Bukan Blog Kamu: Wanita harus fahami 10 situasi lelaki ke haa??

Wednesday, September 14

Wanita harus fahami 10 situasi lelaki ke haa??



sebagai perempuan atau wanita tulen kita suke difahami oleh lelaki
kan terutamanya kekasih kita sendiri bukan kekasih orang lain..
sifat wanita yang suke dicintai dan difahami boleh bikin wanita
menyayangi lelaki itu lebih dari segalanya...

tapi dalam tak sedar.. lelaki pun harus difahami jugak...
kita nak difahami dan lelaki pun harus jugak difahami..
kalo tanak paham terpulang... pempaham sudahlah ye..



1. Bila si dia sibuk
Jangan anda terhegeh-hegeh mintak si dia menjemput anda
di tempat keje ataupun menemani anda pergi shopping...


2. Bila si dia ego
Jangan sesekali anda mempersoalkan tentang keegoan
bile sikap sebegini sedang menguasai dirinye.
Lelaki amat payah utk mengakui dirinya ego
sebaliknye berpendapat itu cume satu ketegasan je.


3. Bila si dia romantik
Ajaklah si dia bersiar-siar di tepi pantai ataupun candle light dinner
sambil terkenangkan saat-saat manis pertemuan pertama
dan jgn lupa selit sekali perancangan utk mase depan bersama ye!!..


4. Bila si dia panas baran
Jgn membuat sesuatu yg boleh menyemarakkan lagi perasaan marahnye.
atau bahasa canggihnye menjadi minyak panas kepada api yang membara..
Cube anda diam diri dulu sampai kemarahan tu reda.. okeh!!


5. Bila si dia penat
Jgn mengadu perkara ataupun bercerita ttg hal yg remeh temeh.
Dalam saat sebegini si dia hanya perlu rehat secukupnya
dan jgn memakse dia membuat sesuatu yg boleh menambah kepenatan.
silap hari bulan lempang pun boleh sampai kat muke hehe..


6. Bila si dia pentingkan diri sendiri
Cuba berterus-terang dan meluahkan rasa tidak puas hati anda
tentang sikapnya itu. Anda patut bersikap terbuka dan memintenye
supaye terime pendapat anda jugak. Jangan lupa untuk bertoleransi
antara satu sama lain. jangan jadi selfish okeh!!


7. Bila si dia mengongkong
Kalau anda memberontak, pasti kene marah kan?
Tapi kalau ikutkan aje katanya takut menjejaskan diri sendiri plak.
so, anda perlu berkata padanya utk membiarkan anda membuat keputusan
sendiri asalkan tidak menjejas hubungan anda berdua.
bincang baik2.. tamo gadoh2 okeh!


8. Bila si dia selamba
Cuba tarik perhatian si dia. Contohnya membuat sesuatu
yang boleh menarik minatnya. Orang yg selamba ini selalunya ingin kita
yang mulakan dulu. Oleh itu, anda patut merancang sesuatu
bagaimana untuk menarik perhatiannya. jangan mengade2 plak ye hehe.


9. Bila si dia curang
Jgn tuduh tanpa usul periksa. Jika betol si dia curang,
bersemuka dan tanye dengan si dia kenapa jadi begitu.
Tapi kalau si dia tetap dengan keputusannya, eloklah anda sendiri
yg berundur dulu sebelum makin parah kelukaan hati. aduhhh kuciwenye!


10. Bila si dia lurus bendul
Memang anda boleh ambik kesempatan tetapi jgn sampai
memperlekehkan setiap tindak tanduknya. Anda patut menjadi perangsang
pada si dia dan mengatakan yg si dia mampu membuat keputusan sendiri
tanpa mengharapkan org lain sangat...




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

19 2 ORANG KATA:

ariana said...

Sebagai isteri wajib paham suami..:)

azam said...

kena saling memahami.....itulah pengorbanan jadi suami isteri

mizzkechique said...

benci lelaki ego n curang.. mcm harammmm..

BERT said...

@ariana

hmm betol tu kak..

BERT said...

@azam

insyallah rumah tangga bahagia ye hehe

BERT said...

@mizzkechique

yeee sameee!!

misscha said...

semuanya betul...ini memang kunci kebahagiaan....lagi satu tertinggal bert.....laki x ske dibandingkan & cite lama diungkit - ungkit etc2 hehe

BERT said...

@misscha

aah betol.. lupe plak nak msuk kan ehhehe mekaseh sharing...

iyan shazlind said...

panduan berguna ni...tq

p/s : taksuka lelaki suka kongkong...

Diana @ bilakukatacinta said...

D masih dal mproses utk memahami suami..maklumalh bercinta bertahun2 bukan kita kenal sgt luar dalam dia...dah kawen baru tahuuu..rupa gini laki kita...

Niena Pengembara Ilahi said...

tips yg berguna utk nina yg bakal kwin lgi sebulan.. ehhh..dlm mimpi je ~

Niena Pengembara Ilahi said...

tips yg berguna utk nina yg bakal kwin lgi sebulan.. ehhh..dlm mimpi je ~

abghani said...

lelaki tk suka di soal siasat

BERT said...

@iyan shazlind

kongkong ni ader baik buruknye.. yang buruk tu mmg tak suke kan

BERT said...

@Diana @ bilakukatacinta

syaa pon same.. sedang memahami suami dengan baik.. sblum kawen lain.. slpas kawen lain..

BERT said...

@Niena Pengembara Ilahi

eh sampai jodoh kawen je ye eheheh.. nanti roger2 la keh ehheh

BERT said...

@abghani

oh yeke.. patotla bila saya buat soal siasat beliau agak merimaskan haha

..cik gugu.. said...

redha je bule?? hehehehe~

BERT said...

@..cik gugu..

bule jugek hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...