Bukan Blog Kamu: Melatah tatkala bergerak.........

Tuesday, July 17

Melatah tatkala bergerak.........


Kandungan saya sudah masuk ke 25 minggu atau 6 bulan gitu...
makin lama.. makin membesar.. makin lama makin kuat gerakkan
beliau di dalam perut amma dia nih.. hihi.. memang jakun sikit..
kasik can la saya jadi jakun jap ek... yang dah rasa mesti tau bestnya kan!

Untuk pertama kali peknen ada gayat sikitla.. bila gerak2 je baby ni..
mesti nak bagitau cik asven.. suruh dia pegang dan rasa sendiri...
beliau pun mengakui terasa gerakan baby dalam perut dan sentiasa 
menghasut baby ini supaya bergerak dengan lebih aktif lagi...
kadang2 tak payah pegang pun boleh nampak perut saya bergerak..
mengilai-ngilai saya gelakkan perut saya sendiri kehkehkeh...

Geli, terperanjat dan ketawa adalah rutin setiap kali baby ni bergerak..
terutamanya pada waktu malam bawak ke pagi.. memang susah nak tido..
kadang2 bila saya baring sambil membaca atau menonton TV ke..
beliau bergerak sehingga penah melatah "oh anak kau berpusing!!"
lebih kurang gitulah saya pernah melatah dan cik asven sakan la 
gelakkan saya yang melatah akibat terkejut itu.. hurmm :((

ye nak ngaku ni haa.. saya memang mak latah.. nak watcamne..
dah jadi gejala penyakit sendiri akibat dulu suka menyakat kawan
yang kaki latah.. abih sekarang ni dah berjangkit... padamokeee!!! kihkih

Terima Kasih Sudi Singgah Dan Komen Bukan Blog Kamu

18 2 ORANG KATA:

Kak Izan said...

Itu adalah saat2 indah bila pregnant.. sronok.. sekarang windu sangat wktu2 itu.. emmmm :)

LiNda said...

bestnye la kan...kejap je dah 25 minggu ye bert

Pn. Sheila@CC said...

kjp jer kan rasa... makin meningkat umur kandungan makin kuat baby gerak tu...

jgn jangkit kat baby dah latah tu... hehehe

Mrs Lurve said...

hehehe kalo baby gerak pun boleh latah ehhh...jgn jangkit kat baby udah hihihihi...

Wanieys said...

wah sampai melatah tu...hihi tp best kan boleh rasa gerak anak dalam perut

are_lin@yu said...

wahhh tak dapat rasa lagi mcm mana persaan sis..beznya..;-)

Kakzakie said...

Banyakkan beristighfar/zikir bila duduk sendirian dik. SO bila terlatah keluar zikir oklah... lama-lama boleh baik kot.

Bila baby gerak dlm perut itulah nikmat yg org lain tak boleh rasakan selain wanita mengandung...

Bitt (double IS) said...

congratulations to u...salam kenal.. :)

BERT said...

@Kakzakie

tq kak zie atas nasihat.. betul ape akak cakap tu.. inysallah saya pratikkan ya hehe

eMMe said...

Salam Bert! (sambil cucuk pinggang bert)
hehehehe.. kelakar la Bert ni, melatah la pulak...
oh..kalo dah masuk 6 bulan, mmg leh rasa sgt2 la pergerakkan baby ya? akak ade rase cam org cuit2 perot akak, hope, akak tak melatah la
hehehhee...

take care bert!

BERT said...

omocottt hahaa... takde la selalu melatah kak emme.. masa mula2 je jakuun skit sebab tepanjat.. skang dah bese dah.. tapi mesti gelak sebab klaka tengok perot tu bergerak2 macam belon hehe...

nanti akak dah masuk 6 bulan mmg bleh rasa sangat lagi2 ada 2 orang.. mesti lagi esaitet hihi

teratak hati said...

sampai melatah ye..hehe..memang eksaited la pertama kali pregnant..teruja kan..

My Little Diary said...

wah..wah..wah...bestnya... 6mths oredi yer....
tak sabar nak tgk new baby on the blog...heeeee

lelamaisara said...

Wah tahniah...memang jakun kan ...saya dulu pon jakun jugak...rindunye saat tu..;)

putryteya said...

waa.. cam seronok je dengar baby aktif lam perut . mummy mmg akan terkejut dan geli eh? heheh

BERT said...

nti teya akan rasa jugak nanti hehe

Cahaya Mawar said...

wahhhh...tahniah kak bakal jadik mummy ye. lame x touch up. pape pun semoga selamat dan sihat tuk akak n baby tuh * tumpang hepi3 ;)

Cik Nur said...

xdapat nak bygkan mcm mana rasa tu...
tapi tumpang seronok gak, bakal mummy dan baby... dalam keadaan sihat.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...