Bukan Blog Kamu: Tempoh Perkahwinan Mempengaruhi Kemesraan?

Thursday, September 22

Tempoh Perkahwinan Mempengaruhi Kemesraan?



Sebelum Tido:



6 minggu: selamat tido sayaaang, mimpi indah2 ya, mmmuach.
6 bulan: tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun : Sana sikit lah... tido kalau tak mengepit tak bole ker???!




Pakai Toilet:



6 minggu: tak apa, u masuk ler dulu, i tak kisaaahhhh
6 bulan: masih lama lagi ke nih?
6 tahun: brug! brug! brug!(suara pintu digegar), kalau nak
bertapa pi lah gunung ledang sana !!




Balas SMS:



6 minggu: iye sayang, jap lagi i sampai rumah, sayang, i belikan
murtabak favourite u ye sayang..
6 bulan:trafik jam aah
6 tahun:k..




Dating process:


6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun : Iyalah!! kalau i tak cintakan u, buat apa i nikah ngan u??




Pulang Keje:


6 minggu: Sayaaang, i dah balik nih...
6 bulan : I'm BACK!!
6 tahun:Oi...tak dengar orang balik ker??




Hadiah (ulang tahun):



6 minggu :Sayang, i harap u suka cincin yang i beli untuk u ni
6 bulan :I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tamu, takpun kt tangga pun ok
6 tahun : Nih duit, u beli sendiri lah apa yg u nak, nanti kalau i belikanu tak berkenan lak




Telefon:



6 minggu:Baby, ada yang ingin berbual ngan u di telefon nih
6 bulan :Eh...your call...
6 tahun :WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH.... ANGKAT AAAAAHHH!!! takder dengar ker?




Masakan:



6 minggu:Wah, tak sangka i, pandai u masak. rasa pun sedapppppp.. ...!!!
6 bulan:Kita makan apa malam ini??
6 tahun:HAH!! lauk aper lak ari ni, cam lauk kemarin jer!!




Memaafkan:


6 minggu:Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,ye
6 bulan:Hati-hati! Nanti jatuh tuh.
6 tahun:Nak pecahkan lagi ler tu, tak paham2 betul!!




Baju baru:


6 minggu:Aduh sayang, u seperti bidadari dengan dress tu
6 bulan: Lah.. beli baju baru lagi?
6 tahunAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU, tula yang lama dah tak muat ler tu???




Merancangkan Holiday:



6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg u nak, honey?
6 bulan:Kita ke Bukit Bintang aje ler ....senang sikit nak parking...
6 tahun:JALAN- JALAN?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JER!




Tonton TV:



6 minggu:Baby, kita nak tengok cite apa malam ini ?
6 bulan : Saya nak tengok bola live kol 9.00 karang
6 tahun: JANGAN TUKAR2 CHANNEL BOLE TAK!!




Terpulang pada setiap pasangan yg berkahwin bagaimana untuk
menjadikan perkahwinan mereka sentiasa harmoni dan tak hambar..
Suami & isteri masing-masing perlu memainkan peranan utk memastikan
perkahwinan itu sesuatu pengalaman yg terindah dalam hidup mereka..
Bak kata orang, sedangkan lidah lagi tergigit, ini pula hbungan suami isteri..
Tepuk dada tanya iman di hati!






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

14 2 ORANG KATA:

Niena Pengembara Ilahi said...

hehe tpi ada stgh org tu masih coOl.... makcik ngan arwah pakcik dlu kemain lgi,bergurau snda cuit2 dagu.. hehe

siti kektus said...

kan seronok kalau dah kawen setiap masa macam orang bercinta. so romantik. eceh. ;)

BERT said...

@Niena Pengembara Ilahi

alolololo so comelll...

azam said...

hehehe...

cuba ubahlah kalau boleh...
jln pegang tgn selalu....ok kan??
dah 7 tahun kawin still jln pegang tgn

BERT said...

@siti kektus

sy pon nak amalkan.. tamola macam kat atas nih hehee

BERT said...

@azam

hehe ecik azam la tu ek...sy pon nak amalkan sampai tua la

ceywie said...

ade sesetengah benda tu mmg kenyataan dan benar. bila dah lama kahwin, mcm2 kena pikir, sibuk ngan anak2, kerja rumah, kerja opis, secara automatik perangai akan berubah terhadap pasangan. mungkin sbb stress kot. apa2 pun salah sorang kena bersabar.:)

BERT said...

@ceywie

tolak ansur tu penting.. hmm cemana la kami nanti lepas 6 tahun kawen.. harap2 sama la macam skang bahagia je rase

Tentang Kita said...

bila dh kawen mcm2 berubah, semua tu berubah disababkan keadaan yg x mengizinkan, perubahan emosi, tekanan. terpulang bagaimana kita nak handle sesst situasi itu. lain padang lain belalang, lain dahulu lain sekarang

BERT said...

@Tentang Kita

ye betol suke yang ni...

lain padang lain belalang, lain dahulu lain sekarang

misz beauty said...

lucky my hubby getting better... maybe sebab mase becinta tak penah nak becinta sangat kan... skang ni dia baru tunjuk.. hihihihi.. tp xtau la waktu2 kemudian kan.. now baru 2 tahun.. harap2 semua baik2 la..;-)

BERT said...

@misz beauty

wah bagusla.. samela.. harap2 semuanya baik2 sahja sampai bile2

misscha said...

namo namo gitu..aku dah 4 thn x de camtu...ko pun namo yerr

BERT said...

@misscha

HARAP2 CAMTU LA KAN HEHE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...