Bukan Blog Kamu: INDAHNYA JADI SURIRUMAH

Thursday, October 27

INDAHNYA JADI SURIRUMAH

dengan rasminya kini saya menjadi surirumah sepenuh masa..
sampai bila pun tak pasti... tapi ape yang pasti...
setelah bertahun2 bekerja itu ini begitu begini..
akhirnya tercapai juga menjadi seorang surirumah...

hampir sebulan saya berkecimpung dalam arena suri rumah...
main masak2, sepah2 rumah, kemas2 rumah,
basuh kain baju selimut cadar, dan segalanya kerja2 rumah...
pernah suatu ketika dahulu saya pernah jadi baby sitter..
tak jauh mana.. di rumah abang sendiri sahaja...
jaga anak.. masak.. basuh.. segala2nya atau istilah mudahnya orang gaji..
sebab dapat gaji tuuuu... sekadar menolong brade saya yang
orang gajinya sedang bercuti dan pulang ke indonesia...
dan saya lah penggantinya.. masa tu lepas SPM...

seronokk!! memang seronok... pengalaman untuk menjadi dewasa
selepas sekolah.. banyak benda saya belajar dan blajar....

atas pekerjaan inilah.. maka saya kurang bermain dengan internet..
kurang mengadap lappy lagipun lappy saya masih belum di repair..
hanya menggunakan cik asven punya lappy jika beliau tagune..

mungkin ada sesetengah orang akan merasa bosan dengan
pekerjaan suri rumah ini sebab asyik terperap je kat rumah kan..
tapi tidak bagi saya... meskipun saya jadi suriurmah..
saya masih boleh berniaga secara comel-comelan
untuk menjana pendapatan sampingan dalam membantu
cik asven dalam sektor kewangan...
sebab tu lah saya agak biziiiiiiiii!!!! wuwuwuwuw...

kesimpulannya... bila jadi suri rumah...
saya sangat rindu plak dengan BLOGSPOT!!!!
lame tak BW.. jarang2 nak apdet..
jarang2 nak menyibuk dekat blogger2 lain...
hanya melihat dari jauh aje hihi.. mahapkan hamba..

ape pun.. terima kasih kepada semua blogger
dan silent reader yang selalu menjengah di blog ini...

sekian laporan dari despret auswaif sangap blogspot.. hahaha




Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

azam said...

penatlah...kalau xde anak mungkin kot best...kalau anak 4 susah la

Qhaifa Nur said...

buat masa ni tak boleh lagi nak jadi surirumah sepenuh masa..keadaan tidak mengizinkan...

aimie amalina said...

ooohhh
patotla akak bizi semcm
dah berubah profession penye
hehe

x pe2
suri rumah adalh orang yang hebat dlm dunia =]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...