sin chan, tom & jerry dan upin & ipin je layan...
yang lain tak minat plak nak tengok.. budak2 dulu sukela
katun yang tah ape lagi tak ingat lah ye..

nape doraemon tetap besss... kata beliau ialah
(dah macam promo entry plak ye)


1. Lukisan yang kemas dan comel

Tengok je kartun ni..aku rase kepala x berapa semak....comel je die bergerak, bercakap..dengan suara halus tu...eeeiii..sukaaa...!!

dan cuba compare kan dengan kartun2 anime yang lain...semakk ahh..aku x minat!! dengan perang2...memaparkan aksi2 ganas...bukan jiwa aku ler tu!!


2. Semangat setia kawan

Tak kira walau apa pun yang Nobita buat, Doraemon tetap akan membantu..terutama bila kena buli dengan Giant, kena marah dgn Mama die....sayang betul Doraemon dengan Nobita...selalu membantu kawan dalam kesusahan....so sweet of him :)



3. Walau apa pun, Nobita dengar cakap Mama, Papa n Cikgu die....

Korang penah tgk x Nobita lawan Mama, Papa atau cikgu die...x penah kan? kalau kena marah pun, tunduk je die..benda2 simple mcm ni kalau budak2 tgk mesti jadi contoh...budak2 kan mmg suke jadikan apa yg derang tgk tu sbg contoh..aku bukan la anti Sinchan, cuma die tu ajar budak2 jadi biadap....


Dengan kuat kacau perempuannye lah...lawan cakap sume org..suke tayang punggung....aku x sukeeee....!!


4. Dia suka tayangkan sebab n akibat atas perbuatan kta....

mcm Nobita tu kan suke salah guna alat Doraemon tu kan...lepas tu mesti die dapat akibat buruk...kalau die guna dengan cara yang betul, mesti balasannya pun baik...x gitu..?die dapat menunjukkan nilai moral yang tinggi untuk kanak2... :)


sambung.....




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

mizzkechique said...

suke bc komik doreamon.. haha

BERT said...

@mizzkechique

ha same la hehee

al_hakim said...

dulu layan jugak..skunk tak dah

BERT said...

@al_hakim

sy pon kdg2 layan kalo teringat hehe

Finaz Jaafar said...

dulu kakak kita ada satu bakul besar komik doraemon..kte nak baca dia tak bagi..last2 kite baca curik2..hahah..kartun doraemon kat tv dlu mmg tak lepas lah..sekarang takde dah nk layan sgt..huhu

BERT said...

@Finaz Jaafar

kalo ngadap buku doremon mmg berejam2.. suke hayal bila layan haha

SoLy SoLicious said...

doraemon mmg best pown..heee

BERT said...

@SoLy SoLicious

ramai gak peminat doremon ehee

Edy Ramanov said...

samalah. edy pun minat doraemon. satu kotak edy simpan komik doraemon. =)

BERT said...

@Edy Ramanov

amboi edy pon suke jugak hehe

nur choki choki said...

nobita suara mcm sy!! hehe

BERT said...

@nur choki choki

yekeee dengar skettt ehhehee

Syafiqa said...

Suka doraemon gak, dia comel, sy ada patung dia :D hehe tp tu dulu, skrg x dah T_T

BERT said...

@Syafiqa

tape banyak jual boleh beli lagi hehe

sYafIk-wAy said...

saya juga suka doaraemon ...

aimie amalina said...

weeee
mimi pon
dr kecik smp ke beso
huuu
sgt la x jemu tgk doraemon
huhuhuhu
aiyaaaaak

BERT said...

@sYafIk-wAy

saya pong haha

BERT said...

@aimie amalina

haha mmg mereka comel2 kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...