Bukan Blog Kamu: Makanan lebih sedap jika bukan duit sendiri kan?

Thursday, October 13

Makanan lebih sedap jika bukan duit sendiri kan?

Tak pastilah simptom ni jadik kat aku

Sorang atau kat orang lain juge…


Siyan kat mereka… kita perlukan mereka..

Tapi dibuang2 sajer kan….


Perasan tak…?

Kalo makanan yang kita beli sendiri

Kadang2 tak habis pon makan..

Pastu dibuang2 macam tu jer..

Atas alasan tak sedap serta

Tak menepati piawaian selera sendiri…


Tetapi…….






Makanan yang dibelanja oleh orang lain

Ataupun makanan yang diberi oleh orang lain

Lebih sedap serta melazatkann!!

Pasti licin sampai rase nak tolong habiskan sekali….

betol kann??


Kadang2 timbul rase pelik plak..

Nape makanan orang lain lagi sedap….

Tapi bila kite beli jugak bende yang same

Mesti tak sesedap orang lain punye…

Haiiyyaa!!


Maka apabila terjadinya perkara itu..

Makanan itu telah dibuang tanpe belas kasiyan…

(sedang memuji mengutuk diri sendiri)



Kita di mesia mewah dapat makanan…

Mintak aper sajer sume dapat..

Beli ape sajer pon dapat…

Nak beli pakai empon bimbit pon dapat juge..

Pakai internet pon dapat juge…

Punyerlah senang dapat makanan kan….

Besss betul dapat makanan!!





Tak macam sesetengah negara yang kebuluran…

Bila kite tengok diorang…

Alahai sedihnye….

Hmm terasa bersyukur sesangat kita dilahirkan disini…

Tanak merungut2 lagi..

Kate tasedap.. takbest.. tak seswai dengan jiwalah..

Tapi diorang sebutir nasik pon payah nak dapat…

Akibatnya mereka kebuluran..




Kat sini akibat terlalu banyak makanan…

Tu pasal yang jadik obess….

Gemok gedempol…

Banyak penyakit…

Kencing manis.. darah tinggi.. kanser.. jantung….

Huhu sangat menakotkan!!



Hmm tak kesah lah wajah kita ni cemana,..

Cantik ker tak cantik ker…

Ape yang dah diciptakan semuanya cantik…

Kalo dah dilahirkan sejak azali ader wajah yang cantik

Macam orang atas ni… bersyukurlah…

Tapi kalo tak cantik macam orang bawah ni…..

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

Terima sajerlah….

(opssss ni cumer gamba hiasan semata2)



Tah aper motif aku wat entry cenggini ntah…

Haha… sajer arini mud sentimental sket..

Pasal aku suke makan makanan orang lain..

Makanan sendiri tanak plak makan…

Sudahnye dibuang2 makanan sendiri itu..…

Ohh perangai buruk sudah keluar..

Padan muke penulis telah diaibkan oleh aku

hua hua hua



Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

4 2 ORANG KATA:

oshin-jamel said...

mmg btl pon..mknn org len lg sedapp...sbb free..hehe

Pn. Sheila said...

y free slunyer sdp... tp jgn pulak dibuang... hehehe

SoLy SoLicious said...

yg free tu lah, wlau xsedap jd sedap..hihi

BERT said...

ye betol2 ahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...