Bukan Blog Kamu: KENANGAN : pengalaman kerja di Maxis KLCC

Tuesday, October 25

KENANGAN : pengalaman kerja di Maxis KLCC



ramai yang tanyer smpai penat nak jawab...
"bert caner ko dpat keje kat maxis"??


okla, meh saya citer kenangan cemana dapat keje sini...
saya dah grad waktu ni dalam bulan april 2007..
lum konvo lagik maser ni..
so saya pon sesibukla carik keje kat kl..
org kater banyak keje kat kl...

so target masa ni nak carik keje2 admin ke..
kerani ker...saya mntak la macam2...
dalam jobstreet la...dalam paper laaa...
smpai kene tpu pon ader..kater keje opis..
tapi nak suh jadik jurujual plak...

saya carik keje ngan kawan namernya eyn...
so masa jenjalan kat klcc usha3 keje kat ctu..
eyn ni ajak saya gi maxis centre...


nak tanyer la kot2 ader vacancy ker..
biler tanyer kat kasteme sebis tu diorg suh naik atas...
tingkat HR level 17....kitowunk pon naik gak..

biler tunggu luar opis ni ader la satu kakak ni...
tanyer ader aper...kitowunk cakap la nak htar resume...
akk tu pon amik la resume eyn ni..

aku???? aku tak bagi pon..aku tanak keje maxis...
aku takuttt hahaha takut keje company besar2 ni...
lagipon saya raser tak layak keje cni...
saya takde la bagi resume pon hehhe...
kebetulan klcc adr pc fair hari jumaat ni...
kitowunk jenjalan la cuci mata kat pc fair ni..


masa dok kl mmg rajen la datang pc fair ni heheh...
dalam kul 5 lebih.. eyn tadi dapat kol..
mmg gudnius laaa... dier dapat offer kat maxis tadi...
huhuu tgk dier sonok betul...

alamak aper nak jadik ngan aku plak...
pasni kene carik keje sowunk2 laaaa aduuuu...
so isnin tu dier gi intebiu..dan stat keje selasa tu..
selasa tu saya dpat kol dari eyn plak...

dier ckap boss dier nak pkai org lagik...
so dier tanye saya nak ke tak...
eh rezeki jgn ditolak..saya ckap la yer..
masa tu rase nak jerit2 je..sebab tak pyah susa2
nak carik keje lagi dah ehheh sonoknyer...

dalam tengahari saya dpat call dari maxis suruh datang intebiu
saya pon dtg la dengan nebesnye...
intebiuwer saya sumer india..2 laki sorg pompan...
pas intebiu..dalam seminggu saya tgu..
diorg pon panggil suruh saya keje..

akhirnya dapat la keje kat maxis ni sbgai admin assistant...
tapi contract jer... hmm jadik laaa..
saya keje pon nak amik esperien jer hiihihi..
diorg ni ader pojek aper ntah luper dah...

keje saya utk 2 bulan pertama, saya kene jaga vendor...
kene assist vendor2 ni aper2 yg patut utk diorg dpt info..
yg sakitnye 4 hari keje sakit2 badan2 aku...ayoiyaii

sebab kene prepare document2 dalam fail2 gabak utk vendo2 tula...
byangkan pesdey aku keje.. msuk kul 9 balik kul doblas malam??
maner ader bas atau tren dah...
saya kol la amey suh jmput kat opis...
longlai kaki aku kepenatan n kelaparan....

nsb baik la amey memahami bawak la gi makan..
sebab terlampau letih nak makan pon tak larat...
so amey bli jer mkanan n tlg suapkan skali...
tak penah saya letih camtu skli...hehehhe..
tapi bulan tu mmg kaw2 saya OT...
dpat la duit banyak sket hehheh...




dapat hadiah dari akak marina sebelum benti dulu..
ader lebih akk tu kasik la saya buat kenang kenangan...
berat kaca ni...sumer staff dapat le kot....




gambar sebelah kiri : kat tingkat HR.. tgh lelepak bilik dier..
waktu tader vendor.. saya gi la teman dier jap...

gambar kanan : ha tu la bilik vendor saya kene jaga...

gambar bawah : tu antara vendor yg dtg...
saya kene jaga vendor dari sony erricson...

ya tuhan.. ramai lak mat saleh.. berbelit2 lidah aku ckap ngan diorg nih..
paham ker tak?? aku tgk diorg paham ok la kot.. ahha..
tu nmpak fail2 byk tu... bende tula yg aku berhempas pulas buat..
smpai letih giler tu...nsb baik 4 hari jer...

sonok layan vendor2 ni.. dapat tanye pasai negara diorg..
kebanykan diorg dari sweeden... ader dekat 20 lebih vendor saya kene jaga..
macam2 kaum ader.. melayu, india, cina, mat saleh ni...
slalu suruhh saya buat kopi.. mcm sekatari la plak woih...


haha gambar lameeeeeeeeee!!!


pojek dah selesai...
atas komitmen yg jitu saya ditawarkan utk smbung kontrak lagi..
ha baru la saya ader tmpat...
ader meja n komputer sendiri...
sambung lagi keje sbgai admin assistant...
aku ader 4 boss!!! melayu, cina ngan india 2 org..




syok sowunk2 wktu ptg..
waktu ni ramai yg dah balik..
so aku amik ksmpatan amik2 gmbar ehhehe sepah2 lak..




yg atas aku bergmbar dgn akk marina..
melayu tak rmai sgt kat department ni..
dlu keje kat dept procument..urusan jual beli la...

ha yg bwh tu la boss cina saya..
dier ni sgt baik, rajin n berhemah tinggi...
kagum dgn dier...
dier berpngkat senior manager..
lebih sepuh tahun dier keje kat maxis..

seblum tuka namer maxis lagi dier dah keje...
mungkin ader yg tak tau..
sebelum maxis, namer compny ni BINARIANG...




dah selesai....
satu lagi kenangan yg paling takleh luper...
dalam bulan baper aku tak hengat laa..
ceo maxis yg nama dato jamal tu dah resign...
so ader farewell party la utk dia...
mmg besar bsaran la buat kat convention cntre...

tak tau plak ader guest artis yg sgt spesel..
n paling aku minat giler...
nak tau saper????
ni kali pertama aku dapat jumpa siti nurhaliza dari jarak dekat..
dapat salam tgk dier dari dekat...
aduuuuu cantiknyer manusia.....
lembut bangat tangan dier hehehhe...
tp syg aku tak bwk camera pon....
aduuuu frust btul.. kalo tak dpat amik gmbar cik siti tu..

sekian laporan kenangan kerja 4 tahun dulu..........


Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

3 2 ORANG KATA:

azam said...

pengalaman mengajar erti kedewasaan.....

itulah kan, cuma rindu KEBUDAK²AN

dela said...

pengalama kerja dengan kawan2 lama mesti tak dapat di lupa... :)

SoLy SoLicious said...

waahh..praktikal kt situ boleh tak? teringin lol..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...