Bukan Blog Kamu: Anda kuat mengadu ye???

Wednesday, February 1

Anda kuat mengadu ye???


ntah sape sharing mering di Fb saya pun join sekaki...
lalu saya pun menunjukkan gambar ini pada encik asven...
lalu dengan rajinnya dia pun nak join sekaki komen
di bahagian komentar lalu saya pun mengopipesnya disini...

kagum sape yang buat gambar ni...
sangat2 setuju sebab kita tak boleh mengadu pada WALL...
sape pencipta facebook?? kenapa mesti ada WALL??
satu blog sudah saya terjah DISINI yang mengkasiktau ape itu WALL..

Siapakah yang mewujudkan FB?
Mark Zuckerberg, seorang berbangsa YAHUDI.

Apa kaitan WALL dan YAHUDI???
Kaitan mereka sangat ERAT & MESRA; DINDING RATAPAN.
Di dinding itu mereka menangisi dosa² mereka,
meluahkan harapan, ratapan & segala²nya.

Oleh itu, jangan kita jadikan "WALL FB" ini sebagai tempat
luahan perasaan seperti mereka. Tapi jadikan ia sebagai tempat perkongsian
apa sahaja ILMU yang memberi manfaat kepada umat
Muhammad صلى الله عليه وسلم walaupun hanya kepada seorang.



dulu-dulu saya pun suka gak meluahkan perasaan pada WALL..
tak kurang jugak pada blog ni cukup banyakkkkk hehehee....

tapi bila dah tau.. dah tanak buat dah...
rase nak padam je semua... Insyallah akan diusahakan..
dah berkurun jugak tak buat status..
kalo terbuat pun bukan satu bentuk luahan ataupun ratapan...
cukup2lah tu... ada suami luah pada suami..
ada kawan luah pada kawan...
ada keluarga luah pada keluarga masing2...

yang pastinya mengadulah pada Pencipta...
semoga doa, rintihan dan keluhan hati kita didengari dan ditolongi..



komen daripada encik amey..


berdoa dalam fb, bermunajat disepertujuh malam dlm fb,

dan meratapi nasib dlam fb ...knp perlunya berbuat demikian?

bergantung kpda niat! sape tau niat sesorng tu. Anda tau apakah niat penulis?

anda tau niat sebenar kenapa en. zainal di Jelebu buat reban ayam

di kebunnya...sahih tak tau melainkan-NYA yg Maha Mengetahui...


jgn tanya org lain, tnya jer pda diri sendiri apa sbnarnye niat kita...

tp klu boleh nak bermunajat tu biarlah ditempat yg sesuai,

brulah ianya dtg keinsafan yg sebenar..buah hati pun kita ajak jalan2

tempat yg menarik, ini kan pulak nak bermunajat dgn Maha Pencipta...


fikir-fikirkan bersama-sama @ bersendirian. lg satu diari ialah rahsia diri

dan bukan utk tatapan umum. klu yg boleh dibaca, dilihat dan dikongsi

dgn org lain tu bukan diari namenye, mungkin ianya adalah signboard KL-JB

, atau mungkin banner ceramah umum drpd ustaz fauzi atau

mungkin ianya risalah promosi harga runtuh pasaraya Halida...

.tp niat kedua-dua penulis di atas mmg bagus, berbakat dalam menulis blog....

ape-ape pon...peace yourrrr....









Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

0 2 ORANG KATA:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...