Bukan Blog Kamu: Akibat kemaruk menonton EURO 2012...

Thursday, July 5

Akibat kemaruk menonton EURO 2012...




Bulan lepas saya dan cik asven sedang melayan video2 di youtube..
dari satu video ke satu video kami layan... yang pelik, yang jelik,
yang aneh, yang bermanfaat dan segala video yang kami rasakan best
untuk ditonton bagi membuang masa lapang di kala cuti hujung minggu..

sehingga saya terjumpa dengan video bawah ni.. pernah saya tengok dulu
di FB sebab kawan share di wall.. sekali lagi saya klik untuk tunjukkan pada
cik asven tentang keajaiban bayi sujud apabila mendengar ayat Al-Quran..




beliau teruja dan terkejut.. jangan kan beliau, saya pulak terkejut
lagi sekali bila saya pasang video ni saya pulak yang terasa pergerakan 
dalam perut saya ketika ayat Al-Quran itu dibacakan...

"ehhh bang, baby gerak2 la dalam perut ni.. barangkali dia pun sujud kot"
bilang saya dengan cik asven dengan penuh esaitet muke beriya-riya..
tetibe saya pulak rasa tersebak sikit akibat keterujaan itu...

baru-baru ni euro baru je habis kan? selama 2 minggu saya menjadi 
peneman pada cik asven untuk menonton bola sehingga larut pagi..
tapi tak penah sampai habis pun sebab tertidur dan mengantuk la ape lagi..
saya cuma menonton sampai habis di saat semi final dan final aje..
memang berkemah kami lakimini depan TV akibat penangan euro itu..

akibat daripada asyik menonton bola itu, maka setiap kali saya menonton
maka setiap kali itulah anak dalam kandungan saya ini sangat2 bergerak
aktif.. bila tengok pemain menendang bola.. tetiba perot saya senak
macam kene tendang jugak.. saya mengadu pada cik asven yang baby ini
pun turut bermain bola agaknya... sebagai bukti, saya suruh beliau pegang
perut saya ini dan rasakan sendiri pergerakan itu...

beliau terkejut apabila tangan beliau terasa akan pergerakan itu, lalu ketawa
terbahak-bahak sambil ketakutan akibat kegelian.. saya pun gelak jugaklah
tanda sokongan moral sambil keluar air mata akibat pergelakkan itu.. haha






Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

are_lin@yu said...

beznya dapat rasa baby dalam prut..;-)..semoga semua baik2 saja ye sis ;-)

:: Mrs.Eady :: said...

ohhh dah lame tak rase pergerakkan itu :)

eMMe said...

Bert, Kuasa Allah kan... bile tgk youtube tu... dari perut dia dah faham... Bert, dah tgk yg ni?

http://www.youtube.com/watch?v=gEIhyhrX6cE

ni pun leh wat kite teruja, hehehe...

LiNda said...

Best nye..sweet je. Keajaiban ALLAH, dari baby dlm perut dah blh paham ayat al quran..hope bert n baby sihat sokmo

permata biru said...

satu nikmat yang cukup indah..^o^

jemput singgah sini

http://wwwpermatabiru2010.blogspot.com/2012/06/sbun-susu-beras.html

Pn. Sheila@CC said...

mak ayah dia tengok bola.... baby pun excited juga nak tengok tu.... hehehe

putryteya said...

waa, lepas komen ni baru nak tengok video tu .

kak mengandung upenye .. seronoknye nak dapat baby .. omeynye omeynye :D

putryteya said...

tak sangkaaa aktif gilee baby dalam perut . keciann mama die .

Nurul Syuhada said...

nanti anak ko jadi mcm safee sali...hahahaa...

Deq's Qienz said...

ala video xleh tgk la pulakk..ermmm :(

Wanieys said...

bestkan dpt rasa gerak baby dlm perut...rindu moment tu eheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...