Bukan Blog Kamu: Segmen mari bercerita : Rumah Terbuka Buatan Sendiri

Tuesday, September 20

Segmen mari bercerita : Rumah Terbuka Buatan Sendiri



Rumah terbuka buatan sendiri ini di adakan pada
jumaat lepas bersamaan dengan sambutan Hari Malaysia..
saya yang masih kedemaman dan kebatukan keselesemaan
pada masa itu menggagakhan jua diri untuk memenuhi
permintaan cik asven yang ingin membuat makan2 bersama
khas buat anak didiknya yang berada di tingkatan satu..
beliau merupakan guru kelas berkenaan....

seramai 60 orang pelajar yang datang pada ketika itu...
2 trip dilakukan.. satu kelas untuk pagi... satu lagi selepas zohor..
nak datang sekali semua mana muat yongg...
menu yang disediakan cume laksa dan mee goreng sahaja...
serta kuih raya yang berjaya mereka habiskan.. bagus2..
habis jugak stok kuih raya kat rumah tu..
risau jugak tade orang makan.. buat makan angin je kan..


kami sebagai tuan rumah berbaju raya bajet sedondon
sedang duduk sambil memerhatikan anak muridnya yang sedang
menikmati makanan sambil menonton muvi dan berbual sesame sendiri..
saya yang agak pemalu dan pendiam jadinya disitu...haha..
nak cakap pon segan2 je...
kelihatan mereka sedang menikmati hidangan...
ini adalah trip pagi.. kusyuk dan tawadu' mereka
menjamah makanan dan menonton muvi cite heripote
kalo tak silapnye la kan..

selesai makan dan bergosip itu dan ini..
lalu acara mengambil gambar sekelas wajib dijalankan...
trip pagi untuk kelas didikan beliau...
siap kasik adiah besdey lagi nampaknye...
jangan tak tau.. saya pun dapat hadiah hehhe...
sepasang kerongsang yang cantik.. ohhh gambar tiada..
luper nak snap...gambar saya amik hadiah pon ade..
tapi blurrrrrrrrr... goyang sane sini... malas nak letak.. hehe..
trip petang pon sampai sebelum cik asven saya
bergerak ke sekolah untuk acara melapah daging...
kerana esoknya sabtu ada upacara hari raya sekolah itu..


selesai sudah majlis itu.. maka kami berdua-duaan
mengambik gambar barang sekeping 2 untuk kenangan..
saya aplod 2 saje dahlaye.. hehehee...

beliau yang keletihan di rumah terbuka buatan sendiri...
malamnye pula kami ke seri iskandar untuk
menikmati kenduri kawannye pula di sana...
lame tak pegi seri iskandar woo..
tu yang saya buat entry khas untuk seri iskandar tu.. ehhee

dah tuje.. tadepe nak cite dah..




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

10 2 ORANG KATA:

azam said...

ada iras dgn cik hubby muka awaklah...hehehehe

seronoknya raya,....hehehe

BERT said...

@azam

yeke...?? tak pasan plak ehhe

Pn. Sheila said...

waahhh... meriahnya... geng blog tak ajak ke... hehehe (saja pelawa)

BERT said...

hehehe... aiseh sori tak ajak.. beliau ajak budak2 skolah je ehhehe

eMMe said...

25hb ni open house umah saya lak bert, jemput la mai Putrajaya...

BERT said...

o he yeke.. ptrajaya pr barape?? sy minggu ni ikot cik asven pegi ipoh la sis.. hehehe tak pat nak join,.. huhu mekaseh ajak ye

sifu im said...

sy budak skolah gak..tapi x ajak pon ittew..haha

BERT said...

@sifu im

awak tak skolah kat tmpat beliau cane nak ajak heheheh

Niena Pengembara Ilahi said...

cnntiknye yg bertudung labuh tu

BERT said...

@Niena Pengembara Ilahi

diorg memang comel2 belaka hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...