Bukan Blog Kamu: Jangan cari EON BANK lagi....!!! buat hati tensen je!

Friday, September 9

Jangan cari EON BANK lagi....!!! buat hati tensen je!


saya baru je tau minggu lepas tatkala nak menolong
kakak saya nak membayar kad kreditnya di EON bank ini...


mulanya macam biasa saya carik la EON bank
sewaktu shopping raya di ipoh...
saya cukup2 ingat dimana terletaknye EON bank ini..
sesampai je di kawasan tersebut saya dapati EON bank
yang selama ini saya perhatikan telah menghilangkan diri beliau..
saya pun pelik.. eh mane plak peginya eon bank kat sini nih..


lalu saya diejek dengan sungguh pedih sekali
"pandai2 je cakap eon bank kat sini kan??"
"ishh betol la.. org memang perasan eon bank duduk kat sini!!"
"hmm tade pon kat sini...kat tempat lain kot"
"barangkali sudah pindah kot bang woo"


esoknye saya shopping lagi dengan cik asven
dengan harapan yang tinggi untuk menemui eon bank
di teluk intan pula.. tapi perasaan hampa jugak yang dapat..
sekali lagi saya nampak hong leong bank jugak yang terdampar
sama jugak seperti di ipoh lokasinya..saya pon mula pelik...
dah pindah jugak la eon bank nya kat situ.. hmmm....


lokasi terakhir sebelum duenye datang saya singgah pule
di bandar senawang dimana lokasi eon bank itu dikenal
pasti sesangat sebab pernah singgah sebelum ini...
PON SAMEEEEE!!!! hilang jugakkk...


kali ni tensen sudah memuncak.. asal datang je
bank lain plak yang pemerkan diri...
dengan kuasa yang berada di mulut ini
sesedap rase je menyuruh cik asven tanye dengan kedai2
jiran tetanga dengan eon bank yang telah hilang itu...
akhirnya jawapan sudah didapat setelah menanyakan
pada 3 buah kedai berhampiran...


"eon bank dah kene beli dengan hong leong bank..
so kalo nak bayar pape pegi je kat HLB tu.. dijamin puas hati"
ulang suara cik asven saya pada ketika itu...


ooooo patotla asal pegi je mesti nampak HLB yang kelihatan baru
dimana lokasi sebelumnya iaalah eon bank...
so pada sesape yang tak tahu dan nak buat ape3 pembayaran
sila pegi HLB ye.. cari eon bank dah tak jumpe dah di mana2..
yang dah tau bagusla.. saya jugak yang ketinggalan ahha...


tapi bila bukak website eon bank masih wujud lagi...
cume beliau dah saun kat atas web itu...



EON BANK IS NOW PART OF HONG LEONG BANK


Ohhh barula tauuuuuuuuuuu hehehehhhehe



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

22 2 ORANG KATA:

Nurul Syuhada said...

oyaka?

azam said...

:) malu bertanya sesat jalan......hehehehe

internet banking je lain kali.....kan senang??

BERT said...

@Nurul Syuhada

yalaaa yalaaaa

BERT said...

@azam

nanti kene caj kot ahha..

Diana @ bilakukatacinta said...

dulu keje kilang pas SPM guna bank eon bank...

iyan shazlind said...

sama la kita...baru sedar time nak g bayar installment kete adik sebelum raya haritu :)

Rai said...

ohh..patutla eon bank kat rumah tu dah jadik hong leong bank..baru tau..ingatkan diorang pindah je

BERT said...

@Diana @ bilakukatacinta

skg gune lagi ke.. mst dah pakai bank lain kan hehe

BERT said...

@iyan shazlind

same la kes sblum raya gak ni

BERT said...

@Rai

ha tula.. 3 kali carik barula tau ape senanye dah jadi hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

eon bank kn dh ditukar pada HLB.. niena amik loan keta pn ngan eon..

Tentang Kita said...

lucu betul la..kdg2 perkara2 cenggini mana la kita nak amik tp nak x nak kena tau gak sbb x nak "banana fruit two time"

BERT said...

@Niena Pengembara Ilahi

hatula sy baru tau masa carik aritu hehe

BERT said...

@Tentang Kita

ye spaya kita tak kua banyak kali.. dala tade notis dapat bila tukar bank nih ehhee

aimie amalina said...

oooo
info baik nih
walau x pnh lagi ade kene mngena dgn due2 bnk ni
hehehehe
maceh kak!

BERT said...

@aimie amalina

heheh cecame...

Norhisham Nordin said...

baru jek bertukar... huhuhu...

BERT said...

@Norhisham Nordin

aah sy baru tau kehkehkeh

Asyidda JS said...

ahhaaha mekasih la bsusah payah mziarahi bank di hari raya..pehni takyah krm,HLB ada kt bahau

BERT said...

@Asyidda JS

hehee tule pasal.. sonang dah dokek sumo kan hehee

SuSuLemakManis said...

nape xpakai bank lain jer....

BERT said...

@SuSuLemakManis

x bace cite kat atas yee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...