Bukan Blog Kamu: Kita tahu... tapi tak tahu apabila...

Wednesday, September 7

Kita tahu... tapi tak tahu apabila...


1- Kita tau aper yang nak di makan,

tapi tak tau aper yang akan jadi selepas di makan...


2- kita tau tiap2 bulan mintak duit kat mak bapak nak bayar

course fee,tapi tak tau mak bapak kerja bagai nak rak...


3- Kita tau nak awek yang lawa jer,

tapi tak tau hati budi dia...


4- kita tau nak kawin jer,tapi tak tau aper erti perkahwinan,

tu yang jadi macam2 masaalah..perceraian dan haruan makan anak...


5- Kita tau api tu panas dan boleh membakar,

tapi tak tau api kat neraka lagi panas dan membakar...


6- Kita tau bawak anak orang pegi dating memang seronok,

tapi taktau family dia risau tentang keselamatan anaknya...


7- Kita tau pandang orang buat maksiat,

tapi tak tau plak nak pegi tegur yerlah takut kena pukul ye tak...


8- Kita tau nak korek keburukan orang lain,

tapi tak tau nak nengok keburukan sendiri


9- kita tau rokok tu membahayakn kesihatan,

tapi tak tau plak nak berenti merokok...


10- kita tau nak update blog, tapi tak tau kerja

dah melambak lepas raya tak settle lagi macam saya ahahha



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

6 2 ORANG KATA:

azam said...

kita tahu hutang kena bayar ...tapi buat² tak tahu....lagi BAHAYA...hehehe

BERT said...

@azam

haha pandai tambah ye..

kita tahu pakai duit ptptn tapi tak tahu nak bayar bile haha

mizzkechique said...

yg no.10 tu best.. haha.. sm je la kite ni..

abghani said...

izinkan ifolow

BERT said...

@mizzkechique

KAN KAN KAN???

BERT said...

@abghani

bolehhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...