Bukan Blog Kamu: tak tanya tak boleh ker?

Saturday, October 22

tak tanya tak boleh ker?


letih dan penat nak jawab soalan yang sama..
jika asyik di asak aje.. boleh mengundang stress gitu kan...
pernah anda berasa begitu???

jika anda di tanya soalan yang sama tapi berbeza manusia
apa jawapan yang akan diberi oleh anda...???

situasi ini berlaku saje pada mana2 manusia...
memang penat nak jawab soalan yang sama..
certanya soalan lain yang mencabar minda ka...
barulah terbakar otak nak menjawabnya...

tak di jawab dikata sombong..
dijawab nanti di kata macam2 pula...
oh sungguh tidak ku paham...

kadang2 mereka tanya soalan lain...
ada agenda tersendiri...

contohnye la kan..

"rumah kau dah ade tivi LCD ker.. LED ker?"
lalu saya pon menjawab..

" ada la juge"
tanpa memberi jawapan yang pasti...
dengan harapan penanya itu agar saya bertanya

"kenapa kau dah ader tivi gitu ker?"
tapi saya tak tanya lalu membisu seribu bahasa...
lalu saya pon siasat.. nape beliau tanya camtu...

akhirnya ketemu jawapan... yang beliau baru sahaja
beli LED 80 inci agaknya hahah...
oooo patutla tanya soalan camtu...
sebab nak bagitahu yang dia dah ada...
masa tak ada dulu diammmmmmmmmm je...
tegur pun tanak... ni tegur sekadar nak show off sumtin..
haiyya.. ok la.. amik la... ape yang nak diherankan...

rezeki masing2 la kan... kat situ kita lebih..
kat sane mereka kurang.. kat sini kita kurang... kat situla mereka lebih..

moral opdestorinye : tayah tanyela tunggu jela saya bagitau dalam belog ye



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

2 2 ORANG KATA:

Qhaifa Nur said...

betul tu rezeki masing2....dah ada baru ada suara...

SoLy SoLicious said...

ringan mulut nak bertanye..nk show off rupenye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...