Bukan Blog Kamu: Jantina baby saya ialah............

Monday, July 30

Jantina baby saya ialah............



Alhamdulillah selamat kembali ke halaman rumah sendiri
di perak semula jam 2.00 pagi tadi waktu Malaysia
setelah pulangnya dari negeri sembilan rumah bonda...

soalan saya minggu lepas sebelum pulang ke kampung...
nyata tidak lah sesak dan kami pulang dengan penuh aman sekali..
tapi malam tadi dalam jam 9.30 malam kami bergerak pulang,
kenderaan boleh tahan banyaknya.. dan jem di lebuhraya plus..

kenderaan bergerak perlahan tapi kami tetap meredahinya
dengan mengikut 'jalan orang jahat' hehe kenapa jahat?...
nak cepat sampai punya pasal kene la ikut jalan tu..
sape yang biasa memandu di highway yang jem banget tu tau la kot..

dah lari tajuk.. kalau buat karangan sekolah ni mesti gagal.. hewhew
sekembalinya saya ke N9.. dengan kesempatan yang ada  saya 
meminta kakak saya untuk menyeken (scan) perut saya untuk
menyekodeng baby saya apa yang dibuatnya dalam perut tu...
mana tau dia bersukan lagi ke macam saya scan sebelum ni...
dan pertama kali jugalah cik asven dapat tengok secara live..

sebelum ni saya scan tak belum pernah beliau berkesempatan
untuk menontonnya.. seronok tengok beliau teruja heh heh heh..
usia kandungan kini mencecah 7 bulan nampaknya...
nampak sudah jelas tulang temulangnya.. tubuh badannya..
kepala, tali pusat, jantung yang berdenyut serta urinya...

masa di sekodeng itu, nampaknya baby ni tengah tidur.. sebab
diam je dia tak bergerak.. cuma nampak dia tengah menghisap jari..
haiyya.. sorila anak.. amma kamu ni tengah puasa.. kamu pose jugak
lah ye.. bila dia diam.. dengan mudahnya kami nampak 'anu' nya...
memang jelas kelihatan haha.. dah tauuu dah tauuu yeayyy yeayy...

Lusa ada appointment di klinik kesihatan.. minum air gula dan scan..
nak tengok pulak apa kata dokor yang menyeken saya nanti..
adakah sama jantina yang disebut oleh kakak saya itu?
andaikata doktor KK itu juga mengatakan jantina yang sama..
maka insyallah kompom la tu gamaknya... senang la nanti
nak shopping barang baby lagi dan mengkompomkan nama... :))

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

11 2 ORANG KATA:

zur said...

kak bert..jgn sllu sgt amalkan guna 'jln jahat' tue...agak bhya d situ...kempen keselamatan jalan raya ni...ingatlah org yg tersayang...ihiii (:

:: Mrs.Eady :: said...

alhamdulillah ~

LiNda said...

Best la kalo jalan x sesak kan bert. waaahh, baby gugurl ke boboy tu. Linda doakan bert n baby sihat..:)

BERT said...

@zur

mmg tak selalu guna.. tapi terguna lak semalam bila ramai yang guna heh heh heh...

Kakzakie said...

Gembira bukan kepalang bukan saja sebab tahu jantina yg penting kesihatannya..

Masz Sidek said...

lepas ni bila dah kompom jantina baby... seronoklah beli barang baby... :)

Kak Izan said...

boy atau girl.. semoga menjadi anak yang soleh/hah.. :)

Mrs Lurve said...

kalo dh tau boleh prepare beli brg awal2..

Rai said...

teruja kan bila tau jantina dah.. hehe..

kami guna jugak sbb ramai yg tido dalam kereta..hihi..tapi kena tengok2 jugak..kalau plus area n9 banyak polis tunggu kat situ..hehe..

Cik Nur said...

bab jalan jahat tu, nur setakat ni xpernah guna lagi..takut..huhuhu.

tapi bw laju tu, beranilah..hihihi..

apakah jatinan baby yg berada di dalam perut ibunya tu..?

xsabar nak tahuu..

Wanieys said...

wah surprise ni nak tau baby apa hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...