Bukan Blog Kamu: Kau tak bosan ke haa jadi suri rumah?

SHOPPING : KEDAI BABY ONLINE TERMURAH DAN POPULAR!!!

Wednesday, May 16

Kau tak bosan ke haa jadi suri rumah?

soalan yang kerap kali ditanya semenjak saya jadi suri rumah kira-kira
6, 7 bulan yang lalu tak silap la.. duduk di quarters guru dalam sekolah..
kebanyakkannya menganggap pasti sangat bosan duduk kat sini kan..

soalan ni jugak pernah ditanya oleh cik asven sendiri.. sebab saya
lebih suka terperap kat rumah.. kadang2 ajak pegi mane2 pun
saya malas nak ikot.. kalau tempat tu ada shopping2 nak ikot la haha..
lagi2 tengah peknen ni.. memang malas sangat nak keluar..

ada yang tanya.. " mesti bosan kan.. yela anak belum ada.. kalau dulu
dah biasa kerja pastu duduk rumah je... eee mesti bosan kan?"

memang dah banyak sangat kerja.. rasanya saya tak pernah menganggur..
bermula umur 18 saya dah mula kerja.. tu pun partime.. kalau cuti sem
dah tiba mesti ada kerja sekejap.. masa belajar dulu pun ada kerja partime..
abih belajar terus dapat kerja.. pastu bertukar ganti mengikut negeri
mana saya duduki dan pindahi.. haha.. macam perantauan la pulak..

paling lama pun hmm 1 bulan lebih menganggur.. tu pun sebab cuti sekolah..
masa tu jadi cikgu.. dah hujung tahun kan cuti lama.. so saya menganggur la..
kalau nak letak dalam resume ada dalam 10 jenis kerja saya dah kerjakan..
so sekarang saya dah bosan kerja.. nak duduk rumah lama2... haha best2..!
nanti dah bosan balik.. saya kerja la balik.. tak gitu???

"kau tak bosan ker duduk rumah je?"

senang je untuk jawapan di atas.. saya tak bosan kalau cik asven
ada kat rumah.. kalau dia bizi dengan tugas beliau di luar
saya akan membizikan diri pula dengan menonton TV dan melayari
internet setelah takde apekemende lagi nak buat kat rumah ni...

selain tu.. saya jugak rajin main game haha..orang kata kalau tengah
peknen ni bagus main game2 yang menguji minda kan...
maka saya selaku pemain tegar catur.. harusla main chess untuk
mengasah skill sejak dari sekolah rendah lagi saya dah bina
agar saya tidak lupa.. moga anak saya nanti pandai jugak main chess..

game yang suka saya main ialah bookworm.. ala yang bina2 perkataan tu..
syok asah vocab sendiri.. kadang2 main pakai letak je ade jugak hehe..
tak lupe juga dengan game sahibba.. walaupun kadang2 main tipu
sebab guna hint tak kisah la janji ada markah...kehkehkeh

kesemua game tu saya layan kan aje pakai komputer..
dan apabila bosan sudah tiba.. maka saya pun ketiduran untuk
menggemukkan badan yang nampaknya makin berisi nih tisstisstiss..



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

8 2 ORANG KATA:

Masz Sidek said...

lepas ni... lagilah tak bosan sbb ada baby.... :)

Cik Nur said...

xpe..nanti ade si kecik tu, lagi tak bosan..

psst..game saidina xmain ke..?

:: Mrs.Eady :: said...

nikmat duk rumah uuu :)

AishahAzli said...

qada awal dulu, nanti dah ada baby lagi tak cukup tangan

Hasrina said...

saya sangatlah nak jadi suri rumah tangga. :)

Hanan Haifa said...

-salam perkenalan.. sy pun penah benti keje 2 kali.. sbbnye, nak jage anak sendri.. skali pas anak 1st lahir, benti 2 bulan, pastu keje balik alhamdulillah murah rezeki dpt keje baru.. then 2nd time pas anak 2nd lahir, benti 3 bulan, then again syukur dpt keje baru... sbb keje smula was, ase mcm stress duk umah even mase keje ase nk sgt2 balik umah.. n also x dpt survive huhuhu... now berjinak2 ngn biz sikit.. kalo sume berjln lancar, again decided nak benti koje.. hihi. neway, ni saya ade nak tumpang iklan sikit ye TT-

Salam to blogger sume ^___^

mencari cari doorgift utk majlis kenduri kahwin mahupun jamuan keraian anda? cuba lawati blogspot Ananaifa di waffle-comel-ananaifa.blogspot.com dan sekiranya berminat dengan tawaran kami, bolehlah proceed for next action ya!

//Jazakallah & Jazakallah again ye TT//

siti hadijah said...

salam perkenalan....saya suri rumah sepenuh masa...

My Precious Little Lady Bug said...

Salam blogger semua,

Saya pulak dah 3 tahun berjauhan dengan suami, akhirnya terpaksa akur setelah melahirkan puteri kami pada nov 2013 , memutuskan untuk berhenti kerja dan mengikut suami ke bintulu. Alhamdulillah setelah 3 bulan bergelar suri rumah, dah dapat keserasian di situ.. Almaklumlah kalu dulu pas subuh dah keluar rumah pastu maghrib baru bali. Tak nak redah jem la katakan ..kerja di kl memang macam tuh..huhu...tapi best jugak sebab sekarang bukan setakan jadi suri umah, dah kerja dai rumah jer. Work at home mother (WAHM).

Nanti kalau free2 jomla layari blog saya... Banyak info yang boleh dikongsi di situ. Jom klik

http://mypreciouslittleladybug.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...