Bukan Blog Kamu: Pemandu lori itik yang penakut!! hahaha

Monday, May 7

Pemandu lori itik yang penakut!! hahaha


Kisah basi yang berlaku di satu malam di bandar ipoh..

Kami ternampak satu lori yang penuh itik..

Mula2 ingatkan binatang yang bergelar babi vavi…

Rupanya itik… laaaaaaaaa….cemana tuh…




Suasana di traffic light sangat riuh rendah dengan bunyi itik dalam lori itu

barangkali mungkin mereka sedang bermesyuarat dengan 1 agenda iaitu

Penyembelihan Itik Secara Beramai2…..


Kami sangat jakun melihat itik2 yang cukup bingit itu..

Selalunyer kalo tengok binatang dalam lori mesti

Nampak ayam ker.. vavi ker… lembu ker kan…

Ni itik plak.. haha.. tapena jumpe..

Maka terjadilah reaksi jakun pada itik2 itu.. Hohohohoh…


Aper yang nak dikatakan…

Kami menyenep 2,3 kali pakai kemere emp0n bimbit jer..

Dengan tak semene2…driver lori itu terperasan kami amik gamba itik itu..

Sepantas kilat beliau tekan minyak lalu melanggar lampu merah

Yang sedang menyala terang & membawa lori tu lintang pukang…



“eh.. pehal lori tu lari lintang pukang?”

Tanya kami kehairan-hairanan…

“haaa ni mesti dreba ni buat salah ni.. tu pasal takut”

Kata aku dengan penuh rase pelik…


Maka kami pon gelak la…

Elehhh bajet hottt la lori tuh… perasan..!

Orang nak amik gamba itik dia jer… tupon kedekot sangat!!


“kurang aja amik gamba itik aku”

“ishhh ntah spy2 nih.. baik aku lari”

“suke suki amik gamba itik seludup nih”

Macam2 lagilah dialog yang keluar untuk driver tu…

Yang lagi lawak.. bila lampu dah hijau..

Kami tengok sepanjang jalan bulu2 itik bertebangan..


Dialog untuk itik pula kami reka

“ehh pesal dreba ni bawak laju2.. sejuk dowh”

“wehhh laju gilakkk abih terbang bulu2 aku wehhh”

“wehhh drebaaa slow sket… kang kene samannnn”

Ntahpapelagintah… dah luper…

Tappi sepanjang jalan pulang tu kami dok gelak2 jer…


Satu kesimpulan…

Kenape dreba tu takot bila kami amik gamba..

Takot kerana salah kan…Biar lantak hidup dia diselungi trauma

Yang itik2 itu kami telah rakam…Nasib baek tak buat video 3gp..

Kalo tak mesti dah aib sume itik2 tu..Hahahhaha…



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

7 2 ORANG KATA:

Tentang Kita said...

huhuhu....lucu betul la...

are_lin@yu said...

hehe klu lah btl2 haiwan blh brcakap kn.hihi

iedchan said...

hehe salah kot bawak itik ataas jalan..hehe

Kira Kekuri said...

hahhaa. lucu baca kisah lori itik ni. terperasan lak dreber tuh

Cik Nur said...

hahaha..sah itik2 seludup tu, kalau tak nape dia jalan mlm2...hihihi...

sabar jelah kan..! ingtkan dreba tu tak takut...!

selalu nmpk org bw aym je, tapi aym tu, xde la riuh2 mcm itik..xsgkelah itik tu riuh eh..hahahaha

eMMe said...

biasa gak nampak liri itik, kalo ikut hiway, mmg bulu itik kan berterbangan di sepanjang jalan, silap2 leh togel itiks2 tu... tapi mmg drive lori itik suke bwk lori laju le...huhuhuh.... jangan race dah la Bert@ hahahaha...

dwaty said...

sampai destinasi semua itik dah bogel takde bulu... hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...