Bukan Blog Kamu: TIPS: menjawab soalan 'DAH TAU LAGI MAU TANYE'

Wednesday, September 21

TIPS: menjawab soalan 'DAH TAU LAGI MAU TANYE'


terlalu peramah pon menjelekkan jugak..

pernah anda terkena soalan2 yang dirasakan 'bodoh'??

dalam hati tu mesti cakap

"ee dah tau lagi mau tanya kaaaaa haiyyaaa"


so cemana nak jawab jika anda disoal macam tu..

ok jom ikot tips ni ye


Anda berader di stesen bas dan rakan anda

ternampak sambil bertanya:

"Tunggu bas ke?"

Anda harus menjawab:

"Taklah aku tengah tunggu helikopter, lambat plak ari nie ye"



Anda hendak pergi ke bilik mandi untuk mandi

dan rakan sebilik anda bertanya:

"Ko nak mandi ke?"

Anda harus menjawab:

"Taklah aku nak pi main lelayang kejap, ko nak join?

Sabun banyak lagi...oppss.."


Anda sedang menulis surat dan rakan anda menegur:

"Aik? tulis surat nampak?"

Anda harus menjawab:

"Oh ye ke? aku tak prasan ah... tangan aku bergerak sendiri"




Anda sedang makan nasik dan orang tegur:

"Makan nasik?"

Anda harus menjawab:

" Mata ko buta ke per? Kan aku tengah minum teh ais nie?"



Anda baru pulang dari kerja dan jiran anda bertanyer:

"Baru balik dari keje?"

Anda harus menjawab:

"Taklah, saya dari rumah, nak pi keje lah nie...

opis saya dah pindah kat rumah..

dan rumah saya dah pindah kat opis"



Anda sedang sibuk buat kerja dan rakan sepejabat menegur:

"Eh kau sibuk ke?"

Anda harus menjawab:

Takyah jawab, peratikan muker dia pastu kompang siket pipi dia.



Anda sedang menonton tv ceriter melayu,

rakan anda datang lalu bertanyer:

"Eh citer melayu ke?"

Anda harus menjawab:

"Bukanlah, nie kan citer Otromen Taro menentang Raksaser


dari Planet X...ko tunggu jap nanti otromen kuar".



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

ZaNa aDieyZa said...

hihihhi.. kadang2 org tanya soalan yg dia sendiri dh tau jawapannya kan.. hihihi.. kelakar la jawapan2 tu..

BERT said...

bleh cube ye cik zana

azam said...

saja....orang kita peramah kan...

camtu lah
xtegur kate sombong

Tentang Kita said...

hehhee...bila owg tanya soalan bodoh beri jawapan yg agak kebodohan gak..x pun sound tepek jer...

BERT said...

@azam

org kita peramah dan pemarah kan hehe

BERT said...

@Tentang Kita

kasik jawapan yang boleh diorg paham ler hehe

A retarded kitty said...

ala kita nak bertegur sapa je.

kekekke

BERT said...

@A retarded kitty

hehe rakyat mesia mmg peeramah ek ehhe

abah khalisha said...

wife abah selalu tanya bila abah pakai baju and seluar nak pergi mana? Abah jawab abis tkkan tak pakai baju kot..ahhaha
Comelkah saya?

BERT said...

hehe pandai abah jawab ye haha

SoLy SoLicious said...

hahahah,..terbaik pnye jawapan..hee

BERT said...

kasik keeneee hehehe

Paris Lipton said...

huhu tervaekkk lahhh

BERT said...

@Paris Lipton

kehkehkeh

eMMe said...

kalo mood bengang boleh digunakan jwpn2 tu, hehehehe...

Cik Ila said...

cik ila dh selalu bg jwpn mcm tu..sbb geram sgt..hahah

BERT said...

@eMMe

ha betol2

BERT said...

@Cik Ila

oh yeke.. tapi hati2 ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...