Bukan Blog Kamu: cara nak dapat BE dengan mudah gaya saya

Wednesday, September 7

cara nak dapat BE dengan mudah gaya saya




banyak blog tutorial saya terjah sekodeng dan belajar..
heboh mereka dapat BE itu dapat BE ini..
so saya pun agak teruje dengan BE2 mereka itu...
lalu saya pon mempratikkan ape yang dah belajar dan hasilnya..

wallaaaaweh.. memang berkesan dan menjadikk..
setiap hari ade je iklan BE yang terhegeh2 terpampang di blog ini..
saya pon tersengeh teresak2 tatkala melihat iklan2 itu
bersiaran secara langsung di blog ini tanpa segan silunye...

contoh BE yang saya pernah dapat..
tapi ni lame punye masa raye2.. so kureng la sket..
blog pon tak hapdet iklan pon tak menjengah ke sini...
sebelum ni ade jugak merasa di bahagian BE itu 3 iklan sekaligus..
saya pon tepok tangan tanda gembira sambil lompat2 dalam hati...





sebenarnye saya tak paham apekemende
BE dan ME ni senanye.. yang saya tau tentang mereka ini..
mereka ini menghasilkan iklan yang memberi ganjaran
lebih mahal dari iklan2 biasa yang berharga RM0.15 sehingga RM0.75..

BE ni setahu saya pernah capai ratusan hengget tau huyyoo..
tu yg saya pernah tengok la.. tak taula blogger2 yang femes tu..
bape la agak2nye.. kalo sehari unique visitornye ribu riban ratusan ribuan..
saya blogger picisan ni tak pernah la dapat ratusan...
hengget-henggetan tu ader la hehehee...
so blogger2 yang memasang makcik nupnang ni memang
tergila2kan encik BE dan puan ME...termasuk la saya kot..




dalam statistik saya yang sempat saya rakam
bukan melalui kemera 3gp tetapi pakai prinskrin je kak nah woi..
kejadian ini berlaku pada bulan lepas yang sempat saya rakam
iaitu pada minggu awal bulan ogos.. dari 4/8 sampai 10/8..

cume hari ahad tidak memberangsangkan kerana
saya tidak hapdet kerana jarang mengadap pc di hujung minggu...

cara saya cara orang lain jugak mungkin..
nak ikot silakan.. tanak ikot takpe.. mungkin anda ada
cara paling bagus sila sharekan.. boleh gak saya tiru hehehe...

pertama
setiap entry mesti ader gambar..
kadang2 bila ade pengguna internet yang sedang
mencarik gambar boleh jugak tersesat di blog ini...

kedua
di bahagian tajuk atas tu taipla ayat penoh
dan sangat bermakna sekali..jangan gunakan short form
atau perkataan yang tak mungkin orang akan carik..
jika sangkut dengan perkataan anda boleh juga tersesat
lagi dalam blog anda macam saya selalu dapat keyword2 yang aneh2..

ketiga
selalu update survey dalam akaun nuffnang anda ye..
supaya tokey nupnang tu tau kot anda seorang blogger aktif kot..
haha yang ni saya tak pastila pasal ape kene apdet selalu..
saya selalu buat seminggu sekali.. memang mujarab...

keempat
pastikan unique visitor anda 100 ke atas setiap hari..
tips yang ini saya pernah baca blog orang lain..
tak pasti lak kenapa... tapi bila saya dapat UV 100
setiap hari ke atas.. memang betul saya dapat BE setiap hari...

kelima
ping la blog anda dimana2 kawasan yang rase2nye
boleh didatang pengunjung.. saya selalu gune pesbuk je..
tu pun kat wall sendiri je.. nak hantar kat page n group
taknak dah..nanti ader orang2 tau saya ader blog.. hehe

keenam
tariklah pembaca dengan cara anda sendiri..
contoh yang saya senang nak nak carik blogger baru
untuk dikenali dan dikawani macam join segmen
serta mengentrikan topik2 hangat heh heh heh...
contohnye macam saya buat kat bawah ni ehhehe....
untuk sebulan punye entry je..
dah tuje kot yang saya ingat dan saya buat tiap2 hari
supaya UV setiap hari lebih dari 100 kecuali hujung minggu..
bila saya buat semua tu dari puluhan2 hengget
terus mencanak2 naik ratussan hengget...
tak caya buat dulu pstu rase..
selamat mendapat BE bersame2....





Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

CIK JATT said...

bila nak merasa BE ni.akan ku try nanti:)

cik pulau said...

cik pulau pun ada 5 BE tengah menari kat blog skang ni,.
hehee

BERT said...

@CIK JATT

cecube mana tau dapat ke

BERT said...

@cik pulau

yehah gud2 hehee

aimaniman said...

ada gak be tapi napa hengget2 je x ribu riban nie.. tuw yang nak korek rasia.. blogger femes x leh kongsi ker..

SoLy SoLicious said...

tuddiaaa... resepi yg paling org suka..cara2 nak masak BE.. eh salah..nak dptkan BE la..heeee

diana said...

entry akak tak de gambar..
kadang2 tajuk entah apa2..hehehe..
update survey 3 bulan sekali..
uv tak banyak mana..
ping blog tak berenti..:p
jarang join segmen..

jarang2 nak dapat be..
tapi cashout tetiap bulan...
hehhehe

Dianaa said...

Diana dah 2 tahun blogging. Blog baru ni baru wujud bulan 5. Skrg baru dpt 2 BE. Tu pun ikut tips yg a few blogger share :D

misscha said...

phewitttt..blanja aku bert..

Fazil Hamid said...

terima kaseh atas perkongsian info serta tunjuk ajar...hehehe...nak cube ni...

Fazil Hamid said...

lg 1...lupe nak ckp td...sy tak pernah jumpe BE ngan ME dlm page nufnag saye...kat mane eh...kar earning tak penah jumpe...muskil betul...

BERT said...

@aimaniman

yg tu kene berguru dengan blogger pemes.. sy pon nk balaja jugak hehe

BERT said...

@SoLy SoLicious

mmg rmai blogger suke BE sebab lebih mahal dari biasa kan hehe

BERT said...

@diana

sy lom pernah cash out lagi... nak menabung kononye haha

BERT said...

@Dianaa

bgus.. bleh la share nanti ye

BERT said...

@misscha

insyallah.. nanti aku banje sirap sejuk keh haha

BERT said...

@Fazil Hamid

tgk kat earning tu.. kalo ader mesti terpampang kat atas sekali.. kalo tade maknenye lom ader lagi la iklannye

Aliz Elyce said...

BE nih dia update seminggu sekali ker ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...