Bukan Blog Kamu: status dia boleh buat saya ketawa keluar air mata

Wednesday, September 14

status dia boleh buat saya ketawa keluar air mata

saya bukak FB dengan harapan untuk sekodeng
ape bende yang ada di sekitar wall saya dan profile
cik asven.. tibe2 kelihatan satu status baru muncul di FBnye..

macam biasa selagi tak abih character tu takkan abih ditaipnye...
sebab tu saya hasut dia buat blog aje macam entry sebelum ni..
suke sangat taip panjang macam salah satu contoh
status yang saya copy dan bisa buat saya ketawa
keluar air mata dan terharu dengan satu komen yang diterimanya..

hish! aku hentak jugak budak kecik ni dengan penyapu sawang ni kang!

Kenapa la pecahkan bekas kuih raya kesayangan ku,

kata en.latif kepada anak ke-10 nye yg buas itu.

Anda awas! jangan dihentak kanak2 yg suci itu kerana

mereka perlukan ilmu utk dipelajari.

lagipun, dah nama pun budak2, macam la time kanak2 dulu

anda dah pandai beli barang2 dalam mudah.com,

format komputer ataupun beli tiket bas.

sesungguhnya anak itu adalah amanah Allah,

jadi jaga amanah tersebut dengan baik, moga ianya dapat jadi saham

kepada anda di akhirat kelak. sekian, salam beramal.


salah satu komen yang diterima kalo tak silap
berbunyi cenggini.. (tak copy la plak.. nak cepat tutup pc woo)

"mudah-mudahan segera dapat anak..
ade ciri2 kebapaan ni..."

lalu saya pon mengomen jugak disitu..
"tasaba nak dapat anak ni.. nantikan kemunculannye"
camtu kot saya komen lebih kurang la...
kalo dah kawen mestila nak dapat anak kan..
teruje melihat beliau yang terlalu eksaitet nak bela anak sendiri..
sabar ye cik asven... kita nantikan kemunculannye bersame2...
rezeki di tangan Allah.. Dia lebih mengetahui...

sekian laporan budak yang masih demam lagi di petang hari...





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

10 2 ORANG KATA:

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe.. moga dikurniakan zuriat yg solah / solehah kelak :)

BERT said...

@Niena Pengembara Ilahi

tq nina.. aminn

Rozita said...

insyallah pasti ada rezeki nanti dik.. jangan putus berusaha dan berdoa..

BERT said...

@Rozita

tq kak hehe amin...

Finaz Jaafar said...

aah la..kalau panjang2 baik blog kan aje,,heheh..smoga spt la sis dapat good news tu ye..hikk

aimie amalina said...

hehehehe
semoga akak dan asven dimurhkan rezekiii ye =]

abah khalisha said...

Sudah ada isi ka?Tahniah-Tahniah..
Siapa Nak Pahala Percuma

BERT said...

@Finaz Jaafar

insyallah aminn

BERT said...

@aimie amalina

mekaceh aminnn

BERT said...

@abah khalisha

hehehee tun guuu jelee yee hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...