Bukan Blog Kamu: Permainan Nostalgia : LOMPAT TIKUS

Tuesday, May 29

Permainan Nostalgia : LOMPAT TIKUS






terjumpa gambar ni dan sangat teruja dan otometik teringat zaman
masa saya kanak2 ribena dulu cukup suka main dengan lompat tikus ni..
tak kira di mana pun boleh bermain sama ada secara outdoor adatau indoor..
tapi pastikan kalau indoor itu kawasannya agak lapang dan luas..


kanak2 alaf baru sekarang ni main lagi ker permainan ni ha?
ntah saya tak pernah tengok pun.. yang saya selalu tengok budak2
zaman sekarang lebih suka mengadap ipad la.. tab la.. play station..
komputer.. gameboy dan tah ape lagi permainan digital dan lain2nya...

cara permainan ni pun dah lupe.. memerlukan 2 orang dari ahli kumpulan
untuk dijadikan bahan sebagai halangan untuk melompat...
kalau lepas untuk melompat semuanya bersorak.. kalau tak lepas nak lompat?
maka terjatuhla dan boleh 'mati' dari kumpulan itu haha...
yang tau main permainan ni mesti seronok kan...tapi siyes dah lupe
dah step2 yang harus dilompat untuk sampai ke kemuncaknya..

yang bagusnya permainan dulu2 ni.. kerjasama antara kumpulan tu penting
selain daripada menyihatkan badan kerana permainan ni pun dah
macam bersukan sebab boleh mengeluarkan peluh juga...
permainan sekarang? dah la main sorang2.. kene berebut2, bergaduh dan
tunggu turn bila bermain dengan pc, tab, ps dan sebagainya kan.. betul tak??




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

6 2 ORANG KATA:

mizzkechique said...

suke giler game ni...

Masz Sidek said...

dulu kalau nak main senang jer nak cari kawasan lapang...

LiNda said...

haha..dulu selalu main bile time rehat kat sekolah agama..baju pun basah berpeluh peluh

cik violet said...

prnah main game ni. tep2 petang lepas abis skolah wajib main ;p

shark said...

eh eh eh..
tgk gambr ni tringat plak nostalgia lama..
ni yg nk nangis nie:)

keli menari said...

Main ni best! Menguji ketangkasan lompatan.Haha.I miss u lubang tikus !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...