Bukan Blog Kamu: RELAHATI atau PAKSARELA? ohhh sadis sekali :)

Friday, July 13

RELAHATI atau PAKSARELA? ohhh sadis sekali :)


Aci tak bila perempuan best2 shopping itu ini
Lepas tu sesedap rase suruh laki/BF bawakkan beg shopping itu?


Kebiasaannye untuk pasangan yang sedang masyukk bercinta
Lelaki akan lebih rela hati nak membawakkan beg shopping kekasihnye…
Mungkin untuk menunjukkan kegentleman serta kemachoan kot..
Lagi buncit banyak lagi nampak macho seseorang lelaki itu…
Pasti perempuan ramai-ramai nak kagum dengan lelaki jenis itu..

Mesti ader yang kater…
“wahhh machonyer lelaki itu dengan beg shopping yang banyak!”
Mungkin ader yang kater juge…
“kesiyannyer brade tu kene angkut beg shopping aweknyer!!!”

Eleh.. saya  pon macam tu jugak… hiii hiii hii…
Kadang2 saya suruh cik asven angkat yang barang berat2…
contoh saya bagi satu situasi yang pernah berlaku masa bercenta dulu....

“tolong bawak yang ni bolehh?” rayuku penuh sayu
“eee malass betul budak ni..”ngomel beliau dengan geram..
“org bukan malass laa.. tapi manjeee” balasku ngade2 hoho..
“manje konon.. memang pemalassss!!” bentak beliau…
“eeee bukan malassss...sajer nak manje2 la.. hoho”
saya jawab balik dengan gelak jahat *ark ark ark*

tapi bila dah kawen apetah lagi tengah mengandung sekarang ni..
dah tak perlu bimbang lagi... ditegah kalau nak angkat barang berat..
tapi jangan mengade pulak tak angkat langsung.. tolong2 la jugak ye.. 
kalau setakat barang ringan hanya beberapa gram tu takkan malas jugak..

termasuk juge dengan menyorong shopping trolley…
biasanya lelaki yang akan jadi penolak lori troli ni..
biasanya perempuan lebih cerewet bila nak pilih2 barang ni…
so lelaki yang jadi penolak troli boleh lah mencuci2 hati mata
tengok aweks2 lain ker.. bini orang ker.. barang2 baru ker…
tatkala bini atau aweksnyer nak pilih2 barang dengan cerewetnya..

bergantunglah pada niat lelaki itu… samada rela hati atau pakserela…
tahniah untuk rela hati… takziah untuk pakserela…

sekian... salam Jumaat yang berbahagia.... :))

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

6 2 ORANG KATA:

:: Mrs.Eady :: said...

bertolak ansur kate nyer :)

Wanieys said...

husband wani klu shopping dgn dia mmg dia yg rela buat semua tu hahaa...wani xpernah suruh dia yg sedar sendiri hikhikhik

eMMe said...

biasa gitu la Bert, bile pregnant ni la kite dimanjai dan disayangi lebih2, hehehe... kalo berat, dia bwk, kalo ringan saya bawak...kalo boleh nak suh dia bwk semua..kite kesian jugeee...heeee~

Masz Sidek said...

sy biasa shopping ngan parents...
nak tak nak... harus bawa brg yg di shopping... huhuhu

are_lin@yu said...

syok nya jadi ibu pregnant msti d lyn bak putri kn..hihi..bez2..

Cik Nur said...

kalau suami kepada isteri tu, tentulah dia lakukan kerana rela hati kan..

apatah lagi yg mengandung, tntulah suami akan lebih rela...

lagipun ibu mgndung mmg seriau kalau tgk diorg angkat brg berat2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...