Bukan Blog Kamu: surat berhenti kerja - yahooo benti kejeee

Wednesday, September 7

surat berhenti kerja - yahooo benti kejeee


tolak cuti wiken sabtu ahad kira2 ader lagi 17 hari je
tinggal saya bekerja di swis resources subang jaya ini...
semakin bersemangat nak benti keje dan pindah di perak
bersekedudukan dengan asven sendiri bukan asven orang lain..


tapi tipula kalo cakap tak sedeh nak tinggalkan tempat koje ini..
besss keje sini.. saper nak keje sini di alu2kan..
kampeni kontraktor kelas A bumiputra.. ade 2,3 jawatan perlu diisi..
saper nak boleh emel pada rosli@swisresources.com


tapi kat bawah ni saya nak kasik tau
surat pemberhentian kerja bukan hasil tangan saya sendiri..
sangat lawak lagi melucukan hehehe...
rekaan semata2 tade kene ngene dengan sesape pon...



NO 834,LORONG BGIA
TAMAN SEJATERA
06600


Si Polan Bin Si Polan
PLOT 131A,
JALAN PERINDUSTRIAN BUKIT MINYAK,
14100 UKIT MINYAK,
SEBERANG PERTH TENGAH,
MALAWI.

19 DEC 2005



TUAN,


PER : SURAT BERHENTI KERJA


Saya seperti nama diatas, ingin memohon berhenti kerja. Saya berharap permohonan ini diluluskan. Berikut adalah sebab-musabab saya ingin berhenti kerja:-

1. Saya kerap dibuli oleh senior.

2. Makanan di kantin tak sedap tapi mahal macam KFC. Tambahan pula kalau makcik senior yg kira.

3. Lagu 5'S tidak masuk dalam carta ERA.

4. Waktu rehat tersangat pendek 15 minit je... Nak beratur pun dah 20 minit!!!

5. KERJA BERDIRIIIIIIIIIII.......... Kasut takde sponge pulak!!!!!

6. Bas kilang tersangat laju.... Tersangat BAHAYA.....

7. Kalau setakat nak keja kilang, lebih baik tak payah ambil SPM. Indon tak ambil SPM pun boleh keja jugak!!!

8. Pekerja dipaksa O.T. Ingat kita orang ROBOT ke!!! Kalau tak O.T. ugut nak bagi Warning Letter pulakk.....

9. Pintu kecemasan dihalang. Bila BOMBA audit baru kalut. KESELAMATAN TIDAK DIUTAMAKAN.

10. Scan in/out sikit nak masuk kena beratok sampai GAT HOUSE nak bali kena beratok BULEH TAWAF satu kilang..

11. Pintu keluar masuk 2 shj. Pekerja beribu.... Masuk LATE marah!!! Balik LATE driver BAS pulak marah!!!! sampai rumah mak bapak pulak yang marah KAMI selalu kena MARAHHHHHH...

12. Boss kadang 2 ok kadang 2 tension sampai tak ingat 2 yang kami ni orang gak

13. Faedah 2 lain tak memuaskan contoh keja bagai nak tecabut kepala lutut profet shereing HAMPEHHH

14. BANYAK LAGI NAK HABAK TAPI KUT TAK SANGUP DENGAK KUT!!!!

Untuk pengetahuan tuan, saya telah berjaya menabung sebanyak RM 1.5 juta selama saya bekerja sebagai operator. Wang itu telah saya laburkan dalam bentuk dinar emas. Setiap bulan, pendapatan saya adalah sebanyak RM890. Inilah faktor utama saya ingin berhenti kerja. Terima kasih atas segala kerjasama dan tunjuk ajar tuan selama ini dengan saya.

Akhir kata, terimalah sebuah pantun MAUTdari saya........

IKAN KELI.. IKAN KEMBUNG; ANGKAT KAKI LLLAAAMMMBUNG...............

SEKIAN TERIMA KASIH....











Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

Diana @ bilakukatacinta said...

uik..takkab cik bert tulis surat ni kot?...hahaha...

Rizal Slaughterheart said...

tang lagu 5's tak masuk carta tu yg tak tahan tu...hahaha perabih boreh jer buat 5's...hehehe

mizzkechique said...

haha..gile ganazz surat benti keje tu..


psst, suke la tu dh duk dgn asven.. :)

Kakkoii said...

haha seyes kalo kk jadi boss, kk bg approved on the spot siap tolong hantar kuar kilang lagi

SoLy SoLicious said...

kalo gini pnye alasan, xyah bhenti..kompem diberhetikan..hahahaha

BERT said...

@Diana @ bilakukatacinta

ish taklah.. sy htr surat benti siyus punye hehehhe

BERT said...

@Rizal Slaughterheart

hahha 5's la sangat ye hahha

BERT said...

@mizzkechique

suke?? haruslah sukeee.. yahoo

BERT said...

@Kakkoii

haha garangnye punye boss

BERT said...

@SoLy SoLicious

siap dapat maki la ye haha

SuSuLemakManis said...

saya mencik 5s.. kat opis da 4 tahun wat bende ni.. bushan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...